lauantai 25. toukokuuta 2013

Dem blocks!

Minecraft: Hauskinta palikoilla leikkimistä sitten legojen. Minecrafthan siis on elävä todiste siitä, ettei peli tarvitse maailmaasyleileviä grafiikoita, hahmojen välistä draamaa tai edes juonta ollakseen hyvä.

Pähkinänkuoressa Minecraft tarjoaa pelaajalleen lähes rajoittamatonta maailman tutkimista ja muokkausta. Voit seikkailla erilaisissa biomeissa (suota, viidakkoa, lunta...), kaivaa tietäsi kohti lukemattomia hiili-, kulta- tai laavasuonia tai rakentaa resurssiesi (tai creative-modessa mielikuvituksesi) rajoissa mitä huimimpia rakennelmia. Ettei asiat menisi kuitenkaan liian yksinkertaisiksi, sinun tulee survival-modessa pitää huolta kallisarvoisesta elämästäsi erilaisia yön mörköjä ja nälkää vastaan.

Minecraftissa aloitetaan täysin alusta: hakkaat paljain nyrkein puuta itsellesi, jotta voit rakentaa ensimmäiseksi yöksesi majan, jossa piilottelet pimeässä kuunnellen majan ympärillä käyskenteleviä zombeja ja ihmisen kokoisia hämähäkkejä. Aamun valjetessa uskaltaudut ulos ja voit alkaa suunnittelemaan, mitä haluat maailmallasi tehdä. Jaffa-keksi tehdas? Game of Thronesin King's Landing? Vai haluatko kenties vain seikkailla ja selviytyä? - kaikki vaihtoehdot ovat avoinna. Mikäli kuitenkin haluat pärjätä elossa ja/tai rakentaa lisää, sinulla täytyy olla keino saada ruokaa ja kenties työkalujakin. Kaikkea tätä varten tarvitsen melko hyvän käsityksen (a/n: tai minecraft-wikin) siitä, mitä voit tehdä ja etenkin MITEN. Minulla on aloittaessani ollut tuuria, sillä minulla on ollut käytettävissäni ystäviä, jotka ovat osanneet neuvoa "miten tehtiin" ja "miten nää asetellaan jos halutaan tehdä" sitä ja tätä. Tietysti kantapään kautta oppii, mutta suosittelen ensin jonkinlaisen ohjeistuksen lukemista.

 Minecraft on kaltaiselleni perfektionistille jotain hyvin ristiriitaista, kun tulee kyse rakentamisesta. Nääs, Minecraftin maailmassa ei tunneta pyöreitä tai kaltevia kulmia. Kaikki (ja kun sanon kaikki, tarkoitan kaikki) muodostuu neliskulmaisista palikoista, joilla rakentaessa päätyy herkästi rakentamaan puusta pikkuisen kuutiotalon. Internetin ihmeellistä maailmaa tutkiskellessa tulee kuitenkin vastaan arkkitehtuurillisia mestaritöitä, joita katsellessa ei voi tuntea kuin hyvin suurta häpeää keskellä metsää tönöttävästä kuutiostasi. Minecraftissa täytyy näes osata tehdä omalaatuisiakin ratkaisuja erilaisten pintojen ja toimintojen luomiseksi. Esimerkiksi käsittelemättömästä puusta saa täysin erinäköisen pintarakenteen kuin iänikuisista tammilankuista, tai katon voi vaikka rakentaa käyttämällä portaita. Hissinkin saa kaikista järjevimmin toimimaan veden avulla. Mitä tahansa voi siis rakentaa, kun osaa vähän McGyveroida.Näkymä farmeille ja Netherportaliin puumajasta 
Kuten jo aiemmin on käynyt selville, pistimme ystäväni Elenin kanssa jokin aika sitten pystyyn yksityisen MC-serverin, jota pelataan näennäisessä lähiverkossa (Hamachi). Olemme aikaisemminkin aloittaneet MC-projektia, mutta silloisten aikataulutusten kanssa oli niin paljon säätämistä, ettei se edennyt juuri mihinkään. Nyt olemme kuitenkin muokanneet maailmaamme muutaman hetken ajan, ja tällä ajalla kerenneet rakentaa oman puumaja-yhdistelmämme (a/n: Kaiken maailman möröt eivät pääse räjäyttelemään rakennuksiamme puista käsin) ja eksyä useamman kerran maanalaisiin luolastoihin. Olemme myös saaneet aikaisiksi Netherportalin. Netherissä allekirjoittanut ei kuitenkaan ole käynyt toistaiseksi kuin kerran. Työtä riittää vielä, mutta onneksi Minecraftissa sekin on hauskaa.

Asuintilat, puumaja-kasvitarha, Enchanthing-tower ja keskeneräinen varasto (A/N: Joka nyt tosin on valmistunut).
Hei, jos tiedätte joitain hauskoja Minecraft-parkour karttoja, huudelkaa ihmeessä! Näitä olisi hauska pelata (ja hyvällä tuurilla vaikka nauhoittaa toisten tuskailtavaksi).
***
Näin lopuksi voisin vielä mainostaa pientä GIVEAWAYta:
Tällä hetkellä minulla on kätösissäni kaksikymmentäviisi (25) kappaletta Dota 2-invitejä. Jos siis SINULLA tai ystävilläsi ei vielä kyseistä peliä ole, ota yhteyttä, niin annan inviten mielelläni. Dota 2 on kuitenkin free-to-play ja beta-versiostaan huolimatta hyvinkin pelikelpoisessa kunnossa. Kavereiden kanssa se on jopa ihan mukavaa!

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo