keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kun näppäimistö ei riitä.

On olemassa PC-pelejä, joita pelatessa hiiri ja näppäimistö kontrolleina saavat aikaan vain tulikiven katkuisia sadatuksia ja maanpelinpäällisen helvetin. Ja tämän vuoksi suurimman osan peleistä haluankin pelata boxilla, kun PC:lle en gamepadia omista (eikä se ihan hetkeen ole ensimmäisenä arvojärjestyksessäni).

Viime aikoina etenkin eräs Lego-peli on saanut aikaan veren kuohuntaa. Varsinaisia kuolemia tai muita vastaavia ei näppäimistö ohjaimena ole vielä saanut aikaiseksi, mutta pelin tuntuma jää vajaaksi ylimääräisen näppäimistön hakkaamisen ja edes-taas-juoksemisen vuoksi.


Lego LotRissa täydellinen kartanhallinta vaatii paljon hyppelyä erilaisten tasojen välillä. Nämä tasot, tosin, ovat suunnattu näppäimistö-pelaajien iloksi kaikkea muuta kuin pääilmansuuntiin tai edes sivuilmansuuntiin. Peli pelataan myös kokoajan sivusuunnassa sen kuitenkaan olematta 2d-tasohyppelyä. Kamera heiluu sivuttaissuunnassa lähes 180 astetta, joten olet vaiheittain muuttuvassa näkymässä kokoajan hakemassa oikeita kulmia. En kuitenkaan usko, että hiiren lisääminen tähän comboon auttaisi sen enempää. Hiiri toimii Dotan, wowin kaltaisissa peleissä sekä fps-peleissä, mutta Lego LotRin tyyppisiin peleihin en keksi muuta toimivaa, sulavaa ratkaisua kuin gamepadin.


Mitä muita PC-pelejä olet kohdannut, joita yksinkertaisesti mielenrauhan takia täytyy pelata padilla?

10 kommenttia :

 1. En ole koittanut että ovatko nämä miten paljon parempia/huonompia pelata näppiksellä/gamepadilla mutta viime aikaisista PC-peleistä olen pelannut gamepadilla ainakin Alice Madness Returnsia, Assassin's Creediä, Batmanin Arkhameja, Cave Storya, Darksidersia, Giana Sistersia, Mirror's Edgeä, Sonic the Hedgehogeja ja Tomb Raideria. Noista ehkä Mirror's Edge olis parempi näppiksellä mutta en ole koittanu. Ja mulla on siis käytössä tuollanen samanlainen Logitechin Rumblepad mikä sulla on tuossa kuvassakin joskin noiden värillisten näppäinten tilalla on mustat vastaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin oli aikoinaan pikkuveljeltä lainassa tuo samainen Rumblepad, kun pelasin Prince of Persioita ja Need for Speed Carbonia, mutta nyt taitaa olla niin ettei koko padia ole enää olemassa.
   Itse koen tosiaan tuon padilla pelaamisen huimasti mukavammaksi, niin pitänee pitää silmät auki tarjouksista. Luulisi ettei kyseiset ohjaimet ihan hirveästi maksa. (: Muistatko yhtään paljon olet aikoinasi maksanut tuosta padista? Se oli ihan toimiva, muistaakseni.

   Poista
 2. Kannattaa kokeilla xbox ohjainta liittää tietokoneeseen. Itse en Xbox ohjainta omista enkä ole varma toimiiko tämä xbox ohjaimelle, mutta ainakin PS3 ohjain on toiminut loistavasti tärinöineen päivineen!
  http://www.motioninjoy.com/

  Motionjoyn sivuilta löytyy ohjeita ja ladattavaa. Ainakin tuossa softassa on valinta xbox controlerille (jota itse asiassa käytän koska pelit ei ole tunnistanut laitetta muuten jos on ollut Dualshock valittuna).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan! Kiitos vinkistä (:
   Pitääpä katsella, jos jotain löytyisi. Tällä hetkellä tulee kuitenkin enemmän oltua koneella kuin boxilla. Toki voisi vaihtaa edes takaisinkin, mutta olen NIIN laiska (toki poikaystävän ohjainta voi käyttää pelatessa harvemmin boxilla). Kai teen tässä vain itselleni asiat vaikeaksi, jos en vinkkiäsi edes kokeile. haha!

   Ja itse asiassa en ole ihan satavarma käyttääkö pikkuveljeni boxinsa ohjainta PC:llä... Pitääpä kysyä.

   Poista
 3. Eipä mitään! Jos ei tuolla Motinjoyllä toimi, niin luulisi siihen xboxinkin ohjaimeenkin jokin konsti olevan kerta PS3 ohjainkin on saatu toimimaan. Tai sitten hanki vaan jostain dualshock 2. Hyvä ohjainhan sekin vaikka tuommoisella Rumblella varmasti välttyisi ylimääräiseltä kikkailulta. : )

  (Ne pelit tosin mulla aina luulee että käytän xbox ohjainta ja näyttää sen painikkeita, mutta kyllä ne oikeat painikkeet DS2:sta on hetken kuluttua löytynyt).

  VastaaPoista
 4. Puhutaanko täällä nyt samoista aiheista joista vasta muutama kuukausi sitten kirjoitin erillisen blogijutun? Grrrrr!

  http://mikkoakinkiinnostaa.blogspot.fi/2013/02/kuinka-saada-konsolin-peliohjain.html

  En muista tarkemmin paljonko maksoin siitä Rumblepadistani mutta muistaakseni jotain 30-40 euroa. Minulta löytyy myös langaton versio tuosta rumblepadista josta olen valmis luopumaan pientä korvausta vastaan jos halukkaita ostajia löytyy. Ainoa vaan että gamepadeja ei saa mahtumaan ihan kirjekuoreen joten toimituskulut nousevat kai hieman korkeammaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen lisäys vielä noihin emulaattoriohjelmiin että ennen MotionInJoyhin tutustumista minulla oli ongelmia saada Rumblepadiani toimimaan sellaisten pelien kanssa jotka tukivat ilmeisesti kaikista maailman gamepadeista juuri pelkästään Xbox 360:n ohjainta (ovat kai tehneet jonkun diilin Microsoftin kanssa). Niissä tapauksissa käytin (ja käytän edelleen) Xbox360ce -nimistä emulaattoria ja joidenkin pelien kohdalla sen saa suoraan toimimaan mutta joidenkin kanssa on pitänyt hieman jumppailla (asetuksia ei tarvitse varsinaisesti muuttaa mutta ilmeisesti jotkut versiot ko. emulaattorista ei ole vain yhteensopivia tiettyjen pelien kanssa. Onneksi tuota ei tarvitse kuitenkaan erikseen "asentaa", riittää kun emulaattorin tiedostot kopioi pelin hakemistoon ja koittaa että toimiiko. Jos ei toimi niin kopioi tilalle hieman vanhemman version tiedostot ja uusi yritys.

   Poista
  2. Muistin näköjään väärin emulaattorin nimen, se olikin siis x360ce. Se löytyy kuitenkin tuolta: https://code.google.com/p/x360ce/

   Poista
  3. Hui! Se murisi!
   (Puolustuksekseni en kai voi sanoa muuta kuin että on mennyt ohi! D:)
   Pitää koettaa räpeltää se ohjain tosiaan kiinni koneeseen, jos ei minun älyllä ja noilla ohjeilla saa mitään aikaiseksi, niin onneksi on kuitenkin lillabror, joka varmaan saa asiat vähemmän sotketusti (plus että sillä on paljon enemmän kärsivällisyyttä tekniikan kanssa). :D

   Poista
  4. Joo murinalla saa herätettyä paremmin huomion :D ja toisekseen tarkoitus oli ihan vaa muistuttaa että siitä ohjainjutusta oli jo valmiiksi ohjeistusta ettei ihan tyhjästä tarvitsisi alkaa opettelemaan niitä juttuja :)

   Poista

Blogger Template by Clairvo