lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kuinka valloittaa maailma osa 2; Mahtavuuden ja magian sankarit III

Meillä kaikilla on varmasti joku peli / joitain pelejä, joita yhdistää vahvasti lapsuuteen. Kyllä, sanoin lapsuuteen. Tämä postaus ei siis koske mitään grafiikoiltaan hämmästyttävää peliuuttuutta. Tämä postaus koskee Heroes of Might and Magic 3:sta.

Tämä vuoropohjainen maailmanvaltaus-peli julkaistiin vuonna 1999, minun ollessani 10-vuotias neljäsluokkalainen.

HoMM3:n perusajatus lienee selvä: kerää joukot, valtaa maailma. Joka seitsemäspäivä on POPULAATIOPÄIVÄ, jolloin voit ostaa lisää joukkoja mikäli sinulla on siihen rahaa ja muita resursseja kuten jalokiviä tai rikkiä. Näitä joukkoja voit sitten jakaa paikallisesta majatalosta värväämillesi sankareille. Matkallasi vastaan tulee ns. neutraalimobeja, joiden lukumäärä on aina vain hyvin viitteellinen. Sitten kun vielä muistaisi, onko horde isompi kuin legion tai pack. Nyt nämä lukumäärät antavat jo hyvin osviittaa siitä, kannattaako joukkoon hyökätä seitsemän kääpiön armeijallasi, mutta kymmenvuotiaalle tämä teetti paljon päänvaivaa ja ylimääräistä jännityselementtiä.


Tämä peli, niinkuin moni muukin tuon ajan peli, kuului siihen luokkaan, että sitä pelattiin VAIN yhdessä muiden kanssa hotseattina. Tässä tapauksessa muilla tarkoitetaan pikkuveljeäni ja kolmea serkkuani. Ahtauduimme yhden serkkuni kapeaan huoneeseen riviin sängylle istumaan, ja vuorollaan kukin sai hetkeksi istahtaa koneen ääreen tekemään siirtonsa. Pelasimme lähes joka kerta, kun olimme yhdessä, ja jokaisella kerralla aloitimme uuden pelin ei siksi, ettemmekö olisi osanneet ladata vanhaa peliä tallennuksista, vaan siksi, että aloittaminen oli kivaa ja tarkoitti, ettei meidän tarvitsisi hetkeen hyökätä toisiamme vastaan. Näissä kerroissa oli eroa lähes aina vain uusi kartta, sillä jokainen meistä halusi ottaa OMAN linnakkeensa yhä uudelleen. Muutama meistä saattoi joskus harvoin kokeilla jotain uutta linnaketta vain palatakseen seuraavassa pelissä takaisin tuttuun ja turvalliseen. Minun rakkainpani oli Rampart, sillä jokin syvä rakkaus erilaisia haltioita kohtaan oli saanut alkunsa jo silloin.

Rampartin upgradatut joukot
The Castle, Fortress, Inferno, Dungeon
Vakioviisikkoon Rampartin lisäksi kuuluivat Castle (serkku1), Fortress (serkku2), Inferno (pikkuveli), Dungeon (serkku3). Kaikista fiksoituneimpia omiin linnakkeisiinsa olimme varmasti minä ja serkku2, jotka eivät muita tainneet juuri kokeillakaan. Kun en vaan käsitä, kuinka voisin vaihtaa vihreät lohikäärmeet ja Legolasit johonkin lampunhenkiin tai yksisilmäisiin vihreisiin palloihin.

Olen varmaan niin nostalgia-henkinen ihminen, etteivät muut HoMMit jaksa edes kiinnostaa, kun kolmonen on niin tuttu ja turvallinen ja no...nostalginen. En tokikaan ole niitä edes juurikaan pelannut. Steamissa ei kolmosta ole myynnissä, mutta tietäisikö joku mistä tämän helmen löytäisi? Tai että ovatko uudemmat edes kokeilukelpoisia?

3 kommenttia :

 1. Nelonen on omalla tavallaan hyvä, viitonen on loistava :) en tiedä saako tätä peliä enää laillisin keinoin mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siis seuraavassa Steamin alessa voi harkita uudempienkin ostamista ja kokeilua. (: Kovasti olen yrittänyt tavaratalojen ale-hyllyjä selata, mutta voi olla, että tämä peli on päässyt jo laillisuuden hautuumaalle. Möh.

   Poista
 2. Itse tykkään eniten vitosesta, koska se on jotenkin selkeämpi niiden rakennusten suhteen ja muutenkin nätimpi :D

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo