lauantai 1. kesäkuuta 2013

Sitoutumiskammoista hommaa.


Kuten jo aiemmin kerroin, en pidä peleistä, jotka sitovat. En osaa sitoutua. Eräänlainen sitoutumiskammo kai tämäkin. Aiemmin kerroin lopettaneeni World of Warcraftin koska en jaksanut juosta uuden gearin perässä ja aikatauluttaa elämääni pelin perusteella. Vaikka miellän itseni pelaajaksi, tunnen olevani myös monta muuta enemmän ja vähemmän stereotyyppistä ihmistyyppiä samassa ruumissa, enkä tämänvuoksi tunne luontevaksi määritellä itseäni pelkkien pelien kautta.

Tiedän, että olen aiemmin puhunut Dotan puolesta sen ajasta riippumattomuuden takia. Noh, nyt olen jälleen saanut kokea parin viikon pelaamattomuuden jälkeistä kiroutta Dotassa, kun helpompikaan peli tai hero ei tunnu rullaavan. Vaikka Dotassa aloitetaankin joka pelissä täysin alusta, eikä sinulla kerry henkilökohtaista kokemusta kuin omassa päässäsi (a/n: toisin kuin League of Legendsissä), tietynlainen tatsi (en. touch) häviää vakionopeudella. Jos tätä tatsia ei pidä yllä, sen joutuu kasaamaan uudelleen täysin nollasta. Fysioterapeuttisena esimerkkinä tätä tatsia voisi verrata vähän niinkuin lihaskuntoon ja kestävyyteen. Jos joudut viikoiksi vuodepotilaaksi, etkä kykene ylläpitämään kuntoasi, voin luvata, että lenkille lähtö on vuoteesta eroon päästyäsi erittäin tuskaista. Mitä paremmassa kunnossa olet kuitenkin ollut ennen tätä välivaihetta, sitä paremmassa kunnossa pääset jatkamaan välivaiheen päätyttyä. Ja mitä kauemmin olet vuoteen omana, sitä enemmän kuntosi laskee ja lihakset katoavat.

Tämän nimenomaisen syyn vuoksi pidän esimerkiksi Batmanin kaltaisista peleistä, joita voit pelata juuri silloin kun haluat ja niin kauan kuin sen hetkinen aika antaa myöten. Batmanissakin tauko luultavimmin näkyy, mutta se ei heijastu aivan samalla tavalla peliin, kuin hyvin anteeksiantamattomassa Dotassa. Puhun edelleen Dotan puolesta, mutta vain mikäli olet valmis kohtaamaan sen faktan, ettet tauon jälkeen ole samassa tatsissa kuin mitä lähdettyäsi olit. Tietynlaisena perfektionistina se ei ole minun juttuani, ja komraadini joutuvat jokaisen tauon jälkeen kuuntelemaan loputonta ärtymystäni siitä, miksi ylipäätään pelaan tällaista peliä, kun en osaa mitään. Hatunnosto niille, jotka sitä jaksavat kuunnella ilman että ärsyyntyvät itse minuun yhtäpaljon kuin minä pelaamiseeni.

Lilnyellow has 4 minutes left to reconnect.
Lilnyellow has 3 minutes left to reconnect. 
Lilnyellow has 2 minutes left to reconnect. 
Lilnyellow has 1 minute left to reconnect.
Lilnyellow has left the game. This game is now safe to leave.

Tämä veikko sai päreeni palamaan edellisessä pelissäni /RAGEQUIT.
Oh, hyvänä sitoutumiskammo-esimerkkinä on muuten tuossa ylimpänä näkyvät piirrustukseni, jotka ovat jääneet kesken jo aikoja sitten. Aikaa tietokoneella? Pyh. Ei ainakaan tehden jotain järkevää.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo