sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

TI4


On aika jälleen kaikkia ah-niin-himpurasti kiinnostavan Dota2-päivityksen!

Tänäkin vuonna Valve pyrkii niistämään mahdollisimman paljon rahaa free-to-play-pelin kautta. Dota2n maailmanmestaruuskisojen, Internationalin lähestyessä, on ostettavissa ollut n.10€n arvoinen Compendium, jonka avulla voit seurata aktiivisesti TI4 (international):n meinikejä olematta itse paikalla heinä-elokuussa Seattlessa. Jokaisesta ostetusta Compendiumista TI4n palkintopotti nousee 2,5€ ja samoin kaikista siihin liittyvistä ostoista kertyvistä tuotoista osa menee potin kasvatukseen. Tällä hetkellä jaettavaa pätäkkää kisoissa sijoittuneille on yhteensä 7 981 874€, kun viime vuonna potin suuruus jäi loppujen lopuksi 2 784 407 dollariin. Ja tämän vuoden summa kasvaa yhä.Mitä hyötyä siis Compendiumista on? No käytännössä ei mitään käytännöllistä ja järkevää, vaan pikemminkin mieltä ilahduttavaa ja täysin turhaa. Seuraamalla aktiivisesti pelejä ja pelaamalla itse voit kerryttää itsellesi Compendium-pisteitä, joilla puolestaan kerrytät Compendium-leveleitä ja avaat itsellesi Dotaan liittyviä Compendium-lahjoja. Pisteitä voi kartuttaa esimerkiksi seuraamalla 10 saman joukkueen peliä, veikkaamalla oikein karsintojen tähtiä (n/a: 12/100pts, ei juhlittavaa lol) ja suoriutumalla 10-heron haasteesta, jossa tehtäväsi on voittaa peli kullakin kymmenestä randomilla sinulle annetusta hahmosta.


Ne levelit sitten? Jokainen leveli antaa jotain pientä kivaa palkinnoksi siitä, että olet taas tuhlannut aikaa/rahaa Dotaan. Esimerkiksi Battle point boosterilla voi kerryttää Dotassa muutenkin kertyviä leveleitä (joilla taas saa tavaraa) nopeammin. Toinen esimerkki olkoon vaikka latauskuvakkeet tai TI4n virallinen Squawkins-kuriiri.


Compendium sisältää myös tiedot TI4een osallistuvista joukkueista, joista shoutout täytyy suomalaisena antaa eurooppalaiselle Fnaticille, jossa pelaa koko kisojen ainoa suomalaisvahvistus: Kalle "Trixi" Saarinen.


Hyötyä? Ei niinkään. Haittaa? Sosiaaliselle elämälle ehdottomasti, jos ei osaa pitää pistehimoisia sormiaan irti näppäimistä. Must osto? Ei taaskaan. Hauska  kylläkin.

4/5

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo