keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Female armor Y U no cover my vital organs?

Kukaan ei ole voinut olla huomaamatta sitä.
Kukaan ei ole voinut olla ihmettelemättä sitä.
Yksikään naispelaaja ei ole voinut olla kritisoimatta sitä.
Ja todennäköisesti yksikään miespelaaja ei voi olla rakastamatta sitä.

Varoitus: Tässä merkinnässä kärjistetään, liioitellaan ja käytetään harkitsemattoman paljon sarkasmia. Jos et ko. käsitteitä ymmärrä ja otat kaiken vakavasti, älä suotta vaivaudu.

"The less it covers the higher the armor rating."
 Edellinen näyttää pätevän erittäin monen videopelin naishahmojen armor designiin. Etenkin MMORPG-peleissä:
Aloitat pelin hahmolla, jonka asustus vastaa lähinnä pilkkihaalaria tai metsurin työvaatetusta. Mutta ei, tämä ei riitä suojaamaan sinua läheskään tarpeeksi armottomien vihollistesi hyökkäyksiltä. Onneksi leveleiden myötä saat parempaa, kestävämpää ja ehdottomasti smexympää vaatetusta! Plate on aina platea vaikka se peittäisi vain noin 15% vartalostasi. Hälläväliä, jos elintärkeimmät ruumiinosasi ovat hieman tarvittavaa enemmän paljastettuna. Vatsanseutua nyt on ihan turha peittää muutenkin. Kenelle nyt tulisi edes mieleen turmella silkki-ihoasi ja pyykkilautavatsaasi suolistamalla sinut tai ampumalla keuhkosi rei'ille. Samoin elimistösi tärkeimmät valtimot, mitä niitä suotta peittelemään! Pääasia että olet kuumin bombshell like EVAH!
Too late, my dear

Jos joku ei vielä huomannut kantaani asiaan, olen aina jaksanut vähintäänkin mielessäni, jos en aina ääneen, kritisoida videopelien naishahmojen asuvalintoja. Useimmat armor designit kuuluvat ehdottomasti makuuhuoneeseen eikä taistelukentille. Hauskinta tietenkin on se, että mitä parempi armor rate, sitä enemmän paljasta pintaa. Itsehän pidän enemmän niin sanotusti lore friendlystä suunnittelusta. Realismia ja tilannesidonnaisuutta kehiin. Siis jos pelaat Second lifea tarkoituksena olla kakkoselämäsi pornotähti tai streetwalker niin toki vaatepartesi saa olla siveellisyyden rajat ylittävä, mutta oikeassa mätkinnässä ja lätkinnässä kunnon asiaankuuluvat vaatteet päälle.  Eihän kukaan lähde Antarktiksen lomalle mikroshortseissa ja sifonkitopissa (miehille: sifonki on kangas. Hyvin ohut. Googleta). Tai PETAn tapaamiseenkaan aidossa kissannahkaturkissa. Saati kuinka ikävältä metallinen vaatetus tuntuisi paljaalla iholla. Metalliset tangat ne vasta antaisivat hiertämiselle uuden ulottuvuuden. Saati sitten pakkasella. Jos jätetään ne vain fetissisteille sellaisenaan.

Jo kauan olen pohtinut syytä ko. ilmiöön. Tähän mennessä ainoa selitys, jonka voin keksiä on (piilo-)perverssien pelisuunnittelijoiden oma kiinnostus pornahtavaan vaateparteen. Jos he eivät vaikka pääse näkemään sellaisia ihan niin kun livenä..? Mebbe. Miesten suunnittelemat pelit miehille. Kyllähän he tietävät mikä toisiin miehiin vetoaa (etenkin teineihin).

Ilokseni voin kuitenkin sanoa, että olen onneksi törmännyt viime aikoina useisiin peleihin, joissa asustus on nimenomaan lore friendlyä ja asianmukaista. Esimerkkinä mainittakoon Skyrim, Path of Exile ja Diablo 3. Aina kohdatessani tällaisen pelin, kunnioitukseni peliä ja sen tekijöitä kohtaan kasvaa huomattavasti. Sisälläni pieni feministi on tyytyväinen ja kerrankin hiljaa.


Apparently this might be the cause

Älkää ymmärtäkö väärin, en suinkaan ole mikään himofemakko, vaikka ko. asiasta onkin vahvat mielipiteet. Haluan vain peliin kaipaamaani realismia. Vaihtoehtoisesti voin päätyä kompromissiin, jossa mieshahmot näyttävät vähintäänkin yhtä hyviltä kuin naishahmot, heillä on lannevaatteet, sixpackit ja miehekkäät rintalihakset ja hauikset. Cuz that's what women want, isn't it?

4 kommenttia :

 1. Olipas mukava löytää jälleen yksi naispelaajien ylläpitämä blogi!

  Kuten sanoit, jokainen naispelaaja on havainnut tämän asian. Väittäisin, että pidemmällä tähtäimellä tähänkin asiaan on tulossa muutos, mutta koska peleissä asiat on totuttu tekemään tietyllä tavalla ja seksi on hyvä myyntikeino, ei muutos varmasti tule ihan kovin nopeasti. Loppuviimein kuitenkin pelejä mainostetaan pääasiassa miehille, sekä naisille joille bikiniarmorit eivät ole punainen vaate.

  Jään mielenkiinnolla seurailemaan blogianne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan randomlukija, ja tervetuloa seuraamaan aivomatojamme netin ihmeellisessä maailmassa :)

   Sehän on selvää, että seksi myy peleissä ihan niin kuin kaikessa muussakin nykyään (Welcome to the age of MTV generation), mutta todellakin on hienoa nähdä muutosta ilmassa ainakin pelien suhteen. Ehkä nykyään pelialalla on myös enemmän naisia, mikä vaikuttanee asiaan.

   Itse toki pelailen myös pelejä, joissa naisten asustus on vähintäänkin arveluttavaa. Saapahan aina jotain aihetta provoamiseen ja paljon huvia tehdessä edellisen kaltaisia pohdintoja asusteiden todellisesta käytännöllisyydestä. :D Loppujen lopuksihan se on pelin sisältö, jonka perusteella päätän mitä pelaan.

   Poista
 2. It should be the other way around, said no gamer never. (:

  VastaaPoista
 3. Voisin suhtautua tuollaisiin paljastelupeleihin jopa loukkaavana kun niissä niin räikeästi aliarvioidaan meitä miespuolisia pelaajia. Ei minulla sinänsä ole mitään sitä vastaan jos ovat onnistuneet tekemään tietokoneella esim. nättikasvoisia naisia (tai toki komeita miehiä) kun kyllähän sitä kivannäkösiä mielummin katselee mutta ei hyvää päivää jos kiinnostuksen herättämiseen riittää vaatteiden vähentäminen tai keuhkojen suurentaminen.

  Vähäisten vaatteiden lisäksi toinen itseäni lähinnä huvittava juttu ovat nämä aina välillä käytettävät nahka/lateksi-asut joita elokuvien tai pelien toimintanaisilla on (esim. Matrixin Trinity ja Underworldien Selena). Miksei kukaan mies koskaan pukeudu sellaisiin ihonmyötäisiin Kissanaisen asuihin? :D Tässä on esimerkki Red Alert kakkosessa ollut luutnantti Sofia joka päivät pitkä käyskentelee komentokeskuksessa tuo asu päällä niin että kuuluu vaan nirsk-narsk-nirsk-narsk:

  http://www.youtube.com/watch?v=DLcCOKvdmmw

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo