maanantai 9. marraskuuta 2015

Liebster Blog Award - Challenge accepted!

Pohjoispohjanmaalainen herrasihminen M454 (linkki) antoi Ragequitille ja meikätytölle tunnustusta Liebster-awardin merkeissä ja haastoi samalla vastaamaan 11 kysymykseen sekä jatkamaan ketjua eteenpäin.

Liebster-awardit ovat kiertäneet nettiä jo hyvän aikaa. Säännöt ovat hienoisesti tänä aikana vaihdelleet, mutta pääidea on pysynyt samana: Liebster-awardin antaa bloggari toiselle bloggarille, ja samalla pyritään antamaan tunnettavuutta pienille blogeille. Tämän Liebsterin säännöt ovat seuraavat:
 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
 2. Laita palkinto esille blogiisi
 3. Vastaa palkinnonantajan asettamiin 11 kysymykseen
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 seuraajaa
 5. Laadi 11 kysymystä, johon valitsemasi bloggaajat vastaavat
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseesi
 7. Ilmoita palkinnosta valitsemillesi bloggaajille ja linkitä postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse
Kiitti siis, Masa! Vastauksia kysymyksiisi:

1) Milloin aloitit bloggaamisen ja miksi?
Bloggaamisen aloitin varsinaisesti varmaankin Yellow World Tourillani (tällä hetkellä suljettuna) kesällä 2011, kun olin lähdössä syyskuussa vaihtoon Kiinaan. Kiinasta kirjoittelin blogia näin jälkikäteen harmillisen epäsäännöllisesti. Koin sen olevan hieno ja kätevä tapa jakaa Kiinan tapahtumia läheisteni kanssa. Suljettu päiväkirjamainen blogi oli kaverillani ja minulla ollut jo aiemmin, mutta sitä en menisi laskemaan blogiksi.

Seuraavaksi kaksi kysymystä kerralla:
2) Pelaatko videopelejä? Jos pelaat, niin mistä lähtien? &  3) Ensimmäinen pelaamasi peli?
Pelaan. (: Amiga saatiin taloon joskus ollessani 5-6 vuotias ja pelaaminen aloiteltiin pelillä nimeltä SuperFrog! (Soundtrack of Nostalgia!)4) Suosikki elokuvasi tai TV-sarja?
Tämä on vaikea, sillä arvostan hyvin tehtyjä elokuvia ja sarjoja tosi paljon, ja tykkään käyttää aikaani niitä katsoen. Elokuvista all-time-favouritteja, joihin liittyy myös paljon muistoja, ovat kuitenkin ehdottomasti Sormusten Herra-trilogia ja alkuperäiset Star Warsit. TV-sarjoista kaikista eniten iskee tällä hetkellä Game of Thrones, jonka ensimmäisen tuotantokauden katsoin aikoinaan vuorokauden sisään.

5) Harrastatko muutakin kuin sohvaperunointia (TV ja videopelit kuuluu tähän kategoriaan siis)? 
Liikun. Käyn salilla ja erilaisissa ryhmäliikunnoissa (mitä tanssillisempia, sen parempi) sekä kävelen. Vedän myös tällä hetkellä itse kerran viikossa jumppaa. Tanssahtelen itsekseni ja tanssilattioilla minut saa haastaa battleen. Lisäksi vähän huonommalle huomiolle jääneitä harrastuksia ovat valokuvaaminen ja piirtäminen.

6) Oletko ajatellut lopettaa bloggaamisen? Jos olet niin miksi?
En ole. Blogini kuolevat hitaasti huomion puutteeseen, jos kuolevat. Pidän kuitenkin itseni ilmaisusta ja haluan pitää väyläni vapaina, mikäli inspiraationpuuska iskee. :D

7) Seuraatko youtube-tähtiä (pewdipie ja mitä niitä onkaan)?
Youtuben tilauslista on pitkä kuin maanantaiset työpäivät. Etenkin nyt pari kuukautta työttömänä pyöriessäni aloitan aamuni aina kahvilla ja Youtuben tilaus-listan läpikäynnillä. Peliaiheisia kanavia listallani ovat (nimien takana linkit kanaville) Lakko, Laeppavika, dopatwo, DotaCinema, J.J.Wright, Baumi, PurgeGamers, YOGSCAST Lewis & Simon, Wronchi ja joinDOTAplus. Kaikkia videoita en heiltäkään katso ja lista jatkuu kaikenlaisilla muillakin Youtube-persoonoilla ja kanavilla. PewDiePie oli ennen listoillani, mutta mielestäni Pewdien videoiden taso on laskenut pelkäksi kaupalliseksi huutamiseksi, enkä enää käy kanavalla kuin satunnaisesti.


8) Voiko youtubesta kansan suosioon noussutta kutsua tähdeksi? Kerro omin sanoin.
Tähti tarkoittaa tässä tapauksessa kuuluisaa henkilöä, joten vastaan että miksi Youtube-persoona ei voisi olla tähti? 

9) Oletko jättänyt jonkin pelin kesken ja katsonut pelin lopun youtubesta tai muualta?
Ei. Vaikka monia pelejä olen lopettanut kesken ajan/mielenkiinnon/pitkäjänteisyyden puutteen vuoksi, en ole spoilannut itseäni. Mielestäni ainakaan.


10) Onko sinulla lemmikkejä?
Vanhempieni luona on vielä perheen yhteiset kaksi koiraa, jotka koen myös omikseni. Kotona ei kuitenkaan ole, enkä haluakaan ennen kuin asun omakotitalossa jossa on oma piha. Koiran siis jossain vaiheessa saatan kuitenkin hommata.

11) Ostatko viihteesi digitaalisena vai hyllyyn? (esim ostat DVD-elokuvia tai Netflixistä katsot)
Pelit ostan mielelläni digitaalisina kopioina (Steam / Origin / Battle.net jne.). Elokuvia katsotaan missä muodossa ne kiinni vain saadaan. Netflix on tullut selattua mielenkiintoisimpien elokuvien kautta jo läpi, mutta myös DVD:itä löytyy kaapista jokunen kappale. Lisäksi tallentavan digiboxin kautta katsellaan telkkarista tulleita elokuvia omana aikana. Joku Steamin kaltainen elokuva-kirjasto olisi kyllä näppärä...


A-PU-A. Sitten pitäisi nimetä seuraamiani ihmisiä, jotka eivät ole vielä tulleet nimetyiksi. Tietääkseni ainakaan. Eikä heillä saisi olla yli 200 seuraajaa. Vastattaos kysymyksiini:

Afeni - http://leveluppeja.blogspot.fi - Afeni kirjoittaa peliaiheista blogia, jonka postaukset tulevat myös Pelit.fi -sivulle. Siististi ja oikein kirjoitettua tekstiä on ilo lukea.

Frosti - http://frostdanger.blogspot.fi - Frostin tunnen ihan irl, ja toivon että tämmöinen palkinto kannustaisi Frostia kirjoittelemaan enemmänkin. Monivuotinen ja monimuotoinen blogi käsitöistä painonhallintaan ja valokuvailuun.

Lassi - http://peliaika.blogspot.fi - Asiallisesti ja taas todella siististi kirjoitettua tarinaa ajankohtaisista peliuutisista ja peleistä.

Milla - http://onnellisina.blogspot.fi - Häiden ollessa omaakin elämää koskettava asia, tämän blogin jokainen postaus on luettu tarkkaan. Bonusta tulee siitä, että ollaan samalta suunnalta Suomea!

Salla - http://elonitaskukirja.blogspot.fi - Salla on ystäväni, jonka kirjoitukset ovat toisinaan erittäin mieltä kutkuttavia.

Myös muut, jo liebsterinsä saaneet tai saamatta jättäneet voivat vastata kysymyksiin, sillä tarkoitus on luodata syvemmin omaa blogikäyttäytymistä!

KYSYMYKSET

 1. Millaisen kuvan uskot itsestäsi antavan ihmisille blogin kautta?
 2. Onko blogisi tekstit suoraa tajunnanvirtaa vai editoitko tekstejäsi harkiten ennen niiden julkaisua?
 3. Millainen on mielestäsi hyvä postaus?
 4. Millainen on mielestäsi hyvä blogi?
 5. Oletko harkinnut vloggausta, siis video bloggausta?
 6. Netissä on aina myös hatereita. Koetko mahdollisen anonymiteetin suojissa tapahtuvan negatiivisuuden vaikuttavan siihen, mitä blogiisi postaat?
 7. Koetko menestyvän blogin olevan yhteydessä siihen, kuinka paljon bloggaaja antaa itsestään irti blogiin? Tarkoitan tässä siis omaa naamaa, ääntä, epäonnistumisia ja inhimillisyyttä.
 8. Mistä blogisi nimi on peräisin?
 9. Mikä oli ensimmäinen kimmoke aloittaa blogaaminen?
 10. Sitten pari vähän helpompaa kysymystä. Mikä on lempipelisi (videopeli tai lautapeli tai korttipeli tai...)?
 11. Mikä on lähitulevaisuutesi odotetuin tapahtuma/asia?

2 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo