keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Beta-testausta: Overwatch"The term overwatch originates in U.S. military doctrine (derived from the common expression watch over)."


Blizzardin uutta johtotähteä (?), kauan odotettua ja jo valmiiksi ylistettyä multiplayer FPS-pläjäys Overwatchia pääsi pelaamaan avoimessa betassa 5.-10.5.2016. Kukaan ei varmaankaan ylläty, kun sanon että itse olin heti 5.päivä pelin koneelleni ladannut ja iltaan mennessä ensimmäiset kuusi tuntia sitä hakannut. Hain suljettuunkin betaan pelin ilmoitettua tulostaan, mutta sinne pääsyyn eivät tietokoneeni/minun rahkeet riittäneet.Overwatch on juuri sitä mitä se lupaakin olla; nopeatahtinen FPS. Pelit kestävät 5-10 minuuttia riippuen tiimin onnistuneesta kokoonpanosta ja taitotasojen eroista, joten Overwatchilla on kaikki rahkeet varmasti päästä kaikkien "vielä yksi matsi"-pelien listalle. Lisäksi kuolemista ei Overwatchissa liiemmin rankaista: kuoltuaan aikasakkoa joutuu kärsimään viitisen sekuntia, jonka aikana sinulle näytetään videopätkä siitä kuka sinut tappoi. Tämäkin lisää pelin nopeatahtisuutta, sillä suhteellisen pienten karttojen toiseen päähän kerkeää kuolemastaan huolimatta hyvin rähisemään.

Tavoitteena Overwatchissa on taistella kuuden hengen tiimissä toista tiimiä vastaan, joko hyökkäämällä/puolustamalla omaa tärkeää aluetta tai saattuetta. Toinen tiimi tekee tietenkin kaikkensa, jotta sinun tiimisi ei tässä tavoitteessa onnistuisi. Kierroksia on usein kaksi, joten molemmat tiimit pääsevät pelaamaan sekä hyökkäystä että puolustuskierrosta.

Overwatchissa hahmoluokat ovat jaettu neljään: hyökkäävään (offense), puolustavaan (defense), tankkaavaan (tank) ja tukevaan (support) hahmoluokkaan. Kussakin luokassa on omat hahmonsa, joilla kaikilla on omat erikoiskykynsä ja vaikeusasteensa. Yhteensä hahmoja pelissä on tällä hetkellä 21.


Kerkesin betan aikana kokeilemaan muutamaa hahmoa syvällisemmin, ja toiset jäivät ymmärrettävästi aika pintapuoliseen tutustumiseen. Lempihahmokseni betan aikana päätyi Soldier 76.Soldier 76 on offensiivinen hahmo, joka vaikeusasteellaan ei päätä huimaa (1/3 tähteä). Mitään suurempia skillejä Soldierilla ei myöskään ole, mutta ehkäpä siinä juuri piilee tämän miehen viehätys. Tehokkaampi kranaatti-isku ja maahan viskattava parantelu-podi, niilläpä nopeiden jalkojen ja rynkyn lisäksi päästään toimimaan.

Sotilas 76:n lisäksi tykkäsin pelailla muun muassa Mercyllä, joka ei kyllä ihan heti auennut allekirjoittaneelle. Mercy supportina parantaa tai vaihtoehtoisesti buustaa tiimitovereiden damagea sauvallaan. Mercy voi myös itse hyökätä, mutta se vaatii aseen vaihtamista. Koin, että mikäli aiot pitää tiimisi hengissä, ei ainakaan minun peleissäni sijaa omalle ammuskelulle juuri tullut.
Toiset hauskat hahmot olivat puolustavaa kantaa edustava Torbjörn, joka rakentaa turretteja ja kavereiden armor-buusteja, sekä esimerkiksi D.Va, joka ratsastaa mechillään ja jonka D.Va voi räjäyttää aiheuttaen vihollisille melkoista päänvaivaa. Myös konemies Bastion oli myös mielenkiintoinen hahmo, joka voi muuttua äärimmäisen tehokkaaksi mutta paikallaan pysyväksi turretiksi. Voisin aika helposti luetella tähän listaan ainakin puolet hahmoista, mutta ehkä tässä olivat ne, jotka jäivät syvemmin mieleen.Näin snipereita ihailleena toki yritin pyristellä myös Widowmakerilla, mutta rehellisesti sanoen täytyy myöntää, että tuon hahmon tehokkaaseen pelaamiseen ei minulla vielä näin nopeassa tahdissa etenevän FPS-pelin havainnointikyky riitä. Toki muutamia päitä saan tiputeltua, mutta varsinainen tehokkuus jää kauas.

Overwatch julkaistaan 24.5.2016, eli pitkin ei tarvitse enää odotella. Perusversion pelistä saa itselleen 40€:lla, ja muutamasta lisäskinistä ja Blizukan pelien sisäisistä kosmeettisista herkuista voi pulittaa 60 tai jopa 90 euroa mikäli löytyy sitä massia, pätäkkää ja/tai tuohta. Itse Overwatchin tilasin jo, vaikka miesolento saattaa asiasta kuullessaan itkeä verta ja kyyneleitä, sillä luultavaa on että tämä saa nauttia iltojen Overwatch-leskeydestä. Voi juku, tulisipa se jo!

Kokeilitteko te Overwatchia? Kiinnostiko kokeilla, muttet kerennyt? Mitä mieltä pelistä olet kokemusten tai vain ihan kuvauksen perusteella? Löytyykö to-play-listaltasi?

2 kommenttia :

 1. 640€:lla? Tietokoneella vähän kalliimpi kuin boxilla. ;D Heh heh.

  Kirjoittelin omaan blogiini omia fiilistelyjäni eilen ja pelasin ahkerasti peliä koko betan ajan. :) Ja TYKKÄÄN! Koukuttava kun mikäkin ja todellakin on helppo aina sanoa "no okei, vielä YKSI peli". :D Orpo olo nyt kun beta ei enää ole pelattavissa... Onneksi kuitenkin julkkariin on ihan lyhyt aika enää ja sopivasti minulla viikon loma julkaisun aikaan. ;) HIHII!

  Musta tuntuu, että taidan tehdä pelistä vielä jotain uuttakin postausta myöhemmin, kunhan peliä vielä lisää olen pelannut, sillä tästä kyllä niin innostuneena oma sainainen arkkuni pursuaa. :D Jään myös odottamaan josko teiltä jommalta kummalta tulisi myös vielä lisää fiilistelyjänne tänne tästä pelistä. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohuh, korjattu moinen typo (siis että peli maksaisi 640 euroa). Kirjoittelin tätä samalla kun kuuntelin töissä yhtä luentoa, pistetään sen piikkiin. :D

   En huomannutkaan bloggaustasi, pitääpä käydä lukemassa! Olen ollut ilman kännykkää kolmisen viikkoa ja tietokoneella vietetty aikakin on ollut aika kortilla, mutta ehkäpä vielä kerkeän asian korjaamaan. ;)

   Sanos muuta, tulisipa 24.päivä jo! Pitkään aikaan en olekaan odottanut peliä, enkä tästäkään uskaltanut alkukäteen toivoa kovin paljoa. Toisin kävi. :D Fiilistelyjä toki varmasti tulee kunhan pääsee taas enemmälti perehtymään peliin ja asioihin. Ja Twitchin puolella toki sitten saa paljonkin kuulla mietteitä, joita ei välttämättä saa aina kirjalliseksi asti kerättyä.

   Poista

Blogger Template by Clairvo