perjantai 9. lokakuuta 2015

Hotsittaako?


[Lucifel 8.10.2015 18:36] Hotsittaako?
[LittleYellow 8.10.2015 18:36] Toki toki.

Heroes of the Storm (HotS) on Blizzardin vastine muuan muassa tällä hetkellä ns.MOBA-kulttuuria ylläpitäville Valven DOTA2:lle ja Riot Gamesin League of Legendsille (LoL). Ja kun kyseenomaisen pelityylin maailmanmestaruuskisoissa pyörii miljoonien dollarien arvosta rahaa suuntaan ja toiseen, voi vain miettiä miksi Blizzardin kaltainen suurpulju ole kasannut omaa mobaansa jo aikoja sitten.

Blizzard hyödyntää HotSissa suurta nimeään ja sitä faktaa, että pelaajat arvostavat tuttuja kasvoja. Niinpä Nexukseen

Ensimmäiset merkit Blizzardin hankkeesta tulivat DOTA2-pelaajille jo viime vuonna kun Dotan sankareiden nimiä tuli Blizzardin pyynnöstä muuttaa. Alkuperäiset nimethän ovat perujaan nimenomaan Blizzardin Warcraft 3:een perustuneesta Defence of the Ancientista (DotA), joka valtavirran mukaan aloitti pelien Battlearena-tyylilajin. Windrunner muuttuikin Windrangeriksi ja Wispiä tuli kutsua Ioksi. Blizukka ei pitänyt siitä, että heidän omistamillaan nimillä tehtäisiin nettoa. Varsinkin nyt, kun he itse halusivat nimet käyttöönsä samankaltaiseen peliin.

Heroes of the Stormin suljettu beta tuli allekirjoittaneelle pelattavaksi keväästä 2015 ja julki HotS tuli heinäkuussa. Itsellä HotSin pelaaminen rajoittui vielä paria viikkoa sitten satunnaisiin peliryppäisiin muutoinkin vähäisen pelailun takia sekä sen vuoksi, että peliseura puuttui. Pelikaverit pitivät HotSia liian kasuaalina ja sarjakuvamaisena Dota-versiona, jota toki se olikin. Ja sehän siinä niin viehättikin: kasuaalisuus. Kun Dotassa epäonnistuessa tulee paineet ja ahdistus lumipallo-efektistä, ei HotSissa moisesta ole juuri huolta. Pelit ovat parhaillaankin kolmasosan pituisia siitä, mitä Dotan pisimpiin matseihin saa aikaansa upotettua. Kasuaalisuutta tukevat myös ne pointit, että HotSissa ei ole tavaroiden ostoa. Ainoa päänvaiva on talent-build, eikä sekään vaadi rakettitiedettä tällä pelaamisen tasolla missä itse olen. Asia on toki eri siinä vaiheessa, kun pelataan tosissaan ja pienetkin ratkaisut saattavat tehdä eron voittajan ja häviäjän välille.

Pieni ja Keltainen Novana Blackheart Bayssa.
Onnekseni kuitenkin yhden kaverin pään kääntyessä tapahtui joku muutos muidenkin mielissä. Kenties massa ohjaa massaa, kenties TastyCoolin argumentaatio on omaani parempaa. Pääasia kuitenkin on, että ryhmässä pelaaminen on aina mukavampaa ja siten tätäkin peliä on tullut pelattua huomattavasti enemmän. Pelattavaa riittääkin, sillä läheskään kaikkia 42sta sankarista en ole kokeillut. Sankarit täytyy ostaa pelivaluutalla tai oikealla rahalla, ja viikoittain vaihtuvia ilmaisia sankareita on kerrallaan yhteensä 8. Muistan kritisoineeni tätä aikoinaan, mutta toisaalta se antaa pelaajille aina jotain tavoiteltavaa ja näin ollen pitää kokeneemmatkin pelaajat mukana pidempään(?). Puolensa kullakin. Ehkä silti kannatan Dotan kaltaista kaikkimullehetinyt-tekniikkaa, vaikka se saattaisikin johtaa uusilla pelaajilla infoähkyyn. Sitä varten on Dotassa olemassa Limited Heroes- herovalinta.

Ilmaiset herot 13.10.2015 asti: LiLi, E.T.C, Kael'Thas, Azmodan, Uther, Nova ja Anub'Arak.
Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt HotSista ja siitä miten Blizzard on saanut taustoiltaan hyvin erilaiset sankarit mahtumaan samaan peliin. Tokikaan se ei vielä yllä Dotan -kaltaisen järkäleen vierelle, mutta mielestäni Blizzard näytti jälleen kerran, ettei se turhaan ole yksi pelimaailman suurimmista nimistä.

P.S. Miksikö vertaan aina Dotaan? Koska LoLista tai HoNista (Heroes of Newerth) minulla ei juuri ole kokemusta. HoNia en ole pelannut lainkaan ja LoL-kokemuksenikin rajoittuu muutamaan hassuun peliin.

P.P.S. Blizzard tekee tiedettävästi myös hienoa jälkeä animaatioissaan:

2 kommenttia :

  1. Sinut on "haastettu" http://rollaattori.blogspot.fi/2015/11/liebster-blog-award-koska-kasky-kavi.html

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo