maanantai 18. heinäkuuta 2016

Pokemon Go - Minäkin haksahdin!

Täytyy aivan ensimmäiseksi tunnustaa, että en ole koskaan ollut Pokemon-fani. En siis millään lailla. Mutta jos söpöjen ötököiden metsästäminen ja liikunta ympätään samaan mobiilipeliin, niin eihän sitä yksinkertaisesti VOI OLLA kokeilematta!

Pokemon GOsta on varmasti kaikki jo kuulleetkin. Onhan ko. appi jo satojen nettimeemien aihe ja virallisen julkaisun jälkeen jatkuvasti kaatuilevat serverit ovat kuumentaneet tunteita.

Itse latasin pelini epävirallisesti 2 päivää ennen kuin peli virallisesti julkaistaan. Jos olisin tiennyt että virallinen julkkaisu oli niin lähellä, en varmaan olisi jaksanut vaivautua. Toisaalta hyvä puoli oli se, että serverit jopa toimivat, ja peliä ehti pelata huomattavasti enemmän kahdessä päivässä, kuin näiden julkasun jälkeisten päivien aikana...

Noh, missä mennään? Ensimmäisen reilu vuorokauden aikana ehdin napata jo 39 pokemonia, joista 29 erilaista. Sen jälkeen tahti on huomattavasti hidastunut. Tällä hetkellä napattujen pokemonien määrä on yhteensä 139, joista 41 erilaista. Aioin kirjoittaa tämän postauksen tämän ensimmäisen vuorokauden jälkeen, mutta erehdyttyämme lähtemään pienelle viikonloppureissulle pääkaupunkiseudulle, jäi se tekemättä. Mutta pääsinpähän kokeilemaan peliä ensin hieman suuremmassa kaupungissa. Siellä ollessa tosin serverit olivat käytännössä jatkuvasti kaatuneina, joten en päässyt nauttimaan valtavasta PokeStoppien määrästä ja niillä jatkuvasti tapahtuvista luretuksista. Perjantai-iltana tosin ystäviemme kanssa 500 metrin kauppareissu kesti tunnin, kun saalistimme pokemoneja ja jäimme muiden nörttien kanssa vahtimaan lurea pokestopilla. Onhan se kieltämättä hieman huvittavan näköistä touhua, kun toistakymmentä ihmistä istuu puhelin tiukasti kourassaan tai vaeltaa ympyrää. Hauskaa touhussa on etenkin se, että tuntemattomat ihmiset alkavat kommunikoida keskenään! Niin epäsuomalaista!

Jos joku ei siis vielä ole peliin päässyt käsiksi, niin ajatushan on kävellä ympäriinsä keräämässä pokemoneja, ja halutessaan taistella niillä pokemon gymien herruudesta kolmessa eri tiimissä (sininen Mystic, punainen Valor ja keltainen Instinct). Se, onko tiimeistä pelaajalle mitään käytännön hyötyä, on minulle edelleen mysteeri. Tiimin myötä tosin tulee motivaatio vallata pokemon gymejä, joiden valtaamisesta saa kokemusta ja valtaa omalle tiimille, mutta muutenpa hyötyä en ole huomannut. Lisäksi lampsiessaan pokemonien perässä, voi pysähtyä PokeStopeissa, jonkinlaisissa oikean elämän maamerkeissä pyöräyttämässä laattaa, joka sylkee pihalle pokepalloja, pokemonin munia tai muita hyödyllisiä esineitä. Pokemonin munia taas saa kuoriutumaan asettamalla sen inkubaattoriin ja kävelemällä tietyn verran.

Itse tykkään lähinnä keräillä pokemoneja, mutta yhden salin olen saanut vallattua. Gymejä koskien olen hieman pettynyt pokemonien taisteluun. Jos nettiyhteys on huono, hyökkääminen ja väistäminen ovat tuskaisia. Kaiken lisäksi, gymien valtaamisessa taistelussa on aikaraja, jonka sisällä gym täytyy saada vallattua, muuten taistelu päättyy ja gymiä vartioimaan jätetty pokemon saa täydet hitpointit. Lievästi turhauttavaa heikolla nettiyhteydellä, voin kertoa. Ehdottomasti huonoja puolia pelissä on akun kulutus (hyvää bisnestä kaupoille, jotka myyvät varavirtalähteitä)! Olisi ihan kiva ominaisuus, että pelin saisi kätevästi pyörimään puhelimen taustaohjelmissa, jolloin näytön ei tarvitsisi olla koko ajan päällä, mutta peli seuraisi silti käveltyä matkaa, sekä ilmoittaisi ilmestyvistä pokemoneista ja PokeStopeista, säästäen kuitenkin edes himpun verran akkua. Myös kartan näkeminen isommassa skaalassa olisi minusta mukavaa. Verrattuna aiemmin kokeilemaani, myös Nianticin kehittämään Ingressiin (sama peli, uudet kuoret), kaipaisin lisäksi jonkinlaista chattia tiimin kesken, esim. rajattuna tietylle kilometrisäteelle olinpaikastaan.

Pelissä on valtavasti potentiaalia, mutta olisivat kuitenkin saaneet hioa sen loppuun asti, ennen virallista julkaisua. Bugeja riittää, peli jäätyy ja serverit kaatuilee aivan liikaa. Mielenkiinnolla päivityksiä odotellessa.


Plussat ja miinukset

Plussaa:
- Hauskaa ajanvietettä, etenkin niille, jotka tykkää keräillä kaikkea turhaa ja tarpeetonta
- Walk, bitch, walk! Näin saadaan lapset taas liikkumaan. Ja vähän aikuisetkin
- Hieman erilaisia pokemoneja hieman erilaisista ympäristöistä, maailma avartuu.
- Nostalgia
- Satunnainen sosialisoituminen
- PvP ei ole koko pelin kantava voima, jos ei tykkää sellaisesta. Pelkästään kaikkien pokemonien keräämiseen ja kehittämiseen saa tuhrattua monia monia tunteja (ja kilometrejä) elämästään.

Miinusta:
- Keskeneräisyys
- Bugit ja jäätyily
- Kaatuilevat serverit ovat enemmän sääntö kuin poikkeus
- Ei isoa karttaa
- Vaatii hyvää nettiyhteyttä ja syö aivan sikana akkua
- Taistelut olisivat saaneet olla samanlaisia kuin esim. Gameboy pokemonissa
- Ei chattia
- Joku vielä kuolee tämän pelin takia...


Pelaatko Pokemon Go'ta? Mitä olet mieltä pelistä?`Ja mikä tärkeintä, mihin tiimiin kuulut (Team Mystic FTW!)?

4 kommenttia :

 1. Samoilla kannoilla kyllä sinun kanssa näissä. Periaatteessa tuo chatti ei nyt niin haittaa kun olen kavereiden ja poikaystäväni kanssa mennyt yhdessä niin ei ole ollut tarvetta. ollaan sitten whatsapin välityksellä viestitelty aiheeseen liittyviä kun luotiin sinne oma pokemon ryhmämme. :D
  Omat pokemonini eivät vielä ole niin super mahtavia, kun vasta lauantaina pääsin pelaamaan! Kaikki ovat edellä yhyy, ei gymeillekään viiti mennä kun sielä on vastassa ihän älyttömiä... -_- Tääläkin keskustassa näkyi gymi, tosin tosi keskeisellä paikalla, missä oli gymin kingi yli 1000 CP:n pokemon... HUOH! Milloin pääsen kokemaan Gymit kun en pääse kehittämään niin isoksi vielä ketään ja kaikki muut saavat koko ajan parempia koska ovat edellä minua! :D ÄÄÄÄ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä syy miks en pelannu ingressiä kauaa. Kaikki muut oli jo niiiiiiin kaukana edellä. Tässä on ees mahiksia ja onneks voi vaan keräillä. Mä taas kaipan chattia, koska mulla ei oo täällä ketään jonka kanssa pelata, ja jossain väitettiin että jos kerääntyy tarpeeks saman tiimin porukkaa samaan paikkaan nii saa expabonuksen ;D ja yksin gymejä ei saa vallattua useinkaan.

   Poista
 2. Hahaa, itse en ole niinkään pokemonista innostunut, vaikka sen omistankin puhelimessani, mutta Ingressistä sen sijaan. Tosin se onkin hieman turhauttavaa kun kaikki muut ovat tuplasti edellä kyseisessä pelissä ja itse laahaa todella kaukana.

  ja voi hemmetti kun ihmiset ärsyyntyivät kun kaikki serverit olivat alhaalla lauantaina kun peli tuli ulos. noh, eiköhän ne siitä pikkuhiljaa ala tasaantumaan kun osa lopettaa ja osa jatkaa :D..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Ingress oli myös ideana hauska, mutta itekii kokeilin sitä jo joskus 2 vuotta sitten ja turhauduin kun en saanut mitään aikaan portaaleilla :D Sit siirryin perinteiseen geocachingiin metsässä rymyämiseksi. PokemonGo ei todellakaan alunperin itteeni kiinnostanut, ennen kuin hokasin että täähän onkin uusi Ingress. Ja äkkiä mukaan ettei käy niinkuin viimeksi :D
   Joo paljon tuntui olevan turhaumaa lauantaina ilmassa :D Jännä etteivät olleet osanneet varautua servereiden suhteen. Mutta tällä hetkellä peli on sen verran "kesken" ja buginen, että uskon aika monen jättävän sikseen ennen kuin tulee korjaavia päivityksiä.

   Poista

Blogger Template by Clairvo