perjantai 15. elokuuta 2014

Kesäkuuman kauimmaiset takamaat.


Kesä kurmotti ja kunnolla. Kurmotusjonossa, kun itseä vituttaa ja pännii, ovat seuraavana kärsijänä useilla puolisot, lapset tai vanhemmat. Pelaajilla kurmotuksen kohteena kuitenkin on FPSssä kurmotuksen ansainneet vihukkipäät ja -elämät. Näin ainakin minä selvitin kuumimmat kesän aamupäivät ennen töihin menoa.

Sain käsiini kesäkuussa Borderlands 2n ystävältäni etukäteissyntymäpäivälahjana (Kiitos). Borderlands 2 ilmestyi jo vuonna 2012, joten en taaskaan voi sanoa ratsastavani aallonharjalla. Ei, minä tulen paikalle vasta kun aalto on jo tasoittunut rantahietikkoon.

Ns.vanhuudestaan huolimatta Borderlands on vallan toimiva paketti ja pääsi aika nopeasti pelaamieni pelien kärkikastiin. Borderlands 2sta minulle tulee mieleen sopiva sekoitus Mass Effectiä ja Wowia. Vapaa maailmassa roamailu ja sivutehtävät tyylissä "lahtaa 20 ökkömönkiäistä ja sitten 20 lisää" muistuttavat hyvässä mielessä Wowista kun taas MassEffectin loiston peliin tuo puolestaan FPS-tyylin taistelumekaniikka ja ne SUUNNATTOMAN tyydyttävät one-hit-headshotit.

Axton, Maya, Zero & Salvador. 
Peruspelissä on mahdollista pelata neljällä eri hahmo(luoka)lla; Commando Axtonilla, Siren Mayalla, Assassin Zerolla tai Gunzerker Salvadorilla. Lisäosien myötä hahmoja tulee kaksi lisää: Mechromancer Paige ja Psycho Krieg. Kullakin hahmo(luoka)lla on omanlaisensa tyyli taistella ja rakentaa erikoiskykyjään; kun Zero keskittyy vihollisten kertanitistämiseen piilosta tai lähietäisyydeltä, on Mayan erikoistuttava erilaisiin "taika"voimiin, joita voisi tappavan tehokkaasti yhdistellä keskenään. 


Suurin osa varmaan jo headshotteja ylistäessäni tajusikin, että pelaan jälleen snipu-sniperillä, eli tarkkuuskiväärin operoimiseen keskittyneellä Zerolla. Kullakin hahmo(luoka)lla on mahdollisuus rakentaa skillbuildinsa kolmesta skilltreestä tai niiden yhdistelmistä.


Skilltreet ovat toinen asia, joka minua muistuttaa vanhasta kunnon WoWista ennen Pandarianin tuomaa yksinkertaisuutta.

WoWin skilltreet ennen ja jälkeen Pandarianin.
Kuva osoitteesta: http://2.bp.blogspot.com/-wavKLrL6Zc4/UpwZI-bIjBI/AAAAAAAAAVI/drdPK5hAR6c/s1600/talent+tree+comparisons.png
Borderlandsissa pelataan hahmontasojen lisäksi myös pelaajan saavutustasoilla, badass rankeilla, joita voi saada täyttäessään erinäisiä, jatkuvasti saatavilla olevia haastetehtäviä. Toiset niistä liittyvät ökkömönkiäisen X tappamiseen jollain tietyllä aseella tai headshotilla, toiset puolestaan piilotettujen paikkojen tai aarteiden löytämiseen. Badass rankeilla voi lunastaa kaikille hahmoilleen esimerkiksi lisää melee damagea tai vähentää aseiden latausaikaa.


Kun pelissä voi toki juosta päättömästi ja tappaa vastaantulevia vihollisia ja ökkömönkiäisiä, perusajatuksena on kuitenkin suorittaa tehtäviä, jotka vievät tarinaa eteenpäin. Tarina on mielenkiintoinen ja sopivassa määrin hauska. Siihen liittyvät hahmot ja sivutarinat samoin. Sivutehtävistä saat kerrytettyä tarvitsemaasi kokemusta tulevia päähaasteita varten, sekä esimerkiksi uusia aseita tai modifikaatioita granaatteihisi. Ja jotta pienet päämme eivät menisi täysin sekaisin kaikesta infosta jota tehtävistä saamme, on ne kerätty yhteen Mission Logiin. Mission Login kautta saat myös valittua jonkin tietyn tehtävän työstettäväksesi, jolloin tämä ilmestyy kartallesi näkyviin ja ohjaa sinut oikeaan paikkaan.Ja jotta peli ei kävisi aivan äkkiä tylsäksi, on tiettyjä vihollisia vastaan oltava tietynlaisia aseita, jotta saat listallasi olevat kohteet niitattua mahdollisimman tehokkaasti. Perushemmoja vastaan (flesh, suom.liha) tuli hoitelee homman parhaimmin, kun taas vastaan tulevat robotit eivät hätkähdä kuin tarkasta crithitistä tai megalomaanista ruostetta aiheuttavasta corrosive-aseesta.


 Kaiken kaikkiaan Borderlands on toimiva, riittävän haastava paketti, jolla saa tuhottua elämästään useita tunteja. Lisäksi peliä voi pelata max.3 kaverin kanssa, jolloin viholliset vaikenevat ja taistelujen kaoottisuus moninkertaistuu. Now how fun is that?!


5/5

1 kommentti :

  1. Borderlands pelit on kyllä olleet hyviä, varsinkin kaverin tai parinkin kans. Tällä hetkellä 2 osa menossa PCllä emännän kans...taas :D Tosin lisäosat ovat se syy miksi tätä jaksaa vieläkin. Nyt pelaamme sitä D&D lisäriä. Ainakin itse olen siitä muutamat naurut saanut kun huomannut mihin jotkin asiat pelissä viittaavaat. Pelin huumori itsessään on myöskin paikoin ihan onnistunutta. Claptrap on paras! :D

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo