keskiviikko 13. elokuuta 2014

Sims 4: Create-a-sim


Sul Sul! Whippna Choba Dog!

Sain käsiini Sims4n create-a-sim demon, jossa nimensä mukaisesti päästään käsiksi Sims-historian vallankumouksellisimpaan, sliderittömään siminluontiin. Ilmeisesti hyvinkin tyttömäisellä tavalla myös minulla on tapana kuluttaa rajattomasti aikaa simien luomiseen ja hienosäätöön, joten tämä demo kutkutti sormenpäitä vallan mukavasti. 


Simin luominen aloitetaan perustiedoilla: nimellä (random mahdollisuus on olemassa, mikäli inspiraation puute iskee), sukupuolella ja iällä. Ikävalikoimia ei demossa ole kuin nuori aikuinen, mutta allekirjoittaneelle tämä riittää jälleen HYVIN, kun kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta pelaamisesta, vaan simin luomisesta. Simin äänen korkeus ja sointi valitaan myös. Toiset soinnit ovat toisia nasaalimpia ja toinen toista pehmeämpää.

 Uutta simin luonnissa on kävelytyylin valinta! Kun 4n edeltäjissä kaikki simit taapersivat täysin samalla, suorastaan robottimaisen neutraalilla tyylillä, saa Sims 4ssä kävelytyylillä lisää luonnetta hahmolle. Valittavissa on peruskävelyn lisäksi 8 muuta kaduntallaus tapaa; (lainaan suoraan) pirteä, koppava, rehvakas, naisellinen, kova, hassu, laahaava ja terhakka.
Toki suuri osa tyyleistä on melko karrikoituja, sarjakuvamaisia tapoja edetä, mutta toisaalta niin on myös koko peli; sarjakuvamaisten, karrikoitujen ihmistyyppien hallintaa. Eihän yhdelle simille voi valita liiemmin luonteenpiirteitä tai vahvuuksia.Slideritön simin luonti ei rajoitu pelkkiin kasvoihin, vaan nyt saat luotua simillesi unelmiesi (tai painajaistesi) vartalon! Sliderit ovat kyllä mukana lihaspiirteiden ja yleisen pyöreyden hallitsemisessa, mutta muuten voit muokata reisiä, hartioita, vyötäröä tai vaikkapa rintalihaksia (naisilla rintojen kokoon vaikuttaminen on tietysti aina plussaa) vetelemällä kehonosia suuntaan tahi toiseen.


Kasvoissa puhutaan samanlaisesta luonnista. Kasvojen yleispiirteet ja värit voi valita myös suoraan valikosta, mikäli hidas muokalointi ei kiinnosta. Tarkempi vetely ja muokkaus onnistuu kutakin piirrettä klikkaamalla (esim. silmät), jolloin aukeaa uudet valmisvalikot ja pääset pyörittelemään silmien seutua yleisemmin. Jos kaipaat vieläkin syvyyttä ja yksityiskohtaisuutta muokkaamiseen, yksityiskohtaiseen muokkaamiseen pääsee joko tuplaklikkaamalla tai vasemmalla olevan suurennuslasin valitsemalla.Muokkaaminen on onnistunutta, selkeää ja tarpeeksi monipuolista kun mukaan huomaa ottaa myös valmisvalikoista mahdollisimman lähellä haluttua lopputulosta olevan piirteen. Miinuspuolta sliderittömästä muokkauksesta on sen tietynlainen hitaus. Hitautta voisi kuvailla savimaisuudella, jolloin hiiri tekee suuremman liikkeen kuin kuvittelisi, jotta pääset äärilaidasta toiseen. Minunkin piti asettaa hiireni herkkyys suurimmalle (kolmiportainen herkkyys-säädin), jotta turha hitaus minimoituisi.

Vaatteet asetetaan edelleen päivävaatteeksi, juhlavaatteeksi, urheilu- ja univaatteiksi sekä nykyisin myös bilevaatteiksi. Vaihtoehtoja on kiitettävästi, vaikka esimerkiksi ainakaan vielä eivät naisten mekoissa ole hurraamista. Värivalikoimat Sims 4ssä ovat rajoitetummat kuin kolmosessa, mutta valmisvärejä on silti sangen toimiva määrä.Ja kuten aina, yksilöitä simeistä tekee heidän luonteensa. Sims 4ssä luonteilla kuitenkin pelataan aivan uudella tasolla, sillä ne vaikuttavat olennaisesti pelaamiseen. Vihainen sim ei kykene luomaan tai kehittämään ihmissuhteita, mutta alakuloinen taiteilijasielu kirjoittaa murheellista proosaansa parhaiten ollessaan surullinen.

Luonteenpiirteitä valitaan yhteensä kolme, jotka kasataan 35stä vaihtoehdosta. Jotkin luonteet sulkevat toiset pois pelistä, etkä voi luoda ristiriitaista samaan aikaan sekä hyvää että pahaa simiä.

Elämäntavoite ei nyt kolmosen tavoin edes ehdota sopivaa tavoitetta valittujen luonteenpiirteiden mukaan, vaan sen voi nyt valita täysin itse. Elämäntavoitteita on 10 pääluokkaa, joista jokaisessa tulee vielä omat keskityshaarat. Esimerkiksi sim, joka kaipaa elämältään rahaa, voi keskittyä rahan tienaamiseen ja töissä pärjäämiseen TAI haluta omistaa kallein ja hienoin talo naapurustossa.

Kaiken kaikkiaan siminluonti on onnistunut tekele, jonka saisi muutamalla muokkauksella vielä hiottua täyteen loistoonsa. Hiuksia saisi olla edelleen lisää, samoin kuin vaatteita (is it a woman talking? Oh yes it is), ja muokkaus voisi olla hiukan sulavampaa. Odotan innolla syyskuuta, että pääsen testaamaan, miten kokonaispaketti toimii!

Vola! Omakuva. Sehän Simsissä tehdään aina ensimmäiseksi.

Sims 4 julkaistaan suomessa 4.syyskuuta, mutta peliä voi jo ostaa ennakkovarauksella useistakin eri paikoista (mm. Origin, G2A). Itse nappasin G2An tarjoukseen, kun selailin Mikon blogia (taas onnisti näin, kiitos vaan Mikko!) ja satuin törmäämään G2An viikkotarjouksiin. Peruspeli lähtee ilman tarjouksia eteenpäin 59,90 eurolla, pienen lisäsisällön kanssa 69,90€.

2 kommenttia :

 1. Mukaha huomata, että täälläkin ollaan taas aktivoitu. Hieno juttu, lisää tätä! Siis en tarkoita välttämättä juuri Simsiä, vaan bloggaamista. Mutta tosiaan eipä mitään ollos hyväs tuosta G2A-jutusta, kiva kuulla aina jos niistä mainosteluista on ollut jotain iloa jollekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on aina kesä - koneella istuminen tarkoittaa tiukkaa pelaamista, eikä kirjoitusten edessä määränpäättömästi pyörimistä. Sitä varten on koko loppu vuosi ;)
   Kiva kuulla että piristääpi, toivon mukaan reipastutaan kumpikin näin bloggaamisen saralla!
   Tosiaan, vaikka en kommentoi niin silmät käyvät tarkkana myös siellä siun blogissa. :D

   Poista

Blogger Template by Clairvo