sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Skyrim - Mod it until you crash it Osa 1: Pelimekaniikka, skillit ja UI


Skyrim - peli johon tasaiseen tahtiin kymmenien tuntien tahkoamisen jälkeen kyllästyy, mutta johon aina palaa takaisin löytääkseen jotain uutta. Itse vastikään löysin (noin neljättä kertaa) takaisin seikkailemaan lohikärmessyntyisenä. Tätä ennen asensin koko pelin kokonaan uudelleen, poistin kaikki modini sekä tallennukseni. Aina hauskempaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Samalla customoidessani peliä uudelleen, tuli mieleeni jakaa täällä hieman suosikkimodejani. En ole mikään pro-modaaja ja koneeni ei jaksa ihan mitä tahansa high res -grafiikkamodeja pyörittää, mutta nämä seuraavat ainakin moitteettomasti toimivat itselläni.

Modien asennukseen suosittelen lämpimästi Skyrim Nexuksen Mod Manageria. Erittäin kätevä ohjelma sekä modien asennukseen että poistamiseen. Parilla klikkauksella voi asentaa, poistaa, sekä muuttaa modien latausjärjestystä. Tosin osa modeista täytyy edelleen asentaa manuaalisesti. Kyseinen Mod Manager toimii myös monen muun pelin kanssa, kuten Fallout 3:n ja Oblivionin. Seuraavassa listaan itselleni mieluisia pelimekaniikkaa ja UI:a muuttavia modeja. Suosittelen lukemaan kaikkien modien kuvaukset modien sivuilta, mutta pääasiallisesti nämä kaikki ovat helppoja asentaa ja toimivat moiteettomasti yhdessä. Ovat ainakin tähän mennessä toimineet hyvin myös kaikkien DLC:iden kanssa. Lataa 5 ensimmäistä modia luetellussa järjestyksessä.

Aloittelijalle tiedoksi: Ennen modauksen aloitusta, poista kaikki mahdollisesti aiemmin ladatut modit! Etenkin jos olet ladannut Steamin workshopin kautta, sillä niiden kanssa on tuntunut olevan yhteensopimattomuusongelmia, ja väärässä järjestyksessä asentaessa peli voi kaatua boottauksessa tai myöhemmin valikoissa tms. Alkuun pääsyn jälkeen huomaat kuinka helppoa modaus on ja mitä tehdä ongelmatilanteessa ja voit alkaa etsiä enemmän itseäsi miellyttäviä modeja kun opit selvittämään mitkä käyvät yhteen.SKSE - Skyrim Script Extender
Extender on MUST. Se, mikä ladataan aina ensimmäisenä päästäkseen modauksessa tosi toimiin. Jos joku ei vielä tiedä, niin Script Extender on joidenkin modien toimimiselle välttämätön laajennus. Kun asennat extenderin (toimii siis myös steamin kautta) avaat jatkossa skyrimisi modin luoman SKSE-pikakuvakkeen kautta, et pelin oman launcherin.

SkyUI
SkyUI muuttaa Skyrimin konsolimaisen user interfacen kätevämmäksi PC-pelaajalle Kaikki menut noudattavat samaa, selkeää ja helposti eriteltävää mallia. Kaikkia käteviä pikku lisukkeita, kuten inventory menun tekstihakupalkki, joka on erittäin hieno ominaisuus tällaiselle kleptomaanille ja hamstraajalle kuin allekirjoittanut. Kartan menuun on myös lisätty paikkahaku, joskin itse en tätä ominaisuutta juuri ole tarvinnut. Active effects HUD on myös tämän modin hienoja piirteitä, jossa ruudun oikeaan yläkulmaan ilmestyy näkymään ajastin kullekin aktiiviselle efektille, joten osaat paremmin taktikoida invisibility potionisi riittävyyden riistäessäsi viattomien kyläläisten viimeisimpiäkin roposia. Erittäin kätevä, vaatii toimiakseen SKSEn. Huomaa, että muut valikkoihin liittyvät modit voivat olla ristiriidassa tämän kanssa,


T3ndo's Skyrim Redone (SkyRe)
Jos haluaa vanillaan hieman enemmän maustetta, SkyRe overhaul on MUST. Tämä modi muokkaa merkittävästi hahmon kehitystä pelissä, lisäten valtavan määrän uusia skillejä jo olemassa oleviin talentpuihin, sekä aiva uuden wayfarer-puun, pelaajan valittavaksi. Taidot myös skaalautuvat tämän myötä erilailla. Hahmo voi tämän myötä erikoistua entistä kätevämmin tiettyhin aseisiin, taikoihin ja craftingiin. Modi sisältää monta eri moduulia, joista voit valita päämoduulin lisäksi haluamasi. Race moduuli muokkaa huomattavasti racial abilityja. Combat moduuli lisää taisteluihin enemmän taktisuutta ja haastetta, etenkin jos vielä ottaa käyttöön Enemy scaling moduulin, joka tekee vihollisista myös voimakkaampia hahmon kehityksen myötä. Standing stones moduuli lisää niiden antamiin siunauksiin haittapuolia, esim. lisää tehtyä, sekä vastaanotettua damagea 50% ja Encounter zones moduuli muuttaa pelin dungeoneita haastavimmiksi lisäten tavallaan minimum level-vaatimuksen joihinkin dungeoneihin. Mutta haastavamman dungeonin suorittaminen takaa myös paremman lootin. Lisäksi realistisuutta ja HC-meininkiä kaipaaville on Survivalism moduuli, joka vaatii Frostfall - Hypothermia Camping Survival modin. Itse en tätä moduulia käytä, joten en osaa siitä paljoa kertoa, mutta ymmärtääkseni lisää realistisia tarpeita hahmolle, ja jatkossa on parempi alkaa pukeutumaan lämpimästi, käyttämään päähinettä ja kiinnittämään huomiota säähän...
Tämä modi vaatii toimiakseen SKSE:n, Re-proccerin sekä Community Uncapperin. Huomaa, että muut pelimekaniikkaan vaikuttavat modit (esim. taikoja, signejä, perkejä muuttavat) eivät sovi kovinkaan usein tämän kanssa yhteen. SkyRe tosin on hyvin suosittu modi, joten useimpien muiden modien kuvauksissa tod.näk. osataan ottaa kantaa sopiiko se SkyRen kanssa yhteen.


Paljon kaikkea kivaa!

Skyrim - Community uncapper
Community uncapper on erittäin oleellinen edellisen modin toimimisen vuoksi. Tämä modi mahdollistaa hahmon skill levelien nousemisen yli 100 ja aina tuhanteen asti. Jos et lataa uncapperia, SkyReen jää perkejä joita et voi valita.

ReProccer - Automated SkyRe patch generator
ReProccer on myös (semi)välttämätön SkyRen toimimiselle, jos lataat armor ja weapon modeja. Aseiden ja armoreiden enchantit skaalautuvat reproccerin myötä paremmin SkyReen ja modien yhteensopivuus paranee. Kannattaa selvyyden vuoksi lukea itse modin kuvaus nexuksesta, ja honailla mielessään tarvitseeko tätä itse. Ja muistakaa katsoa hienot ja asiaa selventävät kuvat modin kuvailusivulta.

A Quality World Map - With Roads
Nimensä mukaisesti uusii kartan. Kartoissa on paremmat tekstuurit ja halutessasi voit lisätä karttaan näkymään ainoastaan suurimmat tiet tai vähän pienemmätkin. Tiet ovat yllättävän tarkkaan kartalle piirretyt ja olen huomannut vain jonkun piskuisen polun toisinaan puuttuvat. Kartoissa on neljä vaihtoehtoa; joko Skyrimin peruskartta paremmilla tekstuureilla pääteineen, tai kaikkine teineen, sekä klassinen "oikeamman" paperisen kartan näköinen karttapohja pääteillä tai kaikilla teillä. Kartasta voi poistaa myös pilvet, jotta navigaatio ei niiden vuoksi onnu.


Double cursor fix
Vihaatko Skyrimin alt-tabittamisen usein mukanaan tuomaan tuplakursoria? Niin minäkin, siksi tämä modi. Nimensä mukaisesti korjaa tuplakursorin ja alt-tabittamisesta tulee suorastaan nautinnollista! Samainen ongelma on korjattavissa myös joillaki Borderless window -modeilla, mutta itselläni tämä on toiminut parhaiten. Diggailen!

----------------------------------------

Sitten kun seuraavan kerran jaksan kirjoitella, laittelen hieman lisää, mahdollisesti grafiikkamodeista joita tällä hetkellä omaan. Jos joku tietää suositella joitakin hauskoja ja hyödyllisiä modeja niin rohkeasti vaan kommentteihin. Pääasiassa etsin itse vakavasti otettavia modeja, mutta jos välttämättä haluat suositella Macho Dragonsia niin mikä nottei! Joku voi diggailla sitäkin.

Omasta koneestani löytyy:
Intel i3-2120 CPU 3.30 GHz
RAM 8 GB
AMD Radeon HD 7700 Series

P.s Tämä juttusarja jäi vähän kesken kun Skyrim into lopahti. Kyllä se vielä joskus jatkuu, kun asennan pelin kokonaan uudelleen ja modaan uudelleen :D


0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo