keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Erään aikakauden loppu.

Tales from Borderlands


Sweet mother of God ja kuusi muuta. Pienimuotoisia ihmeitä saatte ihmetellä tässä tekstissä kaksi:
1) Se yksinkertainen fakta että "minä vahingossa tämä kirjoitus".
2) Höyrypieruiltuani Dota2ssa viimeisen kaksi vuotta, otin asiakseni joulukuussa 2014 antaa itselleni aikaa ja poistin noin 840 tuntia elämääni kuluttaneen pelin pois Steamin pelikirjastostani. Delete Dota - check.

Miksi tuota jälkimmäistä näin ihmeenä tuon esille, on se fakta, että kun yhdestä asiasta luopuu, on aikaa muullekin. Tässä tapauksessa muille peleille. Peleille, joista voi ehkä oikeasti kirjoittaa. Mikään turhan suuri pelillinen ja blogillinen comeback kyseessä ei luultavamminkaan ole, mutta hei - aika mikä aika.

Battleblock Theatre
Pelailtuja pelejä onkin kertynyt pieni kourallinen. Kaikkia en ole vielä saanut läpäistyä, toisia olen pelaamassa jo toista kertaa läpi.

PC
Wolf Among Us x 1½
Tales from Borderlands
Game of Thrones - a Telltale Game Series
Borderlands 2
Battleblock Theatre
Elder's Scroll - Skyrim
Lara Croft and the Temple of Osiris
Sid Meyer's Civilization: Beyond Earth
SimCity
Minecraft
Diablo III: The Reaper of Souls

PS4
inFAMOUS First Light
Valiant Hearts - The Great War
Trials Fusion

Skyrim
Niinkuin huomata saattaa; olen yhä vahvasti tiimissä "great PC-master race". Konsoleilla pelatessani tunnen pitkälti vahvaa yksin pelaamisen henkeä, enkä suoraan sanottuna osaa arvostaa sitä. Vaikka tietokoneella pelatessani pelaisinkin yksin, on silti lohdullista tietää, että Steamin ollessa auki saatan jutella samalla kavereilleni toisella puolella Suomea.

Mikä on myös huomattavaa, on että olen höpsähtänyt Telltale Gamesin storytelling-peleihin, joissa periaatteessa jokaisella valinnallasi on vaikutuksia loppupeliin ja sen etenemiseen. Paljon olen kuullut tästäkin pahaa sanaa, kun "Valinnat ovat täysin yhdentekeviä lopputuloksen kannalta", mutta itse olen näistä peleistä (Wolf Among Us, Tales from Borderlands & Game of Thrones) pitänyt kovastikin. Minulle ainakin toistaiseksi riittää tämä mahdollinen illuusio tekemästäni valinnasta. Tällä hetkellä olenkin pelaamassa Wolf Among Usia toista kertaa läpi täysin erilaisin valinnoin ja toivon näkeväni erilaisen lopputuleman. Tietenkin perusjuoni ja sen kulmakohdat ovat edelleen samat, mutta olen muistaakseni ennenkin ilmaissut, etten täyttä sandboxia peleiltä odotakaan.

Wolf Among Us
Mutta tämmöisie! Ehkäpä jaksan vielä rustata toistamiseenkin jonkinlaisen postauksen kaltaisen. Ainakin Wolf Among Usista olen jo pientä tavailua luonnostellutkin ja palaisin halusta kertoa myös muista Telltalesin peleistä. Kerrankin olen hei tämän vuoden pelejä pelaamassa ihan niinkuin...tänä vuonna! 

Hyvää alkuvuotta 2015 ja kivaa kevättä ja mitä kaikkea tässä on jäänyt toivottelematta...!, 

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo