tiistai 26. huhtikuuta 2016

Yleisön pyynnöstä: Pakollinen ruokabloggaus


Stereotyyppinen gamer-ruokavalio, pls no (imgur)
Meille esitettiin vastikään Sallan toimesta toive/haaste ruokapostauksesta, jossa kerrotaan mitä kaikkea meihin uppoaa ruuan ja juoman muodossa pelatessa. Avatkaamme siis keittiö- ja jääkaappiemme pimeimmät ja salaisimmat syöverit paheksuville katseillenne ja säälimättömälle kritiikille.Kiitos Sallalle hieman erilaisemmasta aihetoiveesta!


Jore: Minä itse en kamalasti mutusta pelatessa, etenkään ruokaa ruokaa, koska a) se vielä kädet aina hetkellisesti pois hiireltä ja näppikseltä, b) sotken kuiteskin ja c) vaikka meillä ei yhteisiä ruokailuhetkiä ruokapöydän ääressä nykyisin juuri harrasteta, yritetään silti y-kromosomillisen kanssa pitää ruokailu edes hieman sosiaalisena tapahtumana (eli katotaan syödessä jotain sarjaa tms. ei oikeesti sosiaalista). Minulla on silti mielestäni paha tapa syödä liikaa koneella, sillä esim. usein aamupala (minun tapauksessa kai ennemminkin brunssi) tulee syötyä tietokoneella samalla kun selaan nettiä tai yrittän epätoivoisesti saada opintojen puolesta jotain aikaan. Iltaisin kevyttä napostelua tulee ajoittain harrastettua pelatessa.

Joren melko vakiintunut gluteenivammaisen aamupalamättö
Mitä minä sitten pelatessa syön? Harvemmin siis mitään, mutta mukillinen teetä löytyy edestäni etenkin iltaisin. Ylhäällä olevan kuvan mukaista gamer-ruokaa ei kyllä tule mätettyä naamaan, enkä juuri harrasta limuja (osittain koska tuo ylimääräisen ulokkeen omaava yksilö ehtii aina juoda kaikki limut pois ennen kuin ehdin ottamaan ensimmäistäkään lasillista...). Aamuisin helppoa sapuskaa koneella on yleensä jugurtti myslillä tai kaurahiutaleilla. Tylsää, mutta toimii! Aiemmin tykkäsin syödä melko paljon paahtoleipää, mutta koska gluteenivammani takia en nykyisin saa paahtaa leipiäni samassa paahtokoneessa ja joudun turvautumaan hitaaseen sähköuuniin, niin leivän syönti on aikalailla vähentynyt.

Joren suunnilleen yleisintä iltanaposteltavaa
Iltaisin jossain välissä tulee kuitenkin hiukominen ja jotain pientä olisi saatava. Paahtoleipä ajaa silloin asiansa aika kivasti koneellakin ollessa, vaikka vihaan gluteenittoman leivän järkyttävää murustamistaipumusta. Muruja on lattian ja sylin lisäks näppiksen väleissä. Sittemmin ihastuin Friggsin uusiin maissiriisikakkuihin ja niistä on tullut aika vakiintunutta naposteltavaa koneella, vaikkei ne juuri nälkää pidä. Sitten toki keksejä tulee joskus naposteltua. Joskus harvoin jaksan surauttaa smoothien, johon heitän sekaan pakastemarjojen lisäksi mitä syömäkelpoista ikinä sattuukaan löytymään (maitoa, jugurttia, jäätelöä, rahkaa, banaania, kaakaota, hunajaa...). Pikaiseen ravinnontarpeeseen silloin kun laiskottaa heitän proteiinijauheet maidon kanssa shakeriin ja that's it. Myönnän, olen laiska.

Ja sitten on toki tämä suurin syntini ja houkutukseni: Jäätelö. Kun gluteenivammaisuus vei niin monta ihanaa herkkua pois ruokavaliosta, niin jäätelö onneksi jäi! Jäätelö sopii kaikkialle ja kaikkiin tilanteisiin! Pelatessa, TV:n ääressä, helteellä, pakkasella, sateella, ulkona, sisällä, Suomessa, ulkomailla, ristiäisissä, hautajaisissa, häissä, rakastuessa, erotessa,  kotona, koulussa, töissä, kaupungilla, yksin, seurassa (kunhan ei tartte kovin monen kanssa jakaa! :o)... AINA! Vastikään sain karvaiselta kumppanilta uudeksi lempinimekseni Ice Cream Disposal Unit, mikä kertoo ehkä jotain.

Pahin painajaiseni on että saisin keliakian lisäksi maitoallergian tai jonkin muun joka estäisi mua syömästä jäätelöä. Silloin mulla ei ois enää mitään syytä elää.

Sanottakoon lopuksi, että tiedän, voisin olla aktiivisempi itse tekemään naposteltavaa pelaamisen oheen, enkä ostaa valmista (koska gluteeniton on kallista), mutta sanottakoon puolustuksekseni, että napostelen niin vähän ettei itse tekeminen tunnu maksavan vaivaa.

**

Laru: 
Aika samoilla linjoilla mennään Joren kanssa siitä, että koneella oltaessa pelatessa ei syödä.
Se mähmää parhaimmillaan näppäimistön, sotkee pelaamisen ja kuuluu inhasti mahdollisten pelitovereiden korvaan jatkuvana mässytyksenä (joka muuten noin niinkuin sananakin tekee mieli repiä korvat irti). Koneella en nykyään muutenkaan juuri syö, sillä se ihmisrituaali hoidellaan meidän perheessä jo pelottavan aikuismaisesti ihan keittiön pöydän ääressä. Joitain aamu- tai iltapaloja saatan syödä koneen ääressä youtubea / Twitchiä selaillen, mutta muuten varsinainen ruokailu hoituu muualla. Ja sama koskee herkkuja, jotka yleensä ovat minun tapauksessani rasvaisia ja suolaisia (ja jo siksi kiellettyjä näppäimistön ja hiiren läheisyydestä), ja jotka yleensä nautitaan seurassa sohvan (ja miesolennon) syleilyssä jotain elokuvaa katsellen.
Jos kunjotain kuitenkin suuhuni koneella pistän, niin vakiokamaa ovat kaikenlaiset nestemäiset virvokkeet. Tee, kahvi, virvoitusjuomat, vesi, you name it. Lähes aina on dotaspelrummetin työpöydällä vähintään yksi kippo, kuppi, muki, kuppi tai lasi. Työttömyyden aikana koneen ääressä saattoi parhaimmillaan olla kaksi mukia, yksi kahville ja toinen teelle, sekä lasi, joka täydentyi sitten ajasta riippuen joko vedellä tai jollain cola-juomalla. Siis koska eihän mukeja koko aikaa pestä, eikä niistä todellakaan voida juoda ristiin.

Aika lyhyelti ja tylsästi tämä minun työpöytäruokailuni kuvailisin tällä seuraavalla kuvalla:
Ei MITÄÄN sotkevaa, ei yleensä oikeaa ruokaa eikä viiniä. Ne kuuluvat jonnekin muualle. Pöydältä sen sijaan voi löytyä mitä tahansa muuta nestemäistä eliksiiriä, ehkä leivän- tai riisikakunmuruja tai aina silloin tällöin heikkouden iskiessä sotkemattomia irtokarkkipussin karkkeja.

YUSH. Näin meillä! Olipa kiva pitkästä aikaa kirjoitella blogiin. Ei tuon kevätväsymyksen tiimoilta ole oikein inspiroinut uusia kirjoittelun aiheita. Kätevimmin meikän on löytänyt osoitteesta twitch.tv/ragequit_lilnyellow. :D

**
Onko teille vakiintunut jotain tiettyä ruokaa/juomaa/ruokailutapaa pelaamisen yhteyteen?

P.s Heittäkää ihmeessä muutkin halutessanne juttutoiveita/haasteita :)

2 kommenttia :

 1. Te napostelette terveellisempiä aina koneella ollessanne. :D Itse aina syön päiväruuan ja iltapalan (silloin kun miespuoliskoni ei ole luonani) koneella ollessa samalla kun kyylään netflixiä (ellen sitten syö sohvalla ollessani tvn kautta katsellen netflixiä). Silloin kuitenkin on näppäimistö pois alta! Ja kun pelaan koneella tai boxilla niin juon mehua, kokista, energiaa tai vichyä. Ja JOS sattuu olemaan jotakin naposteltavaa niin se on sipsi tai muffinssi. :D Mutta melko harvoin tulee herkkuja osteltua, enemmänkin herkkuina ollut erilaiset herkulliset nesteet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse ei välttämättä ole niinkään terveellisyydestä vaan siitä että näppäimistöä ja hiirtä ei sotketa juustonaksumähmällä! :D
   Nesteytys on tärkeää! ;)

   Poista

Blogger Template by Clairvo