lauantai 2. huhtikuuta 2016

Skyrim - Crash it until you mod it 2.


Ja modilista jatkuu viimein!

Tässä nyt siis lisää kaikkea pientä kivaa niistä modeista joista itse tykkäilen. (Edellinen osa täällä.) Lämpimästi suosittelen tutustumaan näistä jokaiseen itse kunnolla jos haluaa ladata, jotta on sit varmaa että a) oma kone pyörittää niitä, b) eivät sotke asioita toisten modien kanssa ja c) mitä hittoa tehdä jos peli alkaa kaatuilla ko. modin myötä.

Asiaan!
(Näiden modien kohdalla load orderilla en ole huomannut isompia merkityksiä.)

SMIM
Eli Static Mesh Improvement Mod. Erittäin. Hyvä. Modi. Jos silmäsi vuotavat verta Skyrimin 2D meshien takia, tämä korjaa paljon asioita. Mulla oli muutama kiva screenshot, jotka meinasin tänne laittaa havainnollistamaan asiaa, mutta uusien koneen osien asennuksen ja winukka-päivityksen myötä ne unohtui ja katosi, joten tyytykää tähän kuvaan Skyrim nexuksesta.

Skyrim Nexus, Brumbek

Järkkyiso HD tekstuuri -modi. Ihan näpsäkkä jos haluaa hifistellä. Asenna SMIMin jälkeen ja hyväksy overwrite-pyyntö. Ihan kiva, mutta ei nyt niin kovin merkityksellinen modi. Piti vaan päästä kokeilemaan tätäkin.

Pänniikö aina eksyä? Ärsyttääkö kun pikkutiet ei näy kartassa? Voisiko vuoren toiselle puolelle olla helpompikin reitti kuin suoraan vuoren yli? Nou hätä! Lataa Quality World map! Tämä olikin jo edellisessäkin postauksessa, mutta tykkään tästä todella. Aina ei tartte mennä perse edellä puuhun. Tai no, vuoren huipulle tässä tapauksessa.

Caliente's Beautiful Bodies Edition. Huomaa, että tämä on mature-kamaa, joten päästäksesi näkemään 715517 joudut luomaan accountin Nexukseen. Female body mod, joka tekee Skyrimin miehekkäistä naisista vähän enemmän feminiinisiä (ehkä liiankin, hmm?). Tämä lienee suosituin vartalomodi naishahmoille, enkä yhtään ihmettele, sillä painon säätämisen sijaan voitkin sliderista tehdä boobjobin! Kätevää! Valikoimasta löytyy hieman slimmimpää tai hyvinkin kurvikasta neitosta, nudena tai lore friendlyillä tai hieman nykyaikaisemmilla alusvaatteilla. Lisäksi voit asentaa samalla siistimpiä kulmakarvoja naishahmoille ja korjauksen vartalomodin ja pään aluetta muokkaavien modien mahdollisesti aiheuttamalle saumalle kaulan alueella.

Jos tykkäät latailla paljon hahmon ulkonäön muokkaukseen tarkoitettuja modeja, kannattaa ladata myös ShowRaceMenu precache killer. Etenkin jos lataan ApachiiSky hair -hiusmodin, tarvitset tämän. Tämä siis estää showracemenu-konsolikomennon jäädyttämästä tai kaatamasta peliäsi sen liian innokkaasti ladatessa kaikkia hahmon muokkaukseen liittyviä modeja.

ApachiiSky hair nyt on vaan kiva tapa saada ihan mukava valikoima uusia hiustyylejä hahmoille, jotka vanillassa ovat melko tylsiä. Harmi vain että osa näistä pitkistä hiusmalleista uppoaa joiden armoreiden sisään tai vartaloon jos käytössä on jokin vartalomodi. Kuitenkin suurin osa näyttää ihan moitteettomalta ja tämä on omasta mielestäni tällä hetkellä paras. Monet muut kokeilemani hiusmodit ovat jättäneet ikäviä kaljuja läikkiä hiusrajaan, yäk.

Skyrimissä haltiat on vanillana rumia. Myöntäkää se. Siis oikeesti rumia. Tällä kivalla overhaulilla niistäkin saa ihan kivoja! Jee! Älä jahkaa, lataa se. Ja sitten tästä vielä PATCH, jolla saman modin saa tukemaan DLCt.

Esmes. mun mustahaltsu. CBBE + kulmakarvat, Ethereal elven overhaul ja Eyes of beauty. Hiukset oli jostain random modista kokeilussa, mutta poistin ne just otsan kaljuläikkien takia.

Hieman enemmän valikoimaa silmiin. Kivoja väri vaihtoehtoja ja huomattavasti yksityiskohtaisempia silmiä. Suosittelen. Sopii yhteen Ethereal elven overhaulin kanssa.

Better males
Koska naisista tehdään nätimpiä, niin totta hitossa miehistäkin täytyy tehdä silmäruokaa! (Taas sitten mature-kamaa.) On bodattua adonista tai meille normaalimman miesvartalon kaipaajille hieman realistisempaa (tosin edelleen aika lihaksikasta) mallia. On alusvaatteilla tai ilman, karvaisempia tai smoothimpia, sekä halutessaan rennosti lerpahtavana tai päin vastoin, typistettunä tai ilman. You know what I mean. Huom. mittasuhteet eivät ole realistiset, eivätkä naiset todellakaan odota miesten oikeasti näyttävän tältä. Malleja on 6 erilaista, joten siitä vaan valitsemaan. Itsehän siis suosin sitä suunnilleen realistista, alusvaatteet on aika pop, mutta joskus on ihan kiva juoksennella Aatamin asussa, eiks je? Muuten en tätä modia tänne listaisi, ellei tämä mukavasti kokoaisi yhteen useita vartalomodeja ja parempia kasvoja miehille. Asennus on manuaalinen, eli valitset kuvien perusteella mistä tykkäät, lataat manuaalisesti tiedostot ja copy-pastetat skyrimin data-kansioon. Manuaalisen asennuksen mukana tulee edelleen useita vaihtoehtoja karvaisuuden tai suonikkuuden mukailemiseksi, joten halutessasi lisäät alakansioista data-kansioon mitä haluat. Lue ohjeet Nexuksesta!

Kun lataa kivoja hiuksia hahmolle, on todella masentavaa, että kypärä peittää ne! Tai sitten hiukset katoavat kokonaan kypärän alta. Siksi huijaan itse ja lataan Helmet togglen, jolla saa yhtä nappia painamalla päässä olevan kypärän näkymättömäksi. Ja kiiltävät hiuksesi saavat taas hulmuta!

Simple Female Running Animation
Manuaalisesti asennettava, hieman naisellisempi juoksuanimaatio naishahmoille. Näillä animaatioille olisi valtava kasa kaiken maailman modeja, mutta itse en välitä juuri idle-animaatioista tai muista. Haluan vain ettei nainen juokse kuin perus-Pertti.

Hepat on kivoja. Ei tätä muulla tarvia edes perustella! Horses gone wildilla saa villihevoslaumoja juoksentelemaan siellä sun täällä, ja kyllä, niistä on myös hyötyä! Laumasta löytyy aina yksi hevonen, jolla voit ratsastaa ja hetkellinen transportaatio on saavutettu!

Joillakin meistä on ongelmia pysytellä yhdessä hahmossa. Tai sitten taipumus unohtaa pelastaa pelinsä tallennukset ennen tietokoneen osien vaihtoa. Tai sitten vaan joskus pelin haluaa poistaa ja asentaa uudelleen puhtaalta pöydältä. Ja mikään ei ärsytä niin paljon kun matkustaa viidennettäkymmenennettäseitsemännettä kertaa kärryissä pyövelin pakeille heti alkuun. Onneksi on siis Alternative life! Voit välillä aloittaa jostain aivan muualta, kuitenkaan sotkematta lorea. Modi myös lempeästi ohjailee sinut vanilla loren alkuun, jos maksat jollekin kiskurille 5000 kultaa siis. Ei vaiskaan, kyllä siihen helpomminkin pääsee mukaan.

Tää on modi, jonka lataamista itse hieman arvuuttelin. Miesolento kuitenkin suostutteli (lue: pakotti) kokeilemaan tätäkin, ja onhan se ihan hauska, etenkin kun voi itse säätää, kuinka paljon ylimääräisiä öppiäisiä maailmaan spawnaa. Immersive creatures lisää paljon uusia mobeja, antaa niille hieman enemmän älyä, tuottaa random eventejä ja vaikeuttaa kaiken kaikkiaan peliä. Ja se todellakin vaikeutti. Mutta kuten sanottua, pelin sisällä mod configuresta tämäkin asia korjaantuu, ja tästä tuli jopa minullekin ihan pelattava. Mukavaa vaihtelua. Jos tämän asentaa Perkus Maximuksen oheen, niin muista ajaa PatchusMaximus (mainittu edellisessä postauksessa)!

Sounds of skyrim
- the wilds
Nämä modit on minusta vaan hauskoja ja luo hieman immersiota. Metsässä voi kuulla enemmän eläinten ääniä, kaupunkeihin tulee lisää elämän ääniä ja dungeoneissa ääntä pitävät siellä asustelevat eläimet. Muutamia easter egg -ääniäkin löytyy. Modin asennuksen jälkeen aloittaessasi pelin, hyppää ruudulle pop-upeja, jotka kertovat mitä ääniä modi sisältää, ja voit itse päättää mitä niistä peliin lisätään. I likes.

Tästä minä tykkään ihan vain siksi, että en halua saada kuolleiden NPCiden perintöjä kun lohikäärme käräyttää heidät hengiltä. Tyhmät kyläläiset osaavat nyt paeta, jos lohikäärme sattuu hyökkäämään kylään. Dawnguardin myötä hyödylliseksi tulee myös When Vampires Attack, jotta kyläläiset osaavat paeta myös pimppaduureja. Harva asia on yhtä ärsyttävää kuin tärkeän NPC:n turha kuoleminen.

Viimeisenä mainittakoon Faster mining, joka säästää niin paljon aikaa. Jos siis tykkäät hankkia lisätienestiä kaivelemalla. Yhdeksän hakun iskun sijaan homma hoituukin kolmella! Jes!Tässä siis lyhyen tiivistetysti omista suosikeistani, jotka yleensä ensimmäisenä lataan kun jälleen kerran asennan Skyrimini uudelleen. Itselläni nämä kaikki siis toimivat moitteettomasti (toistaiseksi), mutta nyt viimeisellä asenuksella sain korruptoitua quicksave ja autosave slotit ja kuollessani tai ladatessani näitä tallennoksia peli kaatui. Kaiken varalta latasin Safety load modin, joka korjasi ongelman täysin. Näiden kahden postauksen modien asentamiseen meni sen 4 tuntia (WORTH IT!) ja loppupäivä pelatessa. Koska hei, onhan Skyrim tärkeämpää kuin opiskelu.

3 kommenttia :

 1. Kuulostaa hauskalta ja hyvältä kokoelmalta! Pitää perehtyä vielä vähäne enmmän joskus näihin ja katsoa josko joku eksyisi omaankin peliini. :) Mies sekoitti oman skyriminsä tuossa juuri ja joutui käyttämään pienen tovin sen selvittämiseen miten saa taas pelin näyttämään oikealta. Sekoituksen myötä kun skyrimi muuttui mustapunaiseksi (joka oli oikeasti aika hauskan näköinen). Nyt se on kuitenkin kunnossa taas. :D Itse en jaksaisi alkaa säätämään ja etsimään vikaa, joten pitää tutkia tarkkaan kaikki modit ja sen, mikä sopii minkäkin kanssa ja mikä pitää ensin asentaa jnejne. xD

  VastaaPoista
 2. Tästä listasta kiinnostus herästi etenkin The sounds of Skyrimin ja ehkä myös Horses gone wildin kohdalla. Kiitoksia vinkkaamisesta, täytyy pistää harkintaan.
  En ole ihan valtavasti intoutunut Skyrimiini haalimaan modeja, mutta oma settini on tällä hetkellä seuraava:
  Unofficial Patchit peruspeliin ja kaikkiin lisäosiin
  Mainitsemasi Quality World Map: ihanaa, kun enää ei tarvitse juosta yhtä vuorta ympäri ja ihmetellä, mistä pääsisi ylös.
  SKY UI: PC:lle mukavampi valikkonäkymä.
  Immersive Citizens - AI Overhaul: tekee NPC:iden AI:sta paljon paremman, eivät esim. enää syöksy taisteluun lohikäärmeen kanssa jos päällä on pelkkä vaateriepu ja aseena tikari, vaan juoksevat karkuun yms. mukavaa; osittain korjaa siis samaa ongelmaa kuin Run for your lives, jonka mainitsit.
  Immersive Patrols - AI Overhaul: lisää sisällissodan tuntua, kun joukkoja kiertää partioimassa ja joskus saattaa osua keskelle kahakkaa. Muutenkin näkee enemmän factioneja.
  Project Reality - Climates of Tamriel-V3: hienommat ja kiinnostavammat säätilat.
  Immersive HUD - iHUD: ei tarvitse katsoa röpäskää, kuten yläreunan kompassia, ruudussa ja alareunan palkkien läpinäkyvyyttä voi säätää.
  Neutral Hjerim: mahdollistaa Winterhelmin talon ostamisen ilman, että tarvitsee tehdä alle sisällissotajuonta.
  Näillä mennään tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos jotain kiinnostavia löytyi :) Skyrim nexus on sellanen modien viidakko, että sieltä on runsaudenpulan takia vaikee välillä löytää kaipaamaansa, mikä on osa syy näihin modilistauksiin. :)
   Tuota immersive patrolsia pitäisi vilkaista. Avokki sitä ainakin jossain välissä myös suositteli. HUD-modista en ole koskaan ennen kuullutkaan, mutta vaikuttaa pikaisen silmäyksen perusteella tutustumisen arvoiselta sekin. :)

   Poista

Blogger Template by Clairvo