lauantai 18. kesäkuuta 2016

Bubble bobble - tarinaa siitä kuinka tultasyöksevätkin hirviöt voidaan päihittää pelkillä saippuakuplilla

Woot woot, wop wop ja dim dim dim dimmm. Noita ääniä joutuivat kaksi miespuolista henkilöä kuuntelemaan oman tovinsa, kun minä ja serkkuni En1less pääsimme tykittämään eräänä kauniina aurinkoisena iltana sälekaihtimien takana piilossa BUBBLE BOBBLEA. Tyylillemme uskollisesti suu kävi yhtä lujaa kuin sormet... taukoamatta. 

En1less oli ostanut siis pleikkarilleen Bubble Bobblen ns.alkuperäisversion, ja voi taas sitä nostalgian määrää, mikä mieleen tulvahti, kun kenttiä läpi kahlasimme. Aikoinaan pelasimme BubbleBobblea Amigalla, arvioidulla ikähaarukalla 7-12, eikä tämä PS4lle tuotettu versio poikennut tuosta Amigan pelistä edes musiikillisesti! Ainoa ero, joka tähän versioon oli tuotu, oli se, että peliin pääsi aina uudestaan mukaan, kuoltuaankin, sikäli mikäli toinen pelaaja vielä oli hengissä. Toki pisteet nollautuivat, mutta peliä pääsi silti jatkamaan. Pientä helpotusta siis, ja mekin pari kertaa jouduimme tuohon helpotukseen turvautumaan.


Loppujen lopuksi päästiin tasolle 64, eli noin 2/3 pelistä päihitettiin kerta istumalta, pelien nykyaikaisia armahduksia hyödyntäen. Yhteensä kenttiä on siis 100 kappaletta. Ehkä noin viidenkympin seutuvilla alkoi tulla jo tasoja, joita emme olleet aikaisemmin nähneet, ja uusia tultasyökseviä vihollisia, joita ihan ensimmäisellä kerralla säikähti (ja tietysti menetti yhden elämän). Ihan yllätyin, miten pitkälle kuitenkin ollaan ala-asteikäisinä päästy!


Bubble ja Bobble haluavat pelastaa tyttöystävänsä, ja tekevät sen saippuakuplilla. Mitä rentouttavampaa iltapäivän vietettä sitä voisikaan keksiä...? :D


Oletteko te pelanneet Bubble Bobblea?

6 kommenttia :

 1. Peli on tuttu, mutta siltikään en sitä ole koskaan pelannut itse. :D Kuitenkin kaikki pelit mitä on joskus pienenä pelannut on niin hauskaa ja nostalgista kokeilla pelata vanhemmalla iällä! Awww.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa älä muuta. (: Bubblebobble on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen retropeli, jota kyllä kannattaa kokeilla jos se vastaan jossain tulee!

   Poista
 2. Monet kerrat tullu pelattua tuota NES-versiona ja taisi tuo peli tulla mukana myös kirpparilta löytämältäni Taito Legends -kokoelmalta PS2:llekin. En ole ihan täysin ymmärtänyt miten tuon pelin pitäisi pelata ns. oikeasti loppuun joten en osaa sanoa olenko pelannut sitä legitisti läpi. Muistaakseni toiseksi viimeisimmissä kentissä tms kenttään tulee lyhyeksi hetkeksi joku esine jonka nappaamalla pääsee kai jonnekin uusiin kenttiin. Jos tuota ei kerke nappaamaan (mikä on ollut case minun kohdalla) peli etenee loppubossiin jonka tapettua tuli muistaakseni joku teksti että tämä ei ollut nyt se oikea loppu. Aivan liian monimutkaisia olleet nuo pelit aikoinaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitipä lukaista Bubble Bobble -Wikistä (kyllä, sellainenkin on tehty :D http://bubblebobble.wikia.com/wiki/Bubble_Bobble) ja ilmeisesti sillä aiemmasta kentästä kerättävällä esineellä ei olekaan ilmeisesti merkitystä vaan että true endingiin pelin pitää läpäistä kahdesti kaksinpelinä. Tuo ei kuitenkaan pidä mielestäni paikkaansa mitä tuolla sanotaan bad endingistä, nimittäin olen monesti pelannut pelin yksinpelinä loppuun saakka eikä tuo mainittu Betty ole koskaan pelastunut niillä kerroilla. Tiedä sitten onko eri platformien versioilla eroja...

   Poista
  2. Ohoooooo. No, kuten sanottua niin me ei varmaan tuolta taso50:n tietämiltä päästy pienenä etenemään, niin en tuohon lisäkenttään osaa sanoa mitään rakentavaa. Pitäisi nyt ottaa asiaksi käydä En1lesin luona ja pelata se oikeasti läpi! Vaatii kyllä toisaalta aika paljon, jos peli oikeasti pitää läpäistä kahdesti kaksinpelinä. Herää kysymys että kenellä on ollut aikaa tehdä niin, jos kuitenkaan save-mahdollisuuksia ei ole aikoinaan juuri ollut? :D

   Poista
 3. Toivoisin kirjoitusta pelien logoista ja tunnuksista siis siitä kenen puolella pelaatte ja miksi. Bubble bobble on super!

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo