perjantai 13. marraskuuta 2015

Taitotasojen mittelöä Heroes of the Stormissa. Lyhyt kuvaus ranked tasoista.


Jälleen kerran Heroes of the Stormin battlegroundia odotellessamme kertailimme Joren kanssa , että minkä tasoisia joukkueemme ja vastapuolen joukkue oli, ja keskustelu siirtyi rankediin. Ranked siis tarkoittaa tässä ja monissa muissakin peleissä sitä, että pelien suhteen pelaajalle lasketaan oma taitotaso, joka sijoitetaan kaikkien muiden pelaajien joukkoon. (Itse en ole äärimmäisestä itsekritiikistä johtuen uskaltautunut Dota2ssa sijoitustani selvittämään, enkä HotSissa sitä vielä kykene tekemään.) Nämä sijoitukset määrittelevätkin, kenen seuraan sinut laitetaan pelatessa, jotta saataisiin mahdollisimman tasavertaisia pelejä, ja toisaalta minkälaista taitotasoa muut pelaajat sinulta odottavat. Toki ainakin Dota2ssa myös taustalla pyörivät jatkuvasti piilotetut numeeriset taitoasteikot, vaikka et varsinaisia ranked -pelejä olisikaan pelannut.

Tähän tyyliin siis Loading screenillä on kavereidesi ja vihamiestesi levelit näkyvillä. Ei oma peli.
Taitotasot Heroes of the Stormissa jaetaan tasoille 50-1, jossa tasot 5-1 ovat korkeimmat "Hero League"-tasot. Tasosi voit halutessasi näyttää muille, tai tyytyä perinteiseen pelaajaprofiilin leveliin, joka kertoo lähinnä siitä, kuinka monta peliä olet tahkonnut.


Loading screenillä minun pelatessani ovat yleisimpiä nämä profiilien levelit. Jokaisesta pelistä kerrytät xp:tä, jokaisesta voitosta saat bonus xp:tä. Xp:t kerryttävät leveleitä. Hyvin yksijakoista. HotSissa myös tietokonetta vastaan pelattavat pelit (Play against A.I.) kerryttävät leveleitä.

Sitten on olemassa myös näitä lipukkeita. Jos lipussa on vain tähti, ei pelaajalla ole vielä tasoaan määriteltynä. Mikäli tähden sijasta lipussa liehuu jokin numero (1-50), on se numero aikaansaatu pelaamalla ranked-pelejä, ja se kuvaa sinua pelaajana. Oik.puoleinen lipuke lisäsakaroilla kertoo puolestaan tiimisi taitotason.
Kun Dota2ssa taitojaan pääsee mittailemaan Rankedissa vaikka heti, on HotSissa päästävä ensin tasolle 30 ja omistettava vähintään 10 sankaria, jotta Ranked avautuisi. Kuten huomaatte (kuva alla), vaikka itse olen pelaaja profiililtani lvl33, ei minulla ole kuin 7 sankaria, enkä siksi pääse mittelemään taitotasojeni nousuista ja laskuista vielä hetkeen. Ellen käyttäisi rahaa ja ostaisi sankareita. Mutta me kaikki tiedämme, ettei se tule tapahtumaan.


Siis rohkeasti peremmälle vain! Mikäli pelailet ensimmäisiä kertoja, älä ole huolissasi toisten leveleistä. Kenties voi olla, että tämä henkilö on pelannut vaikka vain vain paria sankaria, ja juuri nyt koettaa uutta sankaria. Lisäksi ei ole kenenkään intresseissä laittaa uusia pelaajia pelaamaan konkareita vastaan. (:

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo