lauantai 19. maaliskuuta 2016

Stressin vastapainoa

En tiedä mikä tässä kevätauringossa on, joka aiheuttaa minun olevan entistä alttiimpi stressaamaan asioita, mutta sitä se on todistetusti jälleen aiheuttanut. Töissä on tällä hetkellä paljon vastuuta isoista asioista ja elämässä epävarmuuksia, mutta tietysti kelläpä ei olisi. Nyt minulla on kuitenkin aika, kun normaalin arjen, töiden ja lähes välttämättömän salilla ja jumpissa ravaamisen, jälkeen tuntuu siltä, ettei jaksaisi keskittyä mihinkään. Tiedätte varmasti kaikki tunteen? Se, kun sitä vain istuu nollat taulussa kotona, ehkä yrittää tehdä jotain, mutta lopputulema on aina vain osa siitä mitä valmiiksi piti tulla. Tööt. Pysäkki. Seisokki. Larulla seisoo taas.


Todellisuutta ja tämän hetkistä tunnetilaa erittäin hyvin simuloiva omakuva.
Koneelle tykkään tulla ja pelejä pelata stressin vastapainona, kuten olen jo aiemmin maininnutkin. Tällä hetkellä minulla on ongelmana kuitenkin se, että en löydä tarpeeksi laid-back -pelejä, joissa hengissä selviäminen (vrt.mein Skyrim pelaaminen) ja pisteiden kerääminen (vrt. tasohyppelyt kuten Rayman Origins) olisi toisarvoinen asia, mutta jossa ei tarvitsisi ajatella liikaa sitäkään, että mitä seuraavaksi tekisi (vrt. Minecraft). 

Lyhyestä virsi kaunis ja se postauksen tärkein kysymys: Mitä te pelaatte, kun haluatte vain rentoutua? - Suosituksia, kiitos! 

13 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Mitenkään pilkkua sen enempää vääntämättä, mutta tuossa on kyllä kaksi sanaa ;) Yhdessä niistä toki tulee yksi sana. :D

   Poista
  2. Tai tulkinnasta riippuen Rocket ja Leaguessa saattaa olla kolmekin sanaa :D

   Poista
  3. TÖN TÖN TÖÖ! Juoni tiivistyy! :D

   Poista
 2. Pelaa Simsiä :D se on hyvä nollauspeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simsseryyy~! Tokikin aina vallan rento vaihtoehto. (:

   Poista
  2. Pelaa Farming simulatoria :D Siinä sielu lepää kun rattorilla päristää viljapeltokuvioita :D

   Poista
 3. Näen rentoutumispelin pelinä, jossa ei kirjaimellisesti tarvitse miettiä mitään suuria maailmanongelmia tai olla hikihatussa hakkaamassa vihollisia. Eli sanoisin, että monet korttipelit (ihan virtuaalisena tai fyysisessä muodossa), pienet indieklikkailut, rakentelupelit, simulaattorit... :D Yllättävää kyllä, esimerkiksi Euro Truck Simulator on oikein loistava nollauspeli :D

  Veikkaisin, että Cities Skylines saattaisi olla myös hyvä nollauspeli, jos sen nyt joskus sitten hankkisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiiivan, Cities Skylinesia vastaavana olisi SimCity (ilmeisesti se vähän kenkumpi vaihtoehto, mitä nyt näiltä ahkerimmilta pelaajilta olen kuullut)!
   Miesolento rentoutuu Farming Simulatoria pelaten, joten en yhtään ihmettele tuota Euro Truckia. :D

   Poista
 4. Hotsi auttaa aina. Varsinkin jos kohdalle osuu joku suolainen tiimiläinen.

  Mutta nollauspelinä sims kuulostaa parhaimmalta! itsellä nollauspeleinä toimivat assassins creedit :D ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HotS on kyllä hyvä. Sen verran kasuaali, että voi rennosti oleilla ja perseillä, mutta sen verran doto että mielenkiintoa löytyy!

   Sims 4 on myös hyvä vaihtoehto! Nelonen löytyy, ehkäpä sitä voisi senkin herätellä tuolta taustalta. Ennen meni tunteja kun Simsseili, varsinkin silloin ykkösen aikaan! Meillä oli kaikki lisäosat ja ah, kun siitä riitti riemua kun simsien vartalot sai jollain netistä ladatulla kropalla näyttämään Sormusten saattueelta! :o omglol.

   Poista
 5. Jo edellä mainittuja suositellen: Sims 4 on erittäin hyvä aivot narikkaan peli jossa pääsee vaan chillailemaan rauhakseen, sekä myös tuo Cities Skylines mahtava peli jossa voi stressivapaasti pelata MUTTA onnistuu se hurja "paniikki äääh mitä nyt teen" pelityylikin tässä. :D

  Lisäksi itse olen nyt viimepäivien aikana huomannut todella rentouttavaksi Far Cry Primal pelin, jossa voit ihan rauhassa rentoutua tekemättä tehtäviä, juoksennella vain pitkin metsiä ja ihastella äärettömän upeita maisemia! Itse olen kuluttanut pelissä varmaan jo reilu 5h pelkästään vain seikkailuun ja ihasteluun (14 tuntia pelanneena)!!!

  Lisäksi vielä voisin sanoa, että myös muutkin ison maailman omaavat pelit luovat ihanaa rentoutuneisuutta iltaan (toki päiväänkin) joissa ei ole pakko edetä tehtäviä tehden tai mättää porukkaa turpaan tai juosta henkensä edestä tai pähkäillä hulluna mitä seuraavaksi pitää tehdä! Nämä kaikki tällaiset pelit ovat mahtavia mm. Dragon Age inquisition, witcher 3... yms.

  Ja aina rento pelkän hiiren käytön vaativa peli Hearthstone (kaiken kukkuraksi ilmainen) on loistavaa ajanvietettä. Tässä voi hikoilla hulluna hampaat irvessä voittoa hamuten tai sitten vain kokeilla erilaisia kortteja tai pelata tekoälyä vastaan. :)

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo