tiistai 23. heinäkuuta 2013

Dirty little secret

Shhh... Ei saa kertoa kellekään. Tuhma sairaanhoitaja bloggaa duunissa, kun aika kuluu niin hitaasti... Osaa suhtautua näihin hiljaisiin hetkiin kun niitä niin harvoin on.

*  *  *

Kuten tapoihin kuuluu, on Steamin alennusten jälkeen perinteisesti harmiteltava heräteostoksia. Näihin siis lankesin: Scribblenauts unlimited, Mass Effect bundle, sekä Civilization VI, johon lankesin jo ennen alennuksiakin. Ei siis isoja menoja, vaikka harkinnassa oli muunmuassa Call of Juarez Gunslinger, sekä aina yhtä klassikko (ainakin minulle) Prince of Persia trilogia.

Scribblenauts oli erityisen pikainen ostopäätös, jonka tein kaverin kerrottua kuinka peli hänellä itsellään menee aina perseilyksi, luomalla mitä mielikuvituksellisimpia hirviöitä ja usuttamalla ne toistensa ja ihmisten kimppuun. Kukapa ei haluaisi itse kokeilla kyseisen kommentin jälkeen. Itse peliä olen parisen kenttää pelannut läpi, ja kieltämättä varsin viihdyttävää. Kunnes nälkäinen ohikulkija päättää syödä ratsastettavan lentävän jättikeksisi...

Mass Effect bundlea jouduin jo hetken harkitsemaan. Tiesin tästä pelisarjasta pitkälti vain sen mitä avokki on kertonut sarjan fanina: räiskintää, loistavaa hahmon ja tarinan kehitystä sekä alieniseksiä. Lankesin ja ostin. Ensimmäistä osaa olen varmaankin vajaa 20 tuntia jo pelannut ja tykkään. Välillä iskee epätoivo kaikkien sivutehtävien kanssa, kun en oikein tiedä missä järjestyksessä niitä haluaisin tehdä, etenisinkö pääjuonta vai tutkisinko vain kaikki planeetat läpi painovoimaa ja fysiikan lakeja uhmaavalla Mako-menopelilläni. Suureksi ongelmaksi on myös muodostunut tehtävien ja keskusteluiden myötä tulevat hyvis- (paragon) sekä pahispisteet (renegade). Haluaisin kovasti olla pahis, saa keskusteluista renegadepisteitä mutta sitten teen jonkin tehtävän ja saan liikaa paragoneja! Vaikka kuinka yrittäisin tehdä tehtäviä, tavalla joista saisin renegadeja! Tästä lähtien ammun kaikki... En ole koskaan ollut oikein räiskinnän ystävä, mutta tämä peli kyllä vetoaa. Miinuksena voisin sanoa sen ettei keskusteluja ja cinematiceja voi skipata, esimerkiksi jos kuolee heti cinematicien jälkeen, saat katsoa ne uudelleen.

Civilization VI on myös miellyttänyt, erityisesti moninpeli keltaisen ystäväni kanssa on ollut varsin hauskaa. Aloitin myös yksin pelin ja valtasin sotaisasti maailman. Ihanaa olla diktaattori!

*  *  *

Tällaisia uutisia tänään. Anteeksi tylsän kuvattomasta tekstistä, en oikein duunissa jaksanut alkaa säätämään.(Älkääkä tuomitko, olen kyllä tehnyt tunnollisesti työni. Kesäsulun aikana vain joskus on niin hiljaista.)

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo