keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Dota 2 nyt virallisesti julkaistu

Monien Dotaajien asenne piakkoin saapuviin LoLittajiin
Dota 2:n beta vaihe on nyt virallisesti ohi ja Valve toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi.
Paitsi ettei aivan vielä. Jo olemassaolevien pelaajien iloksi mutta uusien tulokkaiden murheeksi Valve on julkaissut postin, jonka mukaan Dota 2-clientit mahdollistetaan Steam-tileihin aalloittain pyrkien näin vähentämään julkaisuryntäystä ja servereiden ylikuormittumista. Jos siis haluat päästä pelaamaan klikkaa itsesi edellämainitun linkin kautta Dota-sivustolle ja seuraa ohjeita liittyäksesi jonoon. Järjestelmän kuormituksen mukaan uudet pelaajat tulevat saamaan epämääräisessä aikataulussa kutsuja peliin. Ja pelihän on siis täysin ilmainen.

Vaikka peli nyt julkaistaan, ei se Dota-tiimin mukaan tarkoita kehitystyön loppua, sillä heroja on työnalla vielä jokunen. Pientä fiksaamista löytynee myös muutenkin herojen balansoimisen suhteen. Itse kovasti toivoisin korjausta kuriiri-ongelmaan, joka mahdollistaa väärinkäytöt toisten esineiden kohtaan (pariin kertaan olen saanut etsiä jonkun molopään vuoksi ostamiani esineitä pitkin karttaa...).

Aiemmin 3.7 Dotaan julkaistiin myös patch, joka lisäsi pelin training-osioon uutta sisältöä. Training alkaa perusasioista, last hittaamisesta, skilleistä ja esineistä ja etenee tornien puollustamiseen ja vihollisen tornien kaatamiseen. Tämän jälkeen pääseekin jo harjoittelemaan bottien kanssa botteja vastaan ja viimeisenä osiona oikeaan peliin. Itse pelasin patchin ilmestyttyä harjoittelun osiot läpi, ja olisin toivonut bottipelin ja oikean pelin väliin ihmiset vs botit -peliä. Muutenkin training oli hyvin sooloilu- ja puskupainotteinen, eikä midlane-harjoittelussa vihollisbotti käyttänyt lainkaan skillejään. Hieman liian yksinkertaistettua siis. Eniten jäin ehkä kaipaamaan opastusta supportina pelaamisesta, sillä jokainen uusi dotapelaaja valitsee aina tietenkin kovimman carryn, tai sitten supportin jolla yrittää epätoivoisesti carryttaa.

Vaikka Valven ajatus uusien pelaajien kutsumisesta aallottain kuullostaa hyvältä, lyhyeen pika-galluppiini vastanneet epäilevät, että Valve tuntien kohta ei toimi mikään. Nyt sitten odotellaan Dota-yhteisön kasvamista, ja sitäkin suuremmalla mielenkiinnolla uusien pelaajien uusia asennevammoja. Toivon mukaan niitä mukaviakin tapauksia sekaan eksyy. Kyllä, olen kyyninen, se on ammattitauti.

Be prepared

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo