tiistai 23. heinäkuuta 2013

KUOLLEISTA NOUSSUT


Eleniltä saamani valmistumislahja. PSSSST!
Pieni ja keltainen on noussut kesäuniltaan takaisin yhteyteemme! Halleluujah ja ai caramba!

**

Se, että hetkellisesti olin tauolla kirjoittelusta, ei tarkoittanut kuitenkaan sitä, että olisin ollut pelaamatta saman ajan. Etenkin lempilapseni Dota2:n seurassa olen saanut rikottua 350 pelatun tunnin rajan, ja kovista uhouksistani huolimatta sorruin klassisesti Steamin kesäaleihin pariin otteeseen.

**

Steamin alennukset ovat aina olleet vähän siinä maineessa, että rahathan siinä menee, ja että vain silloin miehet ymmärtävät millaista naisilla on vaatealennusten aikaan. Itse pyrin tällä hetkellä olemaan sellainen kitupiikki pihtari ja pyrkimykseni onnistuikin melko hyvin aleista ja monista houkutuksista huolimatta. Ne pari sortumusta tapahtuivat Mass Effect 2:n ja SimCity 4:n kohdalla. Scribblenautsit ostin jo aiemmin kesäkuussa, mikä saattaa kuulostaa pahalta virheeltä Steamissa pidemmin viihtyneiden korvissa, mutta onnekseni en tällä liikkeellä menettänyt kuin 50 senttiä.

SimCity3000 on ehdottomasti taas näitä nostalgia-pelejä, eivätkä SimCityt konseptiltaan ole menettäneet otettaan vielä tänäkään päivänä. Uusinta SimCitya en jo edellä mainitun kitupiikkeilyn vuoksi raaski ostaa, vaikka haluja kovasti olisikin, niin tartuin parin euron tarjoukseen 2000-luvun alkupuolen SimCitysta.

Mass Effect 2 oli ehkä ainoa oikea repsahdukseni, sillä varsinaista kuvaa koko pelistä minulla ei ollut ennen kuin sitä pääsin kokeilemaan. Tiesin vain sen, että koko pelisarja on ehdottoman hyvä ja kakkososa varmasti sen kuuden euron arvoinen, jolla sen kähvelsin itselleni. Ostin pelin alennuksen ollessa sillä hetkellä vielä 10 minuuttia voimassa, ja ainoa asia, joka jäi vaivaamaan, oli se, etten ymmärtänyt ostaa bundlea, jonka kautta olisin saanut pelata myös ensimmäisen osan läpi ja jatkaa tallennustani kakkosessa. Lohduttaudun sillä, että kakkososassa pelataan prologi, jossa tehdään muutama ykkösosan ratkaiseva päätös, jotka vaikuttavat juonellisesti kakkosen kulkuun, ja että kerkeän pelaamaan koko pelisarjan läpi myöhemminkin uudella hahmolla. Tästä pelistä tulen ehdottomasti kirjoittamaan myöhemminkin, sillä sen vajaan 4 tuntia, mitä olen siihen jo kerennyt peliin hukkaamaan, on saanut minut koukkuun.

**

Dotassa olen kerennyt pyörimään jälleen enemmän kuin avomieheni välittäisi, ja tämänhetkiset kokemukseni sen kuin vahvistavat väitöstäni siitä, että pelaamattomuus vaikuttaa hyvinkin negatiivisesti pelin kulkuun. Olen kerennyt muun pelailun ohessa edetä hero-pickailuissanikin niin, ettei tämän hetkisistä heroista pelaamatta ole kuin 6 kappaletta. Tuon Meepon saatan jättää suosiolla viimeiseksi, ellei se satu jossain random-pickissä siunaantumaan pelattavaksi.

17.4.13. Punaiset testattu, keltaiset testaamatta. 
23.7.13. (Myös Lycan ja AA testattuja huolimatta keltaisista reunoista)

Voi johtua siitä, että olen päässyt pelaamaan suurinpiirtein saman tasoisten pelaajien kanssa (joka siis tarkoittaa tasoani vastaavia vastapelaajia), mutta peli tuntuu kulkevan muutenkin vahvemmin kuin normaalisti. En tarkoita tällä vahvuudella mitään lineaarisesti nousevia tappoja, vaan sitä, että olen yhä useammin merkittävämpi osa koko tiimiä kuin ennen. Pelaaminen on taas kivaa, kun ei kokoajan munaa itseään!


2 kommenttia :

  1. Itsehän taisin pelaa masseffectit läpi aika raakaan tahtiin, ykkönen meni ehkä viikonlopussa, ja kakkonen nukkumatta välissä. Oli ihan elämys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurja olet. Itse en tuohon tahtiin kykene...ainakaan avokin ollessa samassa taloudessa. :D

      Poista

Blogger Template by Clairvo