torstai 25. heinäkuuta 2013

Sepustusnautit, away!

Jokunen vuosi sitten pikkuveljeni pelasi Nintendo DS:llään Scribblenautseja ja kertoi, että pelissä tuli ratkoa ongelmia kirjoittamalla sanoja. Tällöin en ideasta hirveämmin innostunut, vaan kuvittelin, että kyseessä oli lapsille suunnattu peli, jota käytettiin kirjoittamisen oppimiseen. Hauska idea kylläkin. Alkuvuoden puolella törmäsin Scribblenautseihin kuitenkin lyhyellä aikavälillä sekä kolutessani Steamin storea että katsoessani Pewdiepien playthrough-videoita. I was hooked. Minun täytyi saada tuo ihmeellinen kirjoituspeli.

Steamin storessa Scribblenauts Unlimited maksoi kuitenkin vajaat 30 euroa, johon minunlaisellani saidalla itaruudella ei ollut varaa. Ei sitten millään. Steam on kuitenkin tunnettu alennuksistaan, joita saattaa tipahdella alennuskausien ulkopuolellakin työviikon turmioksi tai viikonloppujen iloksi. Yhden tuollaisen alennuksen ohitin lahjakkaasti, vaikka Mikko blogissaan siitä ilmoitti. Kesäkuussa kuitenkin sain pelin käsiini. Aww yiss.Scribblenautsissa tosiaan juoni perustuu siihen, että siskosi on muuttumassa kiveksi, sillä vanha velho on noitunut hänet muutamien "hyväntahtoisten" keppostelujenne vuoksi. Kiveksi muuttumisen voi estää vain keräämällä tähtiä ja tähdenpalasia, joita saa suorittamalla hyviä tekoja ympäri karttaa. Tekoja suoritetaan maagisella vihkosella, johon kirjoitetut asiat voidaan herättää henkiin. Ihmeellinen vihko tunnistaa vakuuttavan määrän sanoja, joihin lukeutuvat myös mm. Cthulhu ja Fast Flying Ridable Chocolate Cookie. Erisnimiä vihkonen ei ymmärrä, mutta joitain itselle kivoja hahmoja saa ladattua käytettäväksi Steamin workshopista.


Varsinaisen tarinan päihittämiseen minulla meni reilut viisi tuntia, sillä vaikka osa tehtävistä oli vaativampia ja joitain sanoja oli mielenrauhan saavuttamiseksi katsottava sanakirjasta, olivat suurin osa tehtävistä melko yksinkertaisia. Itseäni päätin kuitenkin jossain vaiheessa peliä haastaa pyrkimällä välttämättään kaikista helpoimpia ratkaisuja. Tarinan päätyttyä minulla oli kuitenkin vielä monta kenttää pelaamatta, sillä olin tunnollisesti käynyt jokaisen kentän loppuun saakka ja kerännyt kaikki mahdolliset tähdet ja tähdenpalaset. Kaikkien kenttien läpi pelaamiseen meni puolestaan yhteensä n.8 tuntia. Mutta eipä siinä vielä kaikki! Jotta Steamissa saisi avattua kaikki saavutukset, on kaltaiseni achievement-whoren tehtävä vielä lisää töitä löytääkseni vihjaillut esine-tähdet. Tämä siis tarkoittaa sivukaupalla vihjeitä, joiden perusteella sinun tulee luoda esimerkiksi pääsiäispupu-asu ja tanssia siinä. Osan näistä tähdenpalasista on voinut juonellisen pelin aikana vahingossa jopa tehdäkin, joten täysin kaikkia ei tarvitse saavutuspäissään väkisin vääntää. Tapauksessani suuren osan kylläkin.

Scribblenauts Unlimited on hauska pikkupeli niille, jotka eivät pelkää haastaa mielikuvitustaan! Tuntikausiksi siitä tuskin hupia saa, vaikka kentät voikin nollata ja pelin pelata läpi niin monta kertaa kuin jaksaa ja haluaa. Ehdoton hankinta rennompien pelien ystäville.


Nyt markkinoille on tulossa myös Scribblenauts Unmasked, joka perustuu DC Comicsien maailmaan!

1 kommentti :

  1. Scribblenautsit on pelejä, joita suosittelen todella lämpimästi! Unmasked kiinnostaa myös, joten se tulee löytymään pelihyllystäni aika varmasti (jossain vaiheessa).

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo