torstai 1. elokuuta 2013

Ping! -ping


-ping
859ms

-ping
1000ms

-ping
123msAsunnon vaihdossa on aina omat ongelmansa. Muutimme avokkini kanssa viime viikonloppuna uuteen asuntoon ja osoitteenmuutoksen vuoksi olen nyt täysin puhelimestani jakamani netin varassa. Eikä siinä sinänsä mitään, on sitä ennenkin 512kbps netillä pärjätty ja pelattu. Ladattu WoWin patchit ja hypitty voittoisasti Battlegroundista toiseen. Puhelimella wifin kautta jaetussa netissä ongelmana on epävakaisuus. Ensimmäisenä hetkenä peli (Dota2, mikäpä muukaan) pyörii kuin unelma; voin mätellä ability combojani mielin määrin ja keskustella pätkimättömässä Skype-yhteydessä tiimikavereideni kanssa, kunnes yhtäkkiä Skype-yhteys katkeaa, ja kaikki mitä teen, tapahtuu sekunnin viiveellä. Minäpä kerron, Dotan kaltaista reaktioihin ja vastareaktioihin perustuvaa, nopeateampoista peliä on vaikea ownata (en. own) viiveen kanssa.

On myös vaikeaa uskoa, että nykypäivänä internetyhteyden siirtämisessä eri talouteen saman verkon sisällä, voi kestää kahdesta kolmeen viikkoa.


Pingistä toiseen. Dota2ssa usein ilmoitetaan toisille pelaajille jostain huomionarvioisesta asiasta pingaamalla. Pingaus tapahtuu alt+klickillä, ja sitä käytetään vaikka vähän mihin. Pingailu siis saattaa aiheuttaa epävarmuutta ja sisäistä kaaosta kenessä tahansa, joka saa osakseen selittämättömiä pingailuja. Teenkö jotain väärin? Onko joku tulossa gänkkimään? Pitääkö minun tehdä jotain?
Valve on lisäsi tässä taannoin peliin uuden pingin: crtl+klickin. Pingi eroaa alkuperäisestä äänellään ja merkillään, joka on vaihdettu huutomerkistä X-kirjaimeen. Tällä pingillä tulisi tarkoittaa vain vaaraa, jotain, jota tulisi varoa. Ilman minkäänlaista sananvaihtoa tätäkin pingiä voi väärinkäyttää ja aiheuttaa aivan samanlaista epämääräisten pingausten merta ja epäymmärrystä, mutta kenties uuden pingin kautta ainakin isompitasoisissa peleissä saadaan helpotusta sanattomaan viestintään. Turhalla kirjoittamisella kun menetetään vain creep scorea ja huomiota minimapista.


Ping, ping, ping!

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo