keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Striimiä


Nykypäivän pelialustoilla pelin reaaliaikainen lähettäminen eli striimaaminen (en.stream) on yllättävän helppoa. Steam tukee automaattista pelin jakamista haluamallesi kohderyhmälle (esim.ystävät tai koko Steam-yhteisö), ja esimerkiksi Pleikkarin pelejä voi halutessaan striimata Youtubeen, uPlayhyn tai Twitchiin.

Noh, pitkäänhän niitä on mietitty (lue vaikka elokuussa 2014 tehty postaus tästä). Siis niitä pelivideoita. Asia on vaan niin, että videoiden muokkaaminen ja esimerkiksi oman äänen kuunteleminen on toistaiseksi ollut meille molemmille, siis minulle ja henkiin heränneelle Jorelle, liian työläs ja kammottava ajatus, joten se on jäänyt suosiolla muhimaan vain alitajuntaamme. Nyt kuitenkin sen verran rohkaistuneina päätimme molemmat avata Steam-striimimme koko Steam-kansalle katseltavaksi.

Allekirjoittanut striimaa Steamin kautta osoitteessa:
http://steamcommunity.com/id/lilnyellow/

Ja Joren striimiä pääset seuraamaan striimin kautta osoitteessa: http://steamcommunity.com/id/thisishowilol


Tietenkin Streamit tulevat ja menevät silloin kun vain olemme onlinessa, eivätkä ne tallennu mihinkään, mutta mikäli pidät striimien seurailusta tosi paljon, voit ainakin minut kutsua kaveriksi, jotta näet milloin olen jotain pelaamassa. Mikrofonia en välttämättä pidä päällä oletuksena, sillä huutelen kämpässämme aika paljon miehellekin, mutta kyseistäkään ideaa en pidä ihan mahdottomana. Katsotaan mihin tämä kehittyy.


Pleikkarin pelailuja saanette silloin tällöin seurata henkkohtaisen Youtube-accounttini kautta:
https://www.youtube.com/user/4Reaper2

Youtuben striimeissä on helpompi pysyä ajantasalla anonyyminäkin kanavaani seuraamalla, mutta ymmärrettävästi näitä striimejä tulee jonkinverran PC:tä vähemmän. Youtuben kautta striimatessa huomasin kuitenkin videon tallentuvan tubeeni, joten esimerkkinä tämän päivän striimitesti ja 1,5 tunnin pelisessio Commonwealthissa:
Fallout 4 striimi (6.1.15).



1 kommentti :

  1. Kokeilin eilen huvikseni Youtube striimausta PC:ltä, mutta valitettavasti striimi oli joko TOSI huono laatunen tai sit mulla pätkii (esim. Skyrim) ihan helvetisti ja on käytännössä ihan mahdoton pelata. Eli youtube-streamia ei tartte miulta oottaa ihan hetkeen. Netti riittää, mutta ilmeisesti koneessa ei enää puhti... Oispa rahaa päivittää...

    VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo