lauantai 9. tammikuuta 2016

Ori and the Blind Forest

Steamin joulun alennusmyynnin houkuttelivat taas kerran ostamaan uusia pelejä, vaikka entisiäkin olisi vielä läpi koluttavaksi. Lankesin siis tällä kertaa ostamaan Cities: Skylinesin, sekä paljon hehkutusta saaneen Ori and the Blind Forestin. (Epätoivoissani möin kaikki joulun keräilykortit, saadakseni puuttuvat 20 senttiä steam walletin saldoon tämän viimeksi mainitun vuoksi).

Jostain hassusta syystä olin joskus merkinnyt ko. pelin Ei kiinnosta -listalle. En yhtään muista miksi ja milloin, lieneekö ollut vahinko. Ehkä olen joskus ollut sitä mieltä etteivät tälläiset hyppely-putkijuoksut ole minun juttuni. Ihastuin kuitenkin pelin videoihin, grafiikka ja värit miellyttävät esteettistä silmääni, ja jos peli on saanut niin hyviä arvosteluja niin pakkohan sen on olla hyvä! Siis kokeilemaan.Ori and the Blind Forest kertoo tarinaa pienestä Ori-nimisestä valo-olennosta, joka on alunperin asunut suuressa Henkipuussa (Spirit Tree) keskellä Nibel-metsää. Eräänä yönä, sen enempää spoilaamatta, myrsky pudottaa pienen Orin, joka päätyy metsään kauas kotipuustaan. Kummallinen metsän asukki löytää Orin ja adoptoi tämän. Elämä näyttää kovin onnelliselta, kunnes yhtäkkiä metsä alkaa kuolla ja Ori on pian taas yksinäinen orpo. Tästä alkaa pienen olennon seikkailu takaisin Henkipuulle. Heti matkan alussa Ori saa ystävän avukseen; pienen "valokeijukaisen" Sein, joka pystyy ampumaan tulipalloja ja räjäyttelemään esteitä auki. Tarinaa pelin edetessä kertoo Henkipuu, sekä silloin tällöin Sein. Tarina etenee verkkaisesti, joten oletan että edessä on useita tunteja hyppelyä ja turhautumista ennen kuin tämä tarina on kerrottu.Jo alkuun peli säväyttää todella upeilla grafiikoilla, väreillä ja maisemilla. Eipä ihme, sillä pelin kehittäjäjoukosta löytyy eräänä pääpiruna Blizzardin entinen Cinematic artist Thomas Mahler. Kentät ovat kauniita, upeasti toteutettuja ja vaikeita. Paino sanalla vaikea. Myös tunnelmasta ja musiikista tämä peli saa pisteitä. Musiikin eteen on todella nähty vaivaa, se sopii peliin ja on sanalla sanoen kaunista.

Orilla on alkuun vain yksinkertaisia taitoja käytössään, mutta hän oppii pelin edetessä koko ajan uusia. Näitä taitoja tulee tosiaankin osata käyttää, sillä kentät eivät hemmottele liian helpolla etenemisellä. Esteitä ja ansoja löytyy joka lähtöön. Lisäksi kenttiin on piilotettu erilaisia bonuksia, joiden saavuttaminen ei aina ole kovin helppoa. Hyppyjen täytyy olla ajoittain todella tarkkoja ja kun samalla pitäisi pystyä taistelemaan mitä erikoisimpia vihollisia vastaan, niin tiedossa ei voi olla muuta kuin useita kymmeniä kuolemia.

Pelissä on sitten achievement päästä peli läpi kertaakaan kuolematta. Että onnea kaikille yritykseen. Se joka todistaa minulle tämän uroteon tehneensä saa kyllä kaiken kunnioitukseni, henkilökohtaisen Sensein arvonimen ja lupaan askarrella hänelle omin pikku kätösin kunniakirjan kyseisestä suorituksesta! Onneksi pelissä on meille talliaisille tallennus mahdollisuus pitkin peliä. Siis aina kun Orilla on tarpeeksi energiaa tallennuspisteen luomiseksi. Jota ei aina valitettavasti ole... Eli toisinaan sitä hyppy-pyppy-koikka-loikkailee hankalaa kohtaa aikansa, ei pysty tallentamaan ja plöts. Kivanuija tms. pasauttaa Orista ilmat pihalle ja palaat sinne ikuisuuden päähän viimeiseen tallennuspisteeseen. Toistat saman kuvion pariin kertaan niin johan alkaa kuumottaa. Puhumattakaan kymmenistä kerroista...

Don't let your dreams be dreams!
Ori, vai Stitch?

Ori and the Blind Forest tuo jotenkin minulle mieleen eräät japanilaiset tuotokset. Ehkä sen tekee tunnelma ja musiikki. Etenkin musiikki muistuttaa Miyasakin elokuvien musiikkia. Samoin erikoinen kieli, jolla Henkipuu ja Sein puhuvat saa aikaan saman mielikuvan. Ei niin että se olisi huono asia.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on mielestäni oikein kiinnostava ja haastava peli. Seuraavaksi ajattelin kokeilla pelattavuutta ohjaimella, kun sellainen mahdollisuus pelissä kuitenkin on.


3 kommenttia :

 1. Itselläni on myös tämä peli xbox onella ja olen pelaillut jo jonkin aikaa tätä. On kyllä hieno peli ja tykkään paljon! :) Osa kohdista on ihan äärettömän vaikeita ja välillä se tallennuspisteen luominen unohtuu ja se jos mikä ärsyttää sitten jos kuolee! :D En ole nyt pitkään aikaan pelannu tätä, mutta pitäis kyllä palata pelin pariin vielä joku kerta ja edetä tarinassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kun unohtuu aina muutenkin peleissä tuo tallentaminen (en ymmärrä miten sen F5:n painaminen voi olla niin vaikeaa...), otan sitten pataan ja löydän itseni jostain missä olin tunti sitten. Yleensä se on se kohta, kun turhautuu (omaan tyhmyyteen) ja peli sammuu :D Enkä jostain syystä edes opi kantapään kautta tätä pikatallennuksen jaloa taitoa. Ori and the Blind Forestissa tosin joissain kohti kuolema tulee niin usein että viimeistään kolmannella kerralla samaa kohtaa lähestyessä muistaa tehdä tallennuspisteen vähän väliä. Mutta sitten loppuukin energia niiden tekemiseen :D
   Mukavia pelihetkiä!

   Poista
  2. Olen itse niiiiin monesti saanut tuntea sen nahoissani, kun en ole tallentanut ja peli jatkuu kuoleman jälkeen jostain todella kaukaa! -_- Ja ei, sitä en opi koskaan, aina se tallentaminen vaan unohtuu. :D

   Poista

Blogger Template by Clairvo