maanantai 25. tammikuuta 2016

Life is Strangen demoa tarjolla


Genrenä storytelling on aika monesti hypännyt esiin RAGEQUITissa. Monelle lähes elokuvamaiset tarinankerronta -pelit eivät ajatuksena sytytä, eikä sen vuoksi monille peleille tule ehkä uhrattua (ainakin minun mielestäni) niiden ansaitsemaa hetkeä todistaakseen itsensä. Niitä ajatellaan liian hidastempoisina, ja monesti koetaan turhauttavana nämä niin sanotut pelaajan valinnat, joita on kritisoitu moneen otteeseen mitättömiksi tarinan hienosäädöiksi.

Nyt Steam tarjoaa jotain, jonka ajattelin jääneen jonnekkin 1990- ja 2000-luvun puoliväliin... nimittäin demon! Tai en minä tiedä, oletteko te kovastikin nähneet peleistä demoja pyörimässä? Olenko minä vain vähän ummikko tässä asiassa, kun sanon että nykyään tuntuu, että pelit ostetaan ihan vain trailereiden ja kavereiden suositusten perusteella, eikä demoja juuri esiinny? - Miten vain, nyt Steamin valikoimista saa demoversion Square Enixin tarinankerronta-peli Life is Strangesta.


Life is Strange esiintyi täällä ensimmäisen kerran kunnolla tässä postauksessa. Joten mikäli demo ajatuksena jo vähän houkuttelisi, mutta haluat pikaisen kertauksen siitä, mistä pelissä olikaan kyse, lukaisepa em.teksti.Käykääpä antamassa tälle pelille vähän aikaanne ja aivan vähän rakkauttanne, niin ehkä pelivalikoimanne on tulevat täydentymään vielä yhdellä pelillä? Allekirjoittanut suosittelee. (:

2 kommenttia :

 1. Jatkuvasti minä olen ainakin eri peleistä demoja nähnyt ja ladannutkin muutamat. Tosin "demo" on ehkä nykyään laajempi käsite, steamissa esmes on näitä vapaita viikonloppuja että saa koko pelin siis ladata ja pelata sen viikonlopun ajan, käytännössä se on koko versio pelistä eikä niinkään demo.

  Konsoleilla tahtoo olla että plussa tai kulta jäsen saa ladata koko pelin ja pelata sitä tunnin ennenkuin se lukkiutuu joka on hieman sama asia kuin steamin vapaat viikonloput. On myös demoja jotka kattavat yhden kentän tai vain MP pelin jota saa koittaa mielinmäärin ainakin siihen asti että itse peli tulee ja demo katoaa ladattavien listalta.

  Käsikonsoleilla ainakin Nintendolla (3DS) on demoja ladattavana mutta niitä voi pelata vain tietyn verran...tai siis niissä on jokin 20 käynnistys kertaa ja sitten sitä demoa ei voi enää pelata, mikä on minusta kenties se oudoin demo luokka peleissä tällä hetkellä. Lyhyestä virsi kaunis, demoja siis on nykyään mutta ei ehkä aina kaikista peleistä niitä tehdä. :D

  Voisinkin oikeastaan nyt mennä tuon demon lataamaan kun peli kuitenkin kiinnostaa mutta en ole sitä uskaltanut ostaa täydellä hinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli demoja on olemassa! Hassua, että en juuri ole niihin törmännyt. Toki nuo viikonlopun tai tietyn pätkän mittaiset maistiaiset ovat olemassa ja ihan tuttujakin, mutta en varsinaisesti rinnasta niitä näihin demoihin. Muistan vieläkin ne ajat kun joidenkin tietokonelehtien kylkiäisenä tuli aina CD täynnä erilaisia pelien demoja kokeiltavaksi. Siis hyvin rajattu maistiainen. Mutta joo, ehkä minunkin pitäisi laajentaa käsitystäni demoista.

   Joo, tämän takia juuri asiasta mainitsinkin, kun kerrankin (tai ilmeisesti ei niin kerrankin, mutta tällä kertaa) pääsee kokeilemaan itse jo hyväksi todettua pelisettiä. (: Enjoi!

   Poista

Blogger Template by Clairvo