sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Co-op Portal 2Kuten ystävällismielisesti moninpelejä suositellessani tulin jo maininneeksi, pelailimma kollegani Joren kanssa tässä lähitaannoisessa menneisyydessä Portal2:n co-opin läpi. Co-op muodostuu kolmesta eri teemaisesta jaksosta, joissa on kussakin 9 tehtävää. Jaksot ja tehtävät ovat numerojärjestyksessään vaikeusasteeltaan kasvavia, eli esimerkiksi ykkösjakson kuudes tehtävä (1-6) on helpompi selvittää kuin kakkosjakson ensimmäinen tehtävä (2-1). Tämä oli harvinaisen selkää etenkin sen jälkeen, kun Joren kanssa pelasimme kolmosjakson ennen kakkosta. Kakkosen tehtävät olivat aikamoisia läpijuoksuja kolmosjakson pähkäilyjen jälkeen.

Mass and Velocity 04. Tässä tehtävässä tarkoituksena on liikutella kuutioita ja saada lisävauhtia hyppyihin käyttämällä portaaleja hyödyksi.
Aikaisempaa kokemusta Portal 2:n co-opista minulla on pikkuveljeni Jermun kanssa. Silloin pelaaminen oli lähestulkoon perässäjuoksua, kun Jermu vain muisteli sitä miten he olivat serkkumme kanssa kentät aiemmin läpäisseet. En siis todellakaan päässyt loistamaan tai edes kerennyt ajattelemaan, miten itse asiassa toimisin, vaan toimin lähinnä Jermun lisäkäsiparina. Emme muistaakseni kuitenkaan kerenneet pelata kuin ykkös- ja kolmosjaksoa (kolmosestakin vain pari ensimmäistä tehtävää), ja Jorelle kolmosjakson tehtävät olivat kaikki uusia, joten onneksemme uuttakin pelattavaa löytyi molemmille. Ja näin myös siis aktiivista pähkäiltävää.


Skype auttoi urakassa paljon. Pelissä on toki omatkin kommunikointikeinonsa ja chattinsa, mutta se, että kykenet reaaliajassa keskustelemaan, on suuri etu. Koska Joren kanssa olemme sukulaissieluja ja tunnemme toisemme ja toistemme ajatusmaailmat ja -mallit aika hyvin, oli yhdessä pohtiminen jopa aika terapeuttista. En usko, että samanlaista ajattelun euforiaa olisi tullut kummallekaan meistä esimerkiksi karvaisempien osapuoltemme kanssa. Nyt homma toimi. Molemmat pääsivät loistamaan ja vuoronperään korjasimme ja täydensimme toistemme ideoita. Tätä ei tuskin olisi päässyt tapahtumaan pelkän pelinsisäisen keskustelun avulla.


Kokonaisuudessaan Portal 2:n co-op oli viihdyttävä isolla VIIllä. Suurta miinusta tuli kuitenkin siitä, että se oli auttamattoman lyhyt (yhteensä ehkä noin 4 tuntia), ja osittain todella todella helppo. Olisin kaivannut virallisia kenttiä lisää vaikka edes yhden lisäjakson (=9 lisätehtävää) verran! Kolmosjakson tehtävät olivat äärettömän hauskoja ja sopivan vaikeita, ja siitä olisi ollut hyvä vielä jatkaa. Tuntui, että peli loppui juuri kun olimme pääsemässä vauhtiin.

Lisämateriaalia toki löytyy Steamin sisäisten verkkojen kautta; muut pelaajat ovat rakentaneet kenttiä vaikka hurumycket, eikä niitä ilmeisesti ole helppoudella pilattu. Kenties seuraava haasteemme on päästä läpäisemään muutama yleisön suosikkikenttä?

Oletteko te pelanneet Portal 2:n co-oppia? Jos olette, kenen kanssa ja kuinka hyvin teidän yhteistyönne sujui? 

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo