sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kaverille kans! - Pelejä ystävänpäivälle

Ystävänpäivä on jälleen yksi päivä vuodessa, jolloin voit puolipakottaa kaverisi viettämään yhteistä laatuaikaa kanssasi pelaten. Ja mikäpä siinä; co-op pelit kehittävät suhteen keskinäisiä vuorovaikutustaitoja ja kilpailutilanteet saavat ihmiset muistelemaan, miksi he ylipäätään ovat ystäviä.


Voisin toki listata tähän kaikki pelit, joita voi pelata yhdessä ja jopa niitäkin, joita pelataan yksin, sillä voihan aina toinen ohjata pelihahmoa hiirellä ja toinen kaveri ottaa vastuun näppäimistön käytöstä. Tätäkin on kokeiltu mm. HotSisssa Joren kanssa ja IHAN HYVIN MENI. :D

Seuraavana kuitenkin muutama ystävällismielinen ystävänpäiväpeliehdotus:

Ensimmäisenä oikeasti kehittävänä yhteispelinä mieleen tulee Portal 2. Co-opin läpäiseminen vaatii yhdessä toimimista ja kommunikointia. Mikä portaali ammutaan ja mihin. Altruismilla ei pitkälle Portalissa pötkitä, sillä molempien tulee päästä kenttä läpi. Parasta on, kun kumpikaan ei ole pelannut kenttiä, ja kun molemmat pelaajat ovat aikalailla samalla viivalla siinä, mihin pelissä portaaleilla kyetään.
(Tarkoituksenani oli kirjoittaa jo aiemmin tällä viikolla postaus siitä kun pelasimme Joren kanssa co-opin läpi, mutta kirjoitus roikkuu vielä luonnoksena Bloggerin listoilla. Siitä lisää hieman myöhemmin.)


Octodad: Dadliest Catch on Toinen peli, jonka läpäiseminen yhteispelillä vaatii äärimmäisen hyvää yhteistoimintaa. Tässä pelissä läskiksi lyöminen on vähän helpompaa kuin Portalissa, joten voit vallan hyvin haastaa jopa kolme (3) ystävyyssuhdettasi!


Jokainen pelaaja (1-4 kpl) ohjaa kontrolleillaan omaa raajaansa. jotka voi jokaisen tehtävän jälkeen laittaa satunnaisesti vaihtumaan. Sitten tehtävänä on kävellä, hoitaa ostoksia, pelata minipelejä ja juosta karkuun mustekalanhimoista kokkia. Kaikki tämä kenenkään epäilyksiä herättämättä.


Jos yhteishengessä on vielä kehittämisen varaa ja/tai leikkimielinen keskinäinen kilpailu kuulostaa houkuttelevammalta, voitte aina mittelöidä vastakkain esimerkiksi Mount your Friendsin parissa! Mount Your Friends on peli, jonka tarkoituksena on haastaa kaverukset kiipeämään kohti korkeuksia toistensa hikisiä, puolialastomia vartaloita hyödyntäen. Olemmehan aina salaisesti halunneet päästä koskemaan kavereidemme sisäreisiä ja hipelöimään heidän muskulöösejä käsivarsiaan.
Takaisin asiaan, mikä oli haaste? sinä kysyt. Rajatussa ajassa pelaajan on päästävä aina kurottamaan korkeimmalle, ja kontrollit ovat raajakohtaisia. Nappia painamalla raaja pitää kiinni siitä missä ote sillä hetkellä onkaan, ja heilauttamalla ja päästämällä painalluksen irti voit heilutella itsesi viidakon kuninkaan lailla korkeuksiin.


Jos taustalla on lievämuotoista kaveriin turhautumista tai patoutuneita tunteita, on hyvä päästää höyryjä turvallisesti kaveria kurmuuttamalla vaikka Gang Beastsissa. Gang Beastissa tarkoituksena on kentästä riippuen saattaa kaveri jätteenpuristimeen tai painia tämä metron alle. Pääasiana on itse pysyä pinnalla pisimpään - keinolla millä hyvänsä.


Tai jos kavereihin ei vielä ole turhaantunut, niin aina voi pelata mitä tahansa MOBAa tuloksen saavuttamiseksi.


Muita kivoja ryhmässä tahi pareittain pelattavia pelejä mainittakoon esimerkiksi Lara Croft & Guardian of Light tai Temple of Osiris, Civilizationit, Borderlandsit, Battleblock Theater, Castle Crashers, Diablo III tai vaikkapa mikä vaan LEGO franchisen peli. Pääasia on kai vain se, että pääsee yhdessä pelaamaan samaa peliä.Hyvää ystävänpäivää kaikki RAGEQUITin ystävät! MAKE LOVE AND PLAY GAMES.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo