torstai 14. helmikuuta 2013

Dota 2 ABC


 The ABC of Dota

A = Aggro. Älä tankkaa kirppuja. Pullaa kirppuaalto ja stäkkää metsäkirput. Jalkautuu luultavimmin sanasta aggravation, ärsytys/suututus. Kun aggrotat kirput, saat ne perääsi.
B = Base. Baseen kuuluu kaivo, ancient, raksit ja muutama torni. Toisen baseen pitää siis tunkeutua, omaan ei saisi toisia päästää.


C = Carry. Se tyyppi, jolla kaikki noobit haluavat pelata. Carryja pitää toimivassa pelissä kuitenkin olla vain 1-2 yhdessä tiimissä, sillä tämä hahmotyyppi tarvitsee lapsenvahdin, paljon aikaa, rahaa ja xp:tä tullakseen megalomaaniseksi tappokoneeksi. Esimerkkinä carrysta on Shadow Fiend, Phantom Assassin.
Antimage on Carry.

D = Defence of the Ancients. DotA, eli Warcraft III:n pelimoodi, josta Dota 2 on kehitetty.
E = Effective hitpoints. Karkeasti käännettynä tarkoittaa pelattavan heron kykenevyys ottaa vastaan iskuja ennen kuolemaansa. Tähän vaikuttavat mm. heron omat abilityt ja armor.
F = Feeders. Kokemattomuuttaan, tyhmyyttään tai piittaamattomuuttaan toiselle tiimille uhrautuja, joka lopulta koituu häviöksi omalle tiimille, tai ainakin huomattavasti vaikeuttaa voittoa.
G = Ganking. = Surprise butt-rape. "YLLÄRI! MEITÄ ONKIN NELJÄ JA SÄ YKSINÄSI TUUT NIIN KUOLEMAAN." (ks. Y)
H = Hero. Sankari. Sitähän et siis sanan virallisessa merkityksessä tule olemaan tuskin koskaan, mutta sellaisella sinä pelaat. Heroja on tyypiltään hyvin erilaisia, joiden vahvuuksia ja heikkouksia tulisi osata hyödyntää counter pickkaamalla vasta puolen herot.
I = Initiator. Iniator on se pelaaja, joka johtaa joukon taisteluun ja aloittaa rähinän. Yleensä initiator on joku, joka ei kuole ihan  pienimmästä hipaisusta ja jolla on joku crowd control-ability. Esim. Earthshaker, Tidehunter.

Jungle campit.
J = Jungle / Jungler. Viidakko on se paikka, jossa lanet ei kulje ja missä on useita viidakkokirppuryppäitä, joita voi vaihtoehtoisesti farmata. Jotkut herot, junglerit, ovat erikoistuneet junglessa nopeasti tasojen kartuttamiseen ja farmaukseen. Junglerista esimerkki on Natures Prophet.

K = Killing streak. Wohoo! Olet farmattu ja ylivoimainen, vihollisia kaatuu kuin ruista.
L = Lanes. Linjat. Eli polut basesta baseen joilla kirput kulkevat ja joille on asetettu tornit.
M = Map-awareness tarkoittaa tietoisuutta siitä, mitä muualla kartalla tapahtuu. Elintärkeää. Jossain on sanottu, että olisi hyvä opetella katsomaan mini-karttaa vaikka joka kerta kun saat kirpun tapettua. Auttaa ehkäisemään kohtaa G ja Y.
N = n00b. Nyyppä. Nuupio. Osaamaton tahvo. Sinä.
O = OP. OverPowered, ylivoimainen hero, jonka taidot ja statit ovat vielä epätasapainossa.
P = Pure damage. Silkkaa tuhovoimaa! Tätä damagen tyyppiä ei voi blokkia taioilla tai armorilla.
Q = QQ. Run away and cry, baby!
R = Rune. Runet löytyvät kartan keskiosaa halkaisevalta joelta, ylä- tai alaosasta jokea. Rune ilmestyy joka toinen minuutti ja sen valjastamalla saa käyttöön mahtavia supervoimia, joita ei halua vastustajalleen antaa.
S = Silence. Mikäli pelaat herolla, joka on kova käyttämään taitojasi, silence on painajaisesi. Tietyn pituinen tai tietyllä alueella toimiva silence estää sinua käyttämästä taitoja ja jättää siten sinut hieman haavoittuvaisemmaksi.
T = Teamwork. TIIMITYÖ. Ehkä tärkein sana, jonka voi onnistuneeseen peliin liittää. Kun kaikki palaset naksahtavat kohdalleen, tiimissä on tasaisesti toisiaan tukevia hahmoja, osataan gankkia (ks. G) ja  vastavuoroisesti ilmoittaa mahdolliset vihollisten gankit (ks. Y). Osataan myös toimia yhdessä ja puskea, kun on sen hetki.
U = Ultimate. Kullakin herolla on oma ultimaattum taito, joka on muita taitoja selvästi parempi ja käytännöllisempi. KÄYTÄ SITÄ (mutta älä kirppuihin) HARKITEN. Joidenkin herojen ultimatea voi kehittää edelleen ostamalla ultistaffin eli Aghanim's Scepterin.
V = Vendor. Se vekkulinnäköinen lihava mies base- ja salakaupalla. Joka paikkaan se kerkeääkin. 
Vendor: What does a hero need?
W = Ward. Ota makusi mukaan yksi tai useampi silmä, yksi keppi ja sekoita. Nautitaan istutettuna paikalle, joka kertoo sinulle joko runen (ks. R) ilmaantumisesta tai estää mahdollisesti sinua varten suunnitellun gankin (ks. G).
X = X marks the spot. Kunkan runkku tykkää teleportata sinut takaisin paikkaan X.
Y = Y u no ss? Pub-peleissä kukaan ei ilmoita, että lanelta on hävinnyt tyyppejä. Mahdollisesti ne ovat vain niin ujokakkoja, etteivät uskalla olla näkyvissä, lähteneet muualle regeneroimaan tai pahimmassa tapauksessa tulossa kohti sinua valmiina suorittamaan onnistuneen gankin (ks. G). Huudahdukset estettävissä istuttamalla wardeja tai kiinnittämällä itse kokoajan huomiota muuallakin kartalla tapahtuvista menemisistä ja tulemisista. (ks. M & W)
Z = (Kun ei keksi niin ei keksi. Ehdotuksia?)

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo