tiistai 26. helmikuuta 2013

Prepare for Battle: xaxaxaxaxaxaxa

Prepare for Battle: In which Russian server do you want to play?

 Dotan pelaajalajit
1. Well-farmer
2. Feeder / n00b
3. русский (Russki)
4. Lane farmer
5. Uhanalaiset pelaajalajit (progamer, perus-Pertti ja killstealer)

русский, Russki, venäläinen, venukki. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Venäläiset ovat kansa, jotka ovat kotoisin Venäjältä, tuosta kommunismin punaisesta naapurivaltiostamme. Lähtökohtaisesti en usko että kovinkaan monella Dotaa aloittavalla pelaajalla on venäläisiin mitään sen kummempaa viha- tai rakkaussuhdetta, mutta muutaman pelin jälkeen on helppo sanoa tuntevansa pelonsekaista odotusta, kun huomaat kyrillisin kirjoitetun nimen pelin latauslistassa. Myös nimet niinkuin Svetlana tai Vladimir herättävät kauhua.

Levinneisyys: Tavattavissa koko Dotan laajuudelta. Jos et tiennyt, jokainen serveri on Russian-serveri ,ja jokainen taitoluokka on edustettuna. Kai tämä johtuu siitä, että Venäjällä on niin paljon sitä populaa.


Elintavat: Venäläinen pelaaja on karrikoidusti Dotan autisti. Venäläinen ei poikkea perus-Pertistä, noobista tai überleet-gamerista millään muulla tavalla, kuin poikkeavalla ja puuttellisella kommunikaatiokyvyllään. Veli venäläinen ei useimminkaan siis puhu englantia eikä (ylläri) suomea. Veli venäläinen puhuu venäjää. Itsekin tiedät, minkälainen vaikutus jatkuvalla alt+clikillä on (= ei mitään), joten voit vain toivoa, että sinua ymmärretään edes vähäisissä määrin. Usein kuitenkaan tätä ei tapahdu.

Gear: Ei mainittavaa. Toki helpottaisi, jos tiimissä ei olisi neljää Vladsia tai kolmea Mekanismia. Eli kommunikaation puutteesta kyse taaskin.

***
 Toki tätäkin ongelmaa on pyritty hieman helpottamaan Chat wheelin (Y) avulla. Wheelistä ilmoille kajahtavat ilmoitukset nimittäin näkyvät kullakin pelaajalla Steamiin asetetun kielen mukaisesti, mikäli ne on käännetty. Suomeksi Wheel toimii ainakin, joten oletan, että myös veli venäläinen on kerennyt tähän kelkkaan mukaan.


Jos siis huomaat Svetlanan pelaavan kanssasi, eikä hän tunnu ymmärtävän sanaakaan mitä sanot, koeta ensin kommunikoida muutamalla alt+klickulla ja chat wheelillä, ja tuskastu vasta kun sekään keino ei tuota tulosta.

наслаждаться! xaxaxaxa

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo