perjantai 22. helmikuuta 2013

Dragonborn, huh? Was it your ma or your pa that was the dragon?


Ah, Skyrim. Kyllästyykö tähän peliin koskaan täysin?

Viime syksynä jo luulin niin käyneen kun Dota 2 ja monet muut pelit veivät huomioni joksikin aikaa, mutta nyttemin olen jälleen löytänyt Skyrimin ihmeellisen maailman. Paluuta onkin mukavasti sivittänyt lisäosat Dawnguard ja Dragonborn. Heartfirea en ole vielä jaksanut hankkia, mutta sekin lienee jossakin välissä ajankohtainen.

Haethur, Breton Battlemage
Luulin kyllästyneeni Dragonbornina pööpöilemiseen, kun tuntui että tehtävät oli jo niin tehty ja uuden hahmon aloittaminen oli tuskaa, sillä kaikki alun tehtävät olivat samoja usean tunnin ajan. En olisi voinut olla enempää väärässä. Tässä maailmassa ei vain pelaaminen lopu kesken! Kunhan alun tehtävistä selviää ja maailma avartuu seikkailijan edessä, löytyy jostain aina jotain uutta. Lisäosien myötä entistäkin enemmän! En ole vielä edes ehtinyt tutustua lisäosien tarjontaan kovinkaan kattavasti, sillä pelkässä vanillassa riittää edelleen tutkittavaa.

Ja ne miljoonat modit joita peliin saa! Jos ei muuten keksi viihdykettä itselleen, voi muuttaa hahmonsa vaikkapa Pinkie Pieksi, sillä onhan suloisella My Little Ponylla aina kivempi teurastaa bandiitteja. Tai tykkäisitkö kenties yksisarvisratsusta vai haluatko miehekkäälle Dragonbornillesi valtaisan jöppiksen ja naisille jättimäiset rinnat? Kaikkea löytyy! Mm. Skyrim Nexus tarjoaa lähes kaiken mitä vain ikinä keksit vaatia.

Itsehän olen viettänyt joinakin (lue: useinakin) iltoina jopa muutamia tunteja putkeen lataillessa modeja. Erityisesti ulkonäön muokkaamiseen tarkoitetut modit ovat mieleeni, sillä maisemien modaaminen syö koneesta jonkin verran tehoja (ei niin etteikö tykkini niitä silti pyörittäisi, heh hee). Suosikkejani tällä hetkellä ovat uudet hiusmallit, siedettävän näköiset haltiat, siistimpi iho, naisille naisellisempi vartalo ja naisellinen tapa juosta. Sellaista pientä säätöä. Niin ja siedettävän näköisiä vampyyri lordeja myös (alkuperäiset ovat kirjaimellisesti saatanallisen näköisiä). Toki myös jokunen uusi ase ja armori on aina paikallaan piristämään päivää. Pienelläkin muokkauksella saa peliin uutta ilmettä ja naisille se vastustamaton ominaisuus, hahmon ulkonäön muokkaaminen, muuttuu lähes Sims 3:a vastaavalle tasolle slidereineen.

Ei tod pidä paikkaansa, nimim. Jokainen kolkka tutkitaan
"But you know the old saying: When life gives you lemons... Go murder a clown." ―Festus Krex

Ihastuttavan joustava on myös hahmojen kehitys, sillä hahmoa luodessa ja rotua valitessa ei tarvitse olla tiettyyn muottiin valettu, sillä mistä tahansa rodusta saa aikaan ihan minkä tahansa taidon mestarin. Toki roduilla on omat vahvuutensa, mutta se ei määrää kehitystä. Itsehän luon hahmoni fiilispohjalta sen enempiä ajattelematta samoin kuin skillejä valitessa. Vapauttavaa.


Kaiken kaikkiaan Skyrim on kyllä jokaisen seikkailu- ja roolipelien ystävän ehdottomasti kokeiltava. Olen kokeillut aiempia Elder Scrolls -pelejä, mutta ne eivät ole oikein napanneet. Oblivioniin täytynee tutustua aiempaa kokeilua tarkemmin nyt Skyrimin jälkeen. En sitä oikein aiemmin sisäistänyt.

Miksiköhän muuten aina Elder Srcollseissa aloitetaan vankina..?Daeris, Nord ranger and vampire

 "No lollygaggin'." - Guard

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo