tiistai 5. helmikuuta 2013

It's so boring to be an assassin

Pitkästä aikaa bloggaamassa. Harrastuksena koulu vie valitettavan paljon aikaa pelaamiselta, mutta ehtiessäni olen (Dotan ohella) pyrkinyt assassinoimaan itseni läpi Assassin's Creed ykkösestä.

Hyvin mielissäni olin kun Steamin syysalesta löytyi AC vaivaisella muutamien euroen summalla. Ehkä neljän ensimmäisen tehtävän ajan se jaksoikin jopa kiinnostaa, mutta valitettavasti pelintekijöiden laiskuuden (?) vuoksi peli alkoi hyvin äkkiä toistaa itseään. Pahis tyranni täytyy tappaa, sniikkaa kaupunkiin, hakkaa pari kätyriä saadaksesi tietoja, salakuuntele, pickpockaa tietoja jne jne. Lisähommina pelastat sotilaiden kiusaamia kaupunkilaisia, kiipeilet torneihin maisemia ihailemaan ja keräilet ihme bannereita, joilla ei liene muuta merkitystä kuin achievementin saavutus. Ja kun on tarpeeksi tietoja kasassa niin eikun nirhimishommiin. Tyrannilta tavalla tai toisella nirri pois ja sitten kirmataan sotilaat perässä ympäri kaupunkia, kunnes sotilaat on joko karistettu tai tapettu. Booooooring! Hankalinta asiasta tekee vielä se, että joko peli itsessään on hyvin epäresponsiivinen ohjaimelle tai padissani on vikaa... Hieman alkaa pänniä kun miljoonatta kertaa sotilaita pakoon juostessa tyyppi päättääkin hypätä muurilta alas tai jumittua roikkumaan jonkun ikkunalaudalle pieksettäväksi...
Niin, entä se juoni? Tylsä. Ainakin vielä.

Lähteideni mukaan AC 2 on parempi. On minulla toki sekin odottamassa vuoroaan, mutta kun ei sitä nyt voi niin vain aloittaa ennen kuin ykkönen on pelattu läpi. Ei vain voi!

Pakko siis jatkaa rämpimistä. Sen enempiä mukisematta.

3 kommenttia :

 1. minullakin tuo tilanne että ihan pakko pelata ykkönen läpi ensin ennenkuin voi tarttua jatko-osiin vaikka miten kaikki haukkuvat juuri tätä ekaa osaa. odottamassa olisivat sekä 2, brotherhood ja revelations. "hauskinta" on etten muista enää pahemmin siitä ykkösen pelaamastani osuudesta joten sitten kun jatkan taas niin aloitan taas muistin virkistykseksi alusta. sinnittelen siis vielä pidemmän tovin muiden pelien parissa...

  tämä blogi sai jo pelkällä nimellään aikaiseksi (tottakai hillityn ja sisäisen) repeämisen joten pitää jäädä seuraamaan. näissä postauksissa ei kyllä mainita ollenkaan kirjoittamisen päiväyksiä (pelkästään kellonajat), mutta teen nyt sellaisen rohkean olettamuksen että tätä blogia päivitetään edelleen...? :)

  VastaaPoista
 2. Vanhempia pelejä on kuitenkin mukavaa pelailla uudestaan, varsinkin jos siihen edelliseen pelaamikertaan liittyy hyviä muistoja, aye?
  Hyvä pointti noista päivämääristä! Pitäpää lisäillä ne teksteihin (jotka kyllä, päivittyvät edelleen). Tervetuloa seuraamaan! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. rehellisyyden nimissä en kerenny pelaamaa sitä ykköstä vielä kovinkaan pitkälle joten en kerennyt kohtaamaan vielä sitä kuulemma AC1:n pahinta kompastuskiveä eli tylsää toistoa. muuten peli vaikutti kyllä todella hauskalta joten palaan sen pariin mielelläni :)

   Poista

Blogger Template by Clairvo