tiistai 9. huhtikuuta 2013

Batman Arkham City: Kukaan ei jää ilman kutsua Batmanin teekutsuille!

Mietitäänpä hetki kaikki yhdessä Batmanissa esiintyviä hahmoja, joilta Batman saa säännöllisin ajoin turpaansa ja päinvastoin:
Jokeri, Harley Quinn, Bane, Mr.Freeze, Kissanainen, Scarecrow, Poison Ivy, Riddler, Mad Hatter, Ra's al Ghul, Talia al Ghul, Pingviini, Two-Face... Siinä lienee meille suomalaisille peruspälliäisille tutuimmat.

Arkham Asylumissa pussiin pistettyä Scarecrowta lukuunottamatta kaikkien edellämainittujen ja muutaman muunkin uuden tuttavuuden ilahduttavasta seurasta saadaan nauttia Arkam Cityssä. Viholliskaarti on siis varsin vaikuttava. Yhtälö saattaa kuulostaa todella sekavan palapelin aineksilta, mutta NO FEAR!, Arkham City hoitaa asian todella diskriitisti ja sujauttaa hahmot peliin varsin toimivasti.

Pelin varsinainen tarina esittelee uusia hahmoja tasaisen tappavalla tahdilla. Kaikista verenhimoisimmat Batman-pelurit voivat pettyä, kun jokaisen hahmon kanssa ei pääsekään heti taistelemaan, vaan suurimmat roistot ja ryökäleet pelataan tarinaan sisään pidemmän kaavan kautta esimerkiksi tekemällä tämän kanssa hetkellinen Ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimus. Hyvänä esimerkkinä tästä on Mr.Freeze (jota katsellessa en voi kuin myhäillä ja muistella ehkä koomisinta kohtaamistani Batmanin universumiin (kts. video alla)), joka pitää ensin pelastaa ja varustaa, ja pienen pakko-elementin vuoksi auttaa tätä etsimään harvinaista kemikaalia Freezen kehittelemään Jokerin sairauden parantavaan rohtoon.
Pelissä tavataan myös muutama ainakin itselle täysin uusi tuttavuus. Vaikka perustietämykseni Batmanista on melko vahva, en voi kuin kohotella kulmiani aina uusien vihollisten esittäydyttyessä ja lukiessani biosta että ensiesiintyminen on ollut jo joskus kuusi-, seitsemänkymmentäluvun puolella. Mikään Batman-nörtti minusta ei varmaankaan koskaan edes halutessani voi tulla aika-raha-akselin resurssien ollessa melko riittämättömät lukiakseni kaikki sarjakuvat. Ehkä vain tyydyn ymmärtämään Batman-universumia elokuvien, pelien ja muutamien trivia-tietojen kannalta.

Montakos tunnistat?
Arkham Cityn pelaaminen on ollut jäissä opinnäytetyön aikana, mutta koska nyt alkaa olla valmistuminen aika käsillä, eikä töistä vielä ole tietoakaan, voin varmaan hetkeksi istahtaa konsolin eteen ja hakata tuon pelin läpi. Maailman vaikein se ei missään nimessä vielä ole, mutta tarpeeksi haastava, että pelaamiskokemus on miellyttävä.

To be continued...

6 kommenttia :

 1. Tämänkin pelin pitäisi pelata vielä joskus loppuun saakka kun se löytyy sekä Steamista että PS3:lta (PS Plussasta sain ilmaiseksi). Erinomaisia pelejä nuo molemmat Arkhamit, en edes muista mikä sai minut jättämään tuon Cityn kesken mutta täytynyt olla todella hyvä syy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen munkki tuo ilmaiseksi saatu kappale. :D Itselläni on vain tuo Arkham City ja aina Steamin alennusten aikaan taistelen pitääkseni käteni irti luottokortista ja Asylumista, sillä jonkun fiksaation vuoksi olen päättänyt pelata sarjan läpi boxilla.
   Nythän on kehitteillä sarjan prequel, joka sijoittuu muutamia vuosia Asulymia aikaisempaan ajankohtaan. Hyvä syy pelata molemmat läpi ennen sen julkkaria! (:

   Poista
  2. Joo siinä on ollu tosi hyvä tuuri saadaksee sen pelin PS Plussasta, vain 100% mahdollisuus maksettuaan sen jäsenmaksun ;D Täytyy tehdä sellainen tunnustus että vaikka olenkin pelannu sen Asylumin jo läpi PC:llä, niin se peli tuli hankittua tuossa pari kuukautta sitten vielä PS3:llekin (koska a) se on niin hyvä b) koska se oli alennuksessa ja c) trophyt) :D Joo en ole onnistunut välttymään tiedolta tuosta Arkham Originsista kun joka toinen pelibloggaaja on asiasta uutisoinut :D Olen ite asiassa pyöritellyt sellaista mielessä että nuo Arkhamit saattavat olla juuri seuraavat pelivideot noiden tällä hetkellä pyörivien jälkeen :)

   Poista
  3. No...olisi VOINUT olla tuurista kiinni. :D

   Poista
 2. Jos aivan pilkun viilaajia ollaan, niin onhan tuo Scarecrow tietyllä tavalla mukana myös pelissä, tosin ei fyysisesti. Pelissä on siis Scarecrow easter egg, jossa hän latelee koodikieltä. Siitä vain tutkimaan, mitä koodin takanta löytyy ;)

  Mutta joo, tuo Arkham -pelisarja on yksi omista lemppareistani, syynä se, että kummastakin pelistä löytyy paljon pieniä yksityiskohtia eri sarjakuvista ja elokuvista ja totta kai kummatkin ovat mahtavia pelejä muutenkin.

  Ja tuosta kuvasta tunnistin kaikki, yhden hahmon nimeä täytyi tosin miettiä todella pitkään, kunnes se tuli mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahoo, tuota Scarecrown munaa en ole vielä löytänytkään.

   Itse en tosiaan varmasti ole ideaalisinta yleisöä sarjalle tämmöisen peruspälliäisen tietämykselläni, niin uskonkin että noista saa huimasti enemmän irti vähälläkin lisätiedolla.

   Aika hyvä prosenttimäärä. ;)

   Poista

Blogger Template by Clairvo