keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Päivän vinkki: Tallenna tallenteet.

Ihan lyhyt vinkki-postaus tallennuksien tallentamisesta.

ENNEN KOVALEVYJEN TÄYDELLISTÄ PUHDISTUSTA SINUN TULEE OTTAA TALTEEN STEAMIN PELIEN TALLENNUKSET.

Tein tuossa taannoin windowsin uudelleen asennuksen koneelleni ja olin sen verran HC, että päätin alustaa molemmat asemani (C: & D:) siinä samassa. Tähän valmistauduin tietenkin siirtämällä kaiken säilytettävän materiaalin ulkoiselleni, josta voisin ajan tullen palauttaa tiedostot koneelle käytettäviksi. Koska ulkoinen kovoni on kuitenkin vanha kuin taivas, tiedostojen kopiointiin (tai siirtoon) menee pieni ikuisuus. Virheen tein siis, kun pikkuveljeni huomautti minulle Steamin pelien tallennusten kopioinnista, ja nähdessäni siirrettävien tiedostojen yhteenlasketun koon sanoin että "No joutaahan nuo lataamaan uudestaankin.". No joo. Joutaahan sitä. Tässä vaiheessa pieneen mieleeni ei juolahtanutkaan, että myös pelien tallennukset häviävät bittiavaruuteen. 


Tuosta tapahtumasta on nyt jo muutama viikko, ehkä kuukausi, ja vasta tänään oikeasti ymmärsin tekojeni laajuuden, vaikka tajusin virheeni jo paljon aiemmin. Tallennukset pelaamistani KotOReista, Portalista, Lego Lord of the Ringsistä (jossa peli ennen saattueen muodostumista on TYLSÄÄ) ja Civ V:stä ovat poissa. Kadoksissa. Kätösteni ulottumattomissa. Poof. Gone with the wind. Yhteensä noin 50 tuntia pelien tallennuksia ovat poissa.

Load game - "No saved games here"

50 tuntia ei tosinörteille varmaan tunnu missään, mutta etenkin eteneminen KotOReissa oli ajoittaisen työn ja tuskan takana. Joten jos sinun täytyy alustaa kaikki koneesi asemat (tämähän on siis täysin vapaaehtoista, windowsin uudelleen asennus alustaa vain sen aseman, jolla windows sijaitsee)...TALLENNA. Tallenna, jos sinulla on pelejä, joiden pelaamiseen menee on mennyt aikaa. Tallenna, vaikka siirto kestäisikin yli minuutin puoli tuntia. Tallenna, mikäli et halua aloittaa pelejäsi alusta. Tallenna, tallenna, tallenna.

No...fresh start, so to say.

4 kommenttia :

 1. Muistan kun Valve introduced the Cloud service Steamiin ja kovin kehu et kaikki conffit ja tallenukset tallentuu pilveen ja niihin pääsee käsiks miltä koneelta vaan. Ei muuten tallennu eikä muuten pääse :D

  VastaaPoista
 2. ja sen tietää että vaikka nyt sen miljoonannen kerran valistetaan että muistakaa backupit niin ottaako ihmiset niitä sitten :D olen nyt viime päivinä ottanu edes alicen savegameista toisistaan erilliset varmuuskopiot joka pelikerran jälkeen ihan sen vuoksi että jos joku kosahtaa niin voi vielä jatkaa videoissa samasta kohtaa :) onneksi ne tiedostot on kooltaan vaan jotain 150kb joten suurta haittaa tuosta ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just näitä että kaikki aina puhuu, miten tärkeää se on, mutta kuunteleeko ihmiset sitten oikeasti? Noeih. Ei ainakaan tämmöiset do-before-thinking-henkilöt niinkuin minä. :D

   Jospa sen tästä edespäin muistaisi. :D

   Poista

Blogger Template by Clairvo