maanantai 1. huhtikuuta 2013

MULTITASKING ja keskeneräisiä töitä

Kevin 'Purge' Godec
"No sie katot elokuvaa, puhut puhelimessa ja pelaat wowia samaan aikaan" - taisi joskus poikaystäväni kommentoida tietokoneella oloani.
True - teen mielelläni montaa asiaa samaan aikaan. Kaikista parhaimmin se kuitenkin näkyy, kun olen koneella ja työst...pel...katson...okei, oikeastaan aina, kun joku tekeminen ei vaadi 100% keskittymistä tai fullscreeniä.

Suosituin sivutyöstöni tällä hetkellä on katsoa youtubesta pelivideoita. Suosituin streameri on ehdottomasti Purge, jonka videot aloittavat taustalla pyörimisensä jo heti aamukahvia/-teetä unisesti hörppäillessäni. Tämä matalaääninen gentlemanni on ollut postauksissani ennenkin esillä, eikä suotta; Dotabuffissa aikoinaan sen 99% taitoluokkansa saavuttanut casteri omaa ehkä Dota-yhteisön yhden tervehenkisimmistä asenteista. Purgen lisäksi Dota-streamauksia ja videoita on hauska katsoa mm. DotaCinemalta ja PyrionFlaxilta. DotaCineman parasta antia ovat SUNSfanin ja Reavesin yhdessä selostamat Dotan viikottaiset Failsit, ja tietenkin Dotan uusien herojen esittely n.päivää ennen varsinaisen patchin ulostuloa, kun taas Pyrion suoltaa ulos melko taattua laatua ajoittaisia lauluja lukuunottamatta (jotka kyllä ovat ihan hyviä, mutta eivät vastaa minun tarpeeseeni).

Multitaskin w/ opari ja FAILS of the week

Liittyykö kaikki aina Dotaan ja osaanko olla yhtään yksipuoleisempi? Ei, koska esimerkiksi Pyrion pelaa myös muita pelejä, ja ehei, koska olen todellinen multitaskeri, tarvitsen videomateriaalia taustalle pyörimään huomattavasti enemmän kuin tämä kolmikko osaa tuottaa. Ruotsalaiset Pewdiepie ja Dopefish tarjoavat vähän rauhattomampaa, hysteeristä naurua ja useimmin räävitöntä kiroilua sisältävää materiaalia, ja minecraftin ihmeellistä maailmaa esittelevät  Yogcastin Lewis ja Simon. Lisäksi youtube on täynnä muitakin pelichanneleita, joita en ole tilannut, mutta joilta löytyy ajoittain erittäinkin viihdyttäviä pelipätkiä.

Ajoittain youtubeen sisältöä lataileva serkkuni J.J.Wright ansaitsee myös maininnan tähän vaiheeseen, koska JJ osaa mitä peliä vaan ja milloin vaan. Channelilla tosin on keskitytty viime aikoina vain OSU!-peliin.

__________________________________________________________________________________

Toiseen asiaan. Mietittiin Joren kanssa viikonloppuna pelejä, joiden pelaaminen meillä on kesken. Keskeneräisiä työstöjä allekirjoittaneella on luultavasti noin 80 vähemmän kuin pikkuveljelläni, mutta silti riittävästi, etten viitsi edes haaveilla uusien pelien puoleen ennen kuin olen vanhani läpitahkonnut. Jotakin väärää on olla "köyhä opiskelija", jos Steam pukkaa täyttä peleistä, joita en ole edes kerennyt kokeilemaan. Siis let's face it, en ole niin hc-pelaaja, että aikani riittäisi pelkästään pelaamiseen.

PC:llä lista keskeneräisistä peleistä kulkee jotakuinkin näin:
LEGO Lord of the Rings
Portal
Star Wars: Knights of the Old Republic I & II
sekä suhteellisina "läpipelauksina" myös...
Dota2 (kokeilisit edes kaikkia heroja)
Path of Exile (lvlcap ja/tai storyline)
Sid Meier's Civilization V (voitto jokaisella vaikeusasteella)
XBoxilla listaa jatkavat...
Batman: Arkham City
Brütal Legend

Miten teillä menetellään pelien kanssa, monta peliä teillä on kesken tällä hetkellä? Monta sallitte olla kesken?

2 kommenttia :

 1. tuosta backlogin kertymisestä sen verran että minulla on hävettävän paljon keskeneräisiä pelejä, moninkertainen määrä läpi pelattuihin peleihin verrattuna :P juuri wiin ostettuani päätin että sillä koneella en ainakaan _pelaa_ kuin yhtä peliä kerralla (tällä hetkellä menossa majora's mask) mutta yhden pelin ostamisesta lipsuin jo nopeasti kun pari hyvää peliä tuli tarjoukseen. steamin/pc:n puolella se määrä on taas aivan järkyttävä.

  ainiin ps2-pelit pitäisi lisätä tuonne vielä mutta pc/steam-peleissä homma on niin ylivoimainen etten tiedä tulenko koskaan edes jaksamaan laittaa niitä :D

  http://backloggery.com/games.php?user=mikkokoo

  VastaaPoista
 2. Listataas nyt ne omatkin keskeneräiset...
  PC:n puolella Dota 2, Witcher 2, AC 1 ja 2, Portal, Path of exile, Skyrim (kyllä, sadoista pelitunneista huolimatta en ole vieläkään pelannut koko storylinea läpi :DD) ja Diablo 3:kin on vielä Infernolla pelaamatta läpi.
  Xboxilla taas Lord of the Rings: War in the North ja Prince of Persia: Forgotten Sands. Niin ja Guitar Hero Metallica :D
  Projektia riittää :D

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo