torstai 25. huhtikuuta 2013

Niin mikä fysioterapeutin peliergonomia?

Meitä on täällä kirjoittamassa tosielämän terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisia, valmistumaisillaan oleva

fysioterapeutti ja opiskeleva kätilö. Voitte sitten arvata, että kumpi on kumpi, kun otan tämän päivän aiheekseni tämän minun tietokoneella kökkimiseni ja varsin oppikirjamaisen asentoni.

Tällä oppikirjamaisella asennolla en siis todellakaan tarkoita sitä kuvaa jalat tukevasti maassa, selkä tukevasti selkänojassa istuvasta hahmosta. Päinvastoin. Minä olen malliesimerkki siitä naama eteentyöntyneestä tyypistä, jolla selkä on pyöreämpänä kuin kummallakaan mummoistani on koskaan ollut. Tämän lisäksi minunlaiseni pygmillä eivät jalat yllä edes työtuolin alimmalla tasolla maahan, vaan ne on nostettava pöydän alla olevan subbarin päälle, jolloin selkä pyöristyy yhä enemmän ja muutenkin voisin olla vähän enemmän sen näköinen, että välittäisin. Subbari on kuitenkin kätevästi oikealla, joten vasen alaraajani on turta harva se päivä. Positiivisena asiana täytyy sanoa, että käsivarret ovat kuitenkin tuetut, ja se, että istun näin vain kun pelaan. Köh.

Ennen kuin kukaan luulee, niin EI, en rupea valistamaan teitä. Luulen, että Sinun ikäisesi nuori mies/nainen on kuullut työskentelyergonomiasta ehkä noin kuudesti liikaa, eikä siinä työpisteessä tapahdu silti mitään. (TERVETULOA vastaanotolle!) Kukin tietää mitä pitää tehdä, ja jos ei tiedä, niin tietää luultavasti, mistä hankkii sitä tietoa (vinkki: olet tietokoneella ja tässä on linkki).  Minusta on vain ironista, että vaikka minun tulisi tässä vaiheessa olla ergonomian asiantuntija, niin itse olen kaikkea muuta kuin imarteleva malliesikuva optimaalisesta tilanteesta.

Minkälainen on teidän työskentelyasento? Tunnustatteko painuvanne kasaan ja nenä kiinni näyttöön, vai väitättekö kiven kovaan, että kuuluisitte työterveyslaitoksen ergonomia-sivuston mallinukeksi?

3 kommenttia :

 1. istun tuolin reunalla, selkä ei nojaa selkänojaa vasten vaan on hieman kumarassa, kädet ei nojaa käsinojien päällä, polvet muodostavat alle 90 asteen kulman kun jalkapohjat lepäävät toimistotuolini jalkojen päällä ja en istu pöytää nähden kohtisuorassa vaan hieman vinossa johtuen siitä että pöydällä on kaksi näyttöä ja olen kääntynyt toisen suuntaan (pitäisi kai uudelleenjärjestellä hieman). on the positive side, katselukulma näyttöön on muutamia asteita alaspäin mikä taisi olla suositus. että näin täällä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tämmöinen oikein perinteinen lässähdys tapahtunut. :D Pointsit kuitenkin tuosta näytöstä! haha

   Poista
 2. Oma yleisin asento taitaa olla hieman vino istuma-asento ja toinen jalka ristissä toisen päällä (aijaijai, näin ne veritulpat saa aikaan). Selkä etukumarassa, tosi haitallinen ristiselälle pidemmän päälle :D Kädet lepää tosi huonosti pöydän reunalla liian korkeella kun tuolin käsinojien takia tuoli jää liian kauas pöydästä ja tuolin käsinojat jää liikaa pöytätason alle :D

  VastaaPoista

Blogger Template by Clairvo