maanantai 19. elokuuta 2013

AC1 - It is finally done!

Vihdoinkin sain sen aikaiseksi! Saan poistaa Assassin's Creedin keskeneräisten projektien listalta!

Viimeisen lomaviikon kunniaksi olen siis päättänyt hieman raapia kasaan jokusen keskeneräisen projektini ennen kuin aloitan taas uutta. Tänään sitten, suurten ongelmien ja teknisten taistojen jälkeen, sain viimein pelattua AC ykkösen läpi. Helppoa se ei ollut. Juttuhan meni kutakuinkin näin:

Jälleen kerran samanlainen sateinen elokuun päivä Jyväskylässä, jollaisia tänä kesänä on ollut ihan helvetisti liikaa. Noh, mitenhän olisi jos vaikka pelaisin aikansa kuluksi jotain? Jos vaikka tuon AC:n viimeisellä hoitaisi alta pois, vois vaikka joskus aloittaa sen kakkosenkin sitten. Peli tulille. Gamepadi ei toimi...  Miksei se toimi? Ihan hyvin se toimi viimeksi.
Kokeilen toista USB-porttia, painan muutamaa nappia, valo syttyy, tärinä toimii. No problem here. Peli uudelleen tulille. Ei toimi. Täh?
Googleen. "Assassin's Creed not recognizing gamepad". Vastaukseksi saan vaikka miten paljon ohjeita ladata Xbox gamepad -emulaatori. Etsin, löydän, lataan. Ei, en halua ylimääräisiä kökköohjelmianne, joita väkisin mukaan tungette, ei en halua niitä vielä toisella tai kolmannellakaan kerralla kun tarjoat. Jaahas... Sain ne sitten kuitenkin... Noh, asennetaan nyt sitten se emulaattori. Ei tunnista ohjainta, ei vaikka mitä yrittää. Johan on kumma, nyt peli ei enää edes ehdota ohjaimena padia.
Olisikohan muuta ratkaisua, kun en jaksa näitä ylimääräisiä sivutuotteita näistä asennuksista. Joku ehdottaa netissä viiden erillisen fileen lataamista ja asettamista pelikansioon. No kokeillaan.
Ei toimi.
Pitää poistaa kaikki tuot ylimääräinen koneelta. Jotkin fileet eivät vain suostu poistumaan ja avasti herjaa. Grrrrreit. Pitänee ladata C-Cleanerin, jotta saan kaikki nämä skeidat pois koneelta. Lataan, poistan, silti selaimeen jää kummittelemaan jokin hemmetin sweetpacks, eikä suostu poistumaan... Antaa olla, selvitän myöhemmin.
Kokeillaanpa sitten sitä yksinkertaisinta, eli uusitaan vaan padin ajurit. Lataan, asennan, kaikki toimii. No niin, eikun peli tulille. Padi toimii! Mutta vain se ensimmäisen 5 minuuttia, sitten kaikki taas lakkaa toimimasta. Ajureiden mukaan padi kuitenkin edelleen toimii normaalisti. Peli uudelleen käyntiin. Nyt toimi kokonaiset 10 minuuttia.
Perseen perseen perse.
Pelataan sitten näppiksellä ja hiirellä. En jaksa tapella.
Vaan kyllä siinä tuli muutaman kerran ylimääräistä kirottua kun piti opetella aivan uusi tapa pelata tätäkin peliä. Mutta hei! Ehkä tämä ohjattavuus olikin loppujen lopuksi parempi näin! Joskin muutama nappi olikin vähän hassussa paikassa minusta.

Siitäs sait. Bitch please.
Jokunen tunti myöhemmin peli on kuin onkin pelattu läpi! Tekniset taistot mukaan lukien hommaan meni varmaan 8 tuntia, vaikka peli olikin jo aika loppupuolella edellisen pelisession jäljiltä. Ja ihan vaan tiedoksi, tässä pelissä on antiklimaatisin loppu IKINÄ! Painotan sanaa IKINÄ! Lopussa en jaksanut enää juoneen edes paljoa kiinnittää huomiota, sillä se oli mielestäni tylsä ja olin jo heti alussa arvannut että *SPOILER SPOILER SPOILER* Al mualim oli itse pääpiru *SPOILERI LOPPUU*. Loppu meni kyllä niin suorittamismeiningillä kuin vain voi.

Näin minä sitten surkeana anelen.

Eikä tekniset ongelmat vielä siihen loppuneet, vaan lopuksi piti vielä palauttaa kone, että pääsi helpoiten eroon epäonnistuneen asennuksen mukanaan tuomasta sweetpacks-malwaresta...

Todellisille tietokoneviisaille edellinen vuodatukseni voi näyttäytyä vain varsin surkuhupaisana, sillä myönnän ja tunnustan, olen surkea tietokoneiden kanssa mitä tulee normaalia hiemankin epätavallisempiin ongelmiin. Onneksi sentään tuo avokkini osaa ratkaista useammanlaatuisia ongelmia, joten aion jatkossakin päästää itseni helpommalla ja antaa hänen hoitaa homman.

Mutta sainpa yhden pelin vähemmäksi. Seuraavana vuorossa ME2.

4 kommenttia :

 1. Itsekin aloin pelaamaan tuossa alkukesästä AC1:tä se mielessä että vihdoinkin pitäisi pelata se loppuun asti jotta voisi aloittaa (kuulemma parempien) jatko-osien pelaamiset. Nooh muutamat ensimmäiset kaupungit kerkesin pelaamaan kunnes homma jäi taas tauolle, pitänee ottaa homma työn alle taas joskus :P

  Tuo on kyllä tuskastuttavaa kun gamepadit toimi suoraan ja niiden kanssa pitää sitten jumppailla pidemmän tovin. Itse taisin saada Rumblepad 2:ni toimimaan aiemminkin mainostamallani x360ce -emulaattorilla joka oli juurikin tuollainen "kopioidaan pari tiedostoa pelikansioon". Kun yhden pelin kanssa on saanut ohjaimen toimimaan niin olen vaan kopioinut samat tiedostot toiseenkin peliin ettei ole tarvinnu stressailla uudelleen conffaamisen kanssa. Jos käyttämäsi gamepad oli juurikin tuo kuvissakin esiintynyt Rumblepad niin jos haluat niin voin laittaa ne itselläni toimivat tiedostot jonnekin kopioitavaksi ja koitettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään pahastuisi moisesta jos ei siitä ole liikaa vaivaa :) Eipä se mitään ota jos ei annakaan jos kokeilisi.
   Kokeilin itse asiassa juuri blogissasi mainitsemaasi emulaattoria, mutta se oli juuri se, joka ei tunnistanut ohjainta ollenkaan.

   Poista
  2. Eipä tuosta vaivaa ole :) Samoilla tiedostoilla saatiin ainakin erään tuttavan Darksidersin ohjaimen toimimaan joten voidaan ainakin koittaa. Olen nyt vielä Hesassa mutta tulen illaksi kotosalle joten ilmoittelen sitten tai viimeistää huomenna tarkemmin tiedostoista.

   Poista
  3. Voit heittää vaikka sähköpostilla :) Löytyy yhteystiedoista. Much appreciated!

   Poista

Blogger Template by Clairvo