torstai 29. elokuuta 2013

Päätöksiä, päätöksiä.

Taas tämmöinen ihmeellinen blogi-minitauko, joka johtuu siitä että, omg, meillä on elämä myös koneidemme ulkopuolella. Hirveetä wannabe-nörttäilyä siis.

Away from Keyboard: Täytin vuosia, kävin työhaastatteluissa ja sain osa-aikaisen, mutta oman alani työn. Juhlia, juhlia. Netittömyyttä. Hurjan paljon netittömyyttä.

Back to business: Serkkuni varasi tässä taannoin itselleen Rayman Legendsin, jonka kylkiäisenä hän sai ilmaisen kopion Rayman Originsia.Miksikö tämä kiinnostaisi meitä? Siksi, että minä sain onnekkaana tämän kopion itselleni! Kuten normaalia, kuljen pelimaailmassa noin puolitoista vuotta jäljessä.

Rayman Origins on tasohyppelypeli, joka sijoittuu rakastettavan sädemiehemme maailmaan, ja jota voi pelata joko yksin tai yhdessä yhdestä kolmeen kaverin kanssa. Minulla kun ei liiemmin noita kavereita ole...tai korjaan; minulla kun ei liiemmin noita samanlaisia pelejä pelaavia, samassa kaupungissa asuvia kavereita ole, täytyy minun luultavasti tahkota peli yksin läpi. Ainakin ensin. Tätä siis odotellessa!


Mietin myös vaihtoehtoa siitä, että tekisin vähemmän täydellisestä pelaamisestani videoita, joka ehkä antaisi lisäarvoa ja -ulottuvuuksia varsin teksti- ja pelikuvapainotteiseen blogiimme. Videot linkitettäisiin RAGEQUITin youtube-channelilta (joka muuten on jo tällä hetkellä täyttä totta, joskin vain hyvin vaiheessa) blogiin lisämateriaaliksi, eli siis tekstin ohelle.

Videoiden kielestä olen kamppaillut itsekseni jo pitkään. Suomi vai englanti? Videot tuntuisi luonnolliselta tehdä englanniksi varsinkin kun ne olisivat youtubessa, mutta blogin vaikutus saa minut kyseenalaistamaan valintaani. RAGEQUIT on kuitenkin suomenkielinen blogi, joka käsittelee suomalaisten naistenalkujen käsitystä pelimaailmasta. Englanninkielisillä videoilla kuitenkin tavoittaisin myös pelimaailmasta tuttuja kavereitani, joiden kanssa puhun vain englantia. Kompromissistakaan en tiedä. Olisiko hassua, jos osa videoista olisi suomeksi ja osa englanniksi? Minusta tuntuu siltä.
                                          - Kaipaan siis aiheeseen liittyen kommentteja! Mitä mieltä te lukijoina ja mahdollisina katsojina olisitte? Kumpi miellyttäisi korvianne, vai olisiko vain parempi jättää koko video-hömpötys toisille, asiaan paljon enemmän perehtyneille gamereille (en.gamer)?  

4 kommenttia :

 1. Meinasin jo säikähtää että nyt esiteltäisiin tuo Rayman Origins koska siinä tapauksessa olisin joutunut skippaamaan koko postauksen koska ko. peli on itselläkin menossa :D Mitä tuohon videojuttuun tulee niin ehdottomasti kannattaa jos vaan innostusta ja uskallusta löytyy. Ja luulisin että kaikki pelaamista harrastavat osaavat ainakin riittävän verran englantia eli en näe ainakaan siinä lontoon kielessä mitään ongelmaa etenkin jos tietää että ne videot ovat suunnattu muillekin kuin blogilaisille. eli eikun vaan tekemään (sillä ehdolla ettet tee amnesiasta let's playta)! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyyh! Juuri kun olin aloittamassa Amnesiaa (not)! :D
   Joo, hyvin mahdollisesti jossain vaiheessa videota saattaa tulla, kunhan saadaan se netti toimimaan (siis kännykän netillä voi tehdä tämmöiset välttämättömimmät surffailut, mutta pelata sillä ei voi eikä ladata mitään suurempaa tiedostoa suuntaan eikä toiseen). Ja nyt kun meikäläisellä on tuo OBS ja siihen käyttöohjeet eräästä nimeltämainitsemattomasta blogista, olisi tuo videoiminen vain uskalluksen ja kunnon netin päässä toteutumista. ;D

   Kiva että englanti saa kannatusta! (y)

   Poista
 2. Uskaltaisin väittää, että tosta Raymanista saa huomattavasti enemmän irti yksin pelattuna - on sen verran hetkistä toimintaa välillä, että kolmen kaverin kanssa se menee melko sekavaksi:) Loistava peli on kyllä! Paras ystäväni - postimies - toi mulle tänään Rayman Legendsin WiiU:lle, mutta ikävä kyllä jouduin sen pistää vielä hyllyyn odottamaan vuoroaan:(

  Ehdottomasti kannattaa ruveta vääntämään videoita, jos vähänkin kiinnostusta löytyy:) Vaikka lontoo kyllä taittuu hyvin, niin itse suosisin suomenkieltä, sillä itse en ainakaan tiedä yhtäkään suomenkielistä lets play-tubettajaa, joka edustaisi kauneampaa osapuolta:) Tosin, en ole hirveän perillä kyseisestä "skenestä", joten suosituksia otan vastaan:) Enivei, ääni Suomelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, hyvä näin päin! Mitä olen pelejä pelaillut niin lähes aina moninpelillä pelistä saa irti eniten. Mutta voin kyllä kuvitella, että ainakin tietokoneella rauhallisempi ruudun tila saattaa loppua kesken. Ehkä Xboxin kautta 40'' telkkarilla ryminästä saattaisi saada enemmän selvää? :D

   Videoiden vääntäminen kiinnostaisi kyllä, koska itse tykkään katsoa pelivideoita esim aamukahvia juodessa (taustalla kännykällä jaetun netin takia latautumassa Purgen Dota2-peli eilisillalta). Suomalaisia naispuolisia pelaajia ei liiemmin youtubessakaan todellakaan näy, mutta enpä tätä vain siksi suunnittele, että saisin huomiota olemalla GIRLGAMERUU! :D Itse vaan koen pelaajan naaman ja reaktioiden olevan tärkeä osa pelivideota. Ehkä uskallan tehdä niin itsekin...jossain vaiheessa. Ehdottomasti.

   Englanti-suomi 1-1. Jännäksi käy. :D Itse en tosiaankaan nyt osaa päättää että mikä olisi järkevintä, niin on kiva kuulla vähän muiden mielipiteitä ja kommentteja asiaan!

   Poista

Blogger Template by Clairvo