tiistai 20. elokuuta 2013

Dota2 TI3 ja all-female-tiimit

Dota2 skenessä käydään joka vuosi maailmanmestaruuskilpailut elokuussa. Tänä vuonna Internationalin päätapahtuma sijoittui Seattleen aikavälille 7.-11.8.

Dotan himohankaajista lajiteltiin erikseen jyvät ja papanat jo aiemmin kesällä aluekohtaisissa karsinnoissa, ja yhteensä 16 joukkuetta pääsi etenemään semifinaaleihin. Nyt varmaan jokainen arvaa että semifinaaleissa joukkueet taistelivat edelleen nokkimisjärjestyksestään ja pääsystä finaaliin, jonka voittajaa odotti vajaan 1,5 miljoonan dollarin sekki ja Aegis.


Tuon 1 437 190 $ nettosi tänä vuonna itselleen ruotsalainen [A]lliance.

[A] = Loda + Akke + s4 + EGM + AdmiralBulldog
Alliance voitti ensimmäisessä viiteen otteluun menneessä finaalissa vuoden 2011 mestarit Na'Vin.

Natus Vincere, Na'Vi, vei itäpuolelle Eurooppaa (Ukrainaan, Eestiin ja Saksaan) kuitenkin 632 364 dollaria lohdutusrahaa. Viiteen pekkaan jaettuna kullekin pojalle jäi tuhlattavaksi n. 126 500 dollaria (vajaa 100 000€), joten veikkaan että alle 25-vuotiaat miehenalut pärjäävät sillä hetken. Suurin harmitus tietenkin koskee rahan sijasta mestaruuteen, sillä vuoden ajan saavat nyt Alliancen pojkarnat kantaa Dota2n parhaiden titteliä otsissaan.


**
Dotaa koskevia uutisia ja tapahtumia nyt viime aikoina seuranneena on selvästi huomattavissa pelimaailman olevan vielä vahvasti miesten ja poikien leikkikenttää. Mitään vikaa siinä ei sinänsä mielestäni ole, mutta en ymmärrä miksi sukupuoli pitää nostaa e-peleissä tärkeämmäksi kuin varsinainen taito. Viime aikoina siis useat suuremmatkin joukkueet ovat koonneet mukaansa all-female-tiimin kilpailemaan tyttöjen omissa pikkupikkupinkeissä kilpailuissaan. Joku tuli jo housuilleen pelkästä ajatuksesta. Minä ajattelen vain että "Siis mitä?!".


Urheilussahan sukupuolten välinen erottelu on perusteltua, sillä mieshormonit parantavat fyysistä suorituskykyä ja niin eespäin. Urheilussakin tämä raja-aita kuitenkin kaatuu esimerkiksi ratsastuksessa, jossa sen kaikista fyysisimmän osuuden tekee parivaljakon karvaisempi osapuoli (lue: hevonen). Miehet ja naiset kilpailevat samoissa sarjoissa hevostensa kilpailukyvyn mukaan. E-peleissäkään ei sukupuolella ole ainakaan toistaiseksi todistettu minkäänlaista vaikutusta pelaamiseen. Miespuolisilla pelaajilla saattaa olla enemmän tietynlaista loogista ajattelutapaa, mutta en usko sen vaikuttavan merkittävissä määrin pelaamisen ainakaan huipputasolla. Onhan loogista ja teknistä ajattelua vaativissa ammateissakin huipulla myös naisia. Työskentelemässä rinta rinnan (715517) miespuolisten kollegoidensa kanssa.

Silti nyt on huudossa ALL-FEMALE-tiimit, joista riittää silmäniloa, jos ei ruudun kautta, niin ruudun ulkopuolella. PyrionFlaxia (kts.kuva ylh) mukaillen tiimien sisäänpääsykriteereihin on varmaan kuulunut jonkinlainen mallinura...tai sitten on vain käynyt huippuhyvä nakki.Ne kylmänväreet. Ne kylmänväreet. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, että tytöt pelaavat tyttöjen kanssa ja niitä vastaan, mutta se, että naispuoliset pelaajat laitetaan automaattisesti omaan lokeroonsa, on jotain hermoani kovasti nykivää.

Minusta olisi hienoa nähdä pari yksittäistä tyttöä mukana Dota2 kilpailuskenessä. Vain siksi, että he ovat ihan hiton hyviä.

**
Seurasitteko Internationaleja tänä vuonna lainkaan? Jos niin teit, olitko huima, ja katsoit suorat lähetykset, vai tyydyitkö seuraamaan tuloksia ja mahdollisesti katsoit muutaman tallennuksen jälkikäteen?

Entäpä mitä mieltä olet ALL-female-tiimityksistä? 

4 kommenttia :

 1. Kyllä se on nyt kuule meidänkin pakko kasata All-Female-tiimi :D Pelata saa vain bikineissä tai alasti, edellyttäen että ensin on treenannut itsensä timmiin kuntoon (yhyy, tässä menee ikuisuus kun on niin laiska).

  VastaaPoista
 2. TI3 tuli tapitettua uskonnollisemmin kuin lätkän MM-kisoja, finaalipelin suhteen piti tosin luovuttaa ja painua unille ennen koko myllyä, kun duunipäivä koitti seuraavana aamuna. Päätöksenä ihan viisas, kun finaali saatiin päätökseensä samaan aikaan kun herätyskello soi :D Pääasiassa NaVin ja Alliancen otteluita tuli seurattua, mutta toisinaan oli virkistävää katsastaa idän ihmeiden pelityyliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä sattui just Internationalien aikaan (ja itseasiassa vieläkin on) netti olemaan täysin puhelimen puolimegaisen varassa, joten noita pelejä en streamina katsonut yhtäkään. :D
   Hyvä että meillä on kuitenkin ollut tätä aktiivisempaa populaakin! Finaalipelit katsoin kuitenkin tallennuksista. Se ihan viimeinen peli oli melkonen!

   Poista

Blogger Template by Clairvo