tiistai 8. tammikuuta 2013

Dota 2


Dota 2 - NOT the Defend of the Ancients, eventho it's the main purpose of the game.
Steamissa pelattu 6.1.2013 204 tuntia.


Dota 2 on kuuluisan Warcraft III:n DotA-pelimoodin uusi painos aivan uutena pelinä. Blizzardin sijasta pelin on kehitellyt Valve ja kaikki suoranaiset linkit Warcraft-maailmaan, kuten spellien ja herojen nimet ja ulkoasut on jätetty pois ja korvattu uusilla. Pelasin DotA:a vuosia sitten, mutta siinäkin tunnit jäivät melko vähiksi. Pelasin kavereideni ja kavereiden kavereiden kanssa, olin ainoa tyttö ja sain paljon anteeksi. Etenkin sen, että olin butt-fucking huono. Pystyin kuitenkin sanomaan viime keväänä Dota 2:n saadessani, että tiesin perusidean pelistä. Lyhyesti kerrottuna pelin perusideahan on siis työntyä 5 heron tiimeillä vastustajan baseen ja tuhota heidän Ancient. Pelin aikana kerrytetään itselle rahaa ja leveleitä, joiden avulla saadaan lisää avuja otteluiden ja sitä kautta pelin voittamista varten.

En voi vieläkään sanoa olevani hyvä, vaikka suurimman osan peleistä pelaankin kavereiden kanssa High tai Very high -rankin peleissä. Tuntuu, että olen (tietyillä heroilla) normaalia skillrankia korkeammalla, mutta jo High-rankin peleissä olen usein helisemässä. Ei tarvitse varmaan siis edes sanoa, että Very High-rankin pelit, jotka määräytyvät minulle tuon DotA aikaisen poikaporukan mukaan, ovat yhtä feedaamista.Win-Loss-ratio on kuitenkin noin 50%.
Ja hei! Ragequitteja on VAIN 6kpl, joista ainakin kolme on johtunut vanhempien luona olevan netin kaatumisesta (yay haja-asutusalueille ja mokkulalle).

Pelaan yleensä sillä roolilla, joka miulle sattuu jäämään. Helpommissa peleissä carryaminen onnistuu hyvin, mutta yleensä jätän sen homman jollekin osaavammalle. Tykkään nääs enemmän voittaa, kuin saada henkilökohtaisia saavutuksia. Voin kuitenkin sanoa osaavani myös pelata supportilla. Supportilla pelatessa vaan yleensä ärsyttää se kill-death-assist -suhde ja aliarvostus, jota supportit saavat osakseen.Ranged-herot ovat yleisesti mukavampia pelata, poikkeuksena kuitenkin Phantom Assassin. Pelatuimpiin heroihin lukeutuvat PA:n lisäksi Drow Ranger, Windrunner, Vengeful Spirit, Luna, Lion ja Windrunner. Svenillä koetan pelata tasaisin väliajoin vain todetakseni, ettei tyyppi ole minun makuuni. Useita heroja en ole vielä kerennyt kokeilemaan, tai olen pelannut niillä vain kerran (kts. kuva alla, ja juu, hahmoluettelo on outdated, mutta en ole Meepoa, Slarkia tai Timbersawtakaan vielä pelannut).

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo