perjantai 18. tammikuuta 2013

Prepare for battle 1: Well-farmer

Prepare for Battle: Godlike! ... Holy Shit! ... Ownage! (Well-farmer)

Dotan pelaajalajit
1. Well-farmer
2. Feeder / n00b
3. русский (Russki)
4. Lane farmer
5. Uhanalaiset pelaajalajit (progamer, perus-Pertti ja killstealer)


Well-farmerit ovat yleisesti Dotassa, erityisesti helpommissa bot-peleissä esiintyvä laji, jonka erottaa etenkin pelin loppupuolella luonteenomaisesta käyttäytymisestään pakkautua vastustajan wellille tappamaan alitasoisiksi jääneitä vastapelaajia. Toisissa peleissä vastaavanlaista toimintaa kutsutaan usein camppaamiseksi ja base rapeamikseksi.

Levinneisyys:Well-farmeria tavataan koko Dotan pelialueella. Peliryhmän yksittäiset well-farmerit ovat keskittyneet joko keskilinjalle tai roamaavat  pitkin karttaa ahnehtien itselleen mahdollisimman paljon helppoja tappoja. Pelin loppupuolella well-farmer on löydettävissä joko vastustajan wellillä tai matkalla takaisin sinne oman kuoleman jälkimaininkina.
Well-farmer ei ole onneksi Dotan yleisin pelaajalaji. Tästä huolimatta eteen voi tulla tilanteita, joissa pahimmillaan koko vastustajapuoli liittoutuu yhteen suureen massamurhatapahtumaan, ja johon lääkkeenä on yhteisesti sovittu luovuttaminen (= kaikki ragequittaa, eikä kukaan saa siitä rangaistusta).

Elintavat: Pelin alkupuolella well-farmer saattaa vaikuttaa vain tehokkaalta pelaajalta ja yleisimmin well-farmerit tunnistetaankin vasta pelin loppupuolella, kun yksi vastustajan base-torneista on tuhottu. Tällöin well-farmer sijoittaa itsensä vastustajan wellin ulkopuolelle, tornien kantamattomiin, jotta voi aloittaa loppumattoman farmauksensa.
Well-farmer voidaan nähdä kahdella tapaa.
          1) Onpa kiva, kun tuo yksi tyyppi tappaa nuo vihukit ja me voidaan vaan keskittyä puskemiseen.
          2) Että tuo tyyppi ottaa päähän, tämä peli ei etene mihinkään kun sille tärkeintä on vain saada lisää tappoja.
Yleisesti vastapuoli näkee tämän vain haittana, kun jo ratkenneelta näyttävä peli vain jatkuu, mutta on myös niitä omalla puolella pelaavia, joita tämä ärsyttää yhtälailla.

Gear: MOAR DAMAGE! osa "Kun mikään ei riitä". Divine Rapier, miksei jopa kaksikin.

Drow, vinkki: voittaminen ja ylivoimaisuus on kivaa, mutta napakat, ajoissa lopetetut pelit on vielä kivempaa.


***
A/N: Yhdessä vaiheessa dota2wikissä oli artikkeli hyvästä pelikäyttäytymisestä liittyen well-farmaukseen ja camppaukseen. Artikkelissa moinen käyttäytyminen miellettiin epäsovinnaiseksi ja pyydettiin pelaajia välttämään sitä. Valven development-foorumilla asiasta ollaan keskusteltu ja pyydetty raportointimahdollisuutta tämän(kin) asian tiimoilta. Vielä ei pelissä kuitenkaan ilmiötä ei voi raportoida.

Mikäli joudut well-farmauksen kohteeksi, muista, että aina voi antautua lähtemällä ryhmällä pelistä. Pitää vain muistaa informoida kaikkia joukkuetovereita asiasta... ja tarkistaa, että kaikki ovat sen ymmärtäneet. Tai toinen vaihtoehto on painaa alt+tab ja selailla vaikkapa internettiä odotellen pelin päättymistä. Ei teurastusta tarvitse jäädä katsomaan, vaikka olisikin jo luovuttanut pelin omalta kohdaltaan.

Päätös on sinun.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo