sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Thanks for the feed, noob, you suck.

Tänään sain kuulla yhdessä pelissä taas kunniani siitä, etten ole viettänyt tarpeeksi elämää pelaten Dotaa. Tämä onkin Dotan ehdottomasti yksi viihdyttävimmistä puolista; aina löytyy joku, joka kertoo mielellään sinulle, kuinka huono olet. Osaan jo aika hyvin jättää kommentit arvoonsa, mutta valehtelisin jos väittäisin että en huomioi niitä lainkaan.


Tietysti aina olisi hyvä vähän harjaantua uusien herojen pelaamisessa esimerkiksi bot-peleissä. Olen kuitenkin tullut jo siihen tulokseen, että vaikka botit tarjoavat turvallista harjoitusseuraa, eivät ne siltikään vastaa missään mielessä oikeaa peliä. Pub-peleissä (public game, peliseura randomitetaan joukosta muita tasoasi vastaavia pelaajia) on aina tiettyä kaoottisuutta, jota bot-peleissä ei yksinkertaisesti voi simuloida. Hard-botit tarjoavat toki vielä haastetta kaaoksen puutteesta huolimatta, kai sinnekin pitää tasaisin väliajoin palata...

Purge on kirjoittanut aiheesta artikkelissaan "Welcome to Dota, you suck.":
"DotA was originally played in Warcraft 3, and they had the most bad mannered, whining, assholes on the gaming internet. The only thing that comes close is Xbox Live. Luckily, with Dota 2, Valve has been making some really great strides to create a better environment for all players involved. The people playing the game are better than they used to be, but you are still playing a TEAM game that requires your allies to not be idiots for you to succeed. There will almost always be some levels of disappointment, and frustration between your aliies, and you.". - Enemmän kuin totta. Eräs ystävistäni on Dotassa erittäin hyvä ja vastaa Very High-bracketin taitoluokkaa. Siitäkin huolimatta, että tyyppi suoriutuu 95% peleistään paremmin kuin kukaan muu tiimistämme, hän saa suhteellisen usein flamea niskaansa. "noob feeding" "wtf u doing" ja "fuckin [insert hero here]"  kuuluvat hänenkin peleihinsä ihan siinä missä meidän muidenkin. Dota-yhteisössä ilman fleimiä ei pelaa kukaan.

"My #1 tip to playing Dota 2, is that if someone flames you, or is freaking out about your play in an OVERLY(key word) critical way, press the mute button on them immediately, and then enjoy the rest of the game from your peaceful, but mysteriously quiet ally. Ignoring them doesn't work. Let them say 1 mean thing, and let that be it. Your day will be much better this way, I promise." (Purge) - kaikista pahintahan todellakin on ruveta väittelemään näiden vajokkien kanssa. Se on sama kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Toki jotkin näistä fleimereistä ovat kaikessa ärsyttävyydessäänkin kirjoitusvirheineen ja perustelemattomine fleimeineen niin suurta viihdettä, että joskus sitä bensaa vain haluaa viskellä nuotioon. Tällöin peli on kuitenkin usein vain häviön pitkittämistä.Mikäli haluat kaikesta huolimatta ottaa itseesi flame-kommenteista, ota ne siltä kannalta, että hyvin suurella todennäköisellä siinä oli jotain pohjaperää. Kyllä minä ainakin tiedän, että usein kun fleimiä tulee niskaan, olen epäonnistunut jossain asiassa. Asia on vain siinä, etteivät fleimaajat osaa esittää asiaansa rakentavasti. Eikä sitä toki tarvitse huudella kovin moneen kertaan, jos minä itsekin tiedän että pelini on mennyt päin sitä itseään.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo