maanantai 14. tammikuuta 2013

Klikkaa sitä virtuaaliheppaa!

Häpeäkseni ensimmäinen merkintäni käsittelee peliä, jonka pelaaminen minun piti jo lopettaa. Kuitenkin jonkinlaisessa opiskelumyrkytyksessä ja tylsyyspäissäni kirjauduin eilen peliin uudestaan. Hyviä tekosyitä tälle lankeemukselle ei ole.
SHAME ON ME!

Howrse sai alkunsa, kun kaksi ranskalaista harrastelijaohjelmoijaa polkaisi pystyyn ensimmäisen ranskankielisen version Owlient-yhtiön nimissä syyskuussa 2005. Pelistä tuli sittemmin melkoinen hitti ja vuonna 2011 Ubisoft osti Owlientin. Nyt 2013 Howrsesta on kansainvälisen serverin lisäksi 26 kieliversiota ja miljoonia pelaajia. Suomenkielisessä Howrsessa voi tällä hetkellä kasvattaa 24 eri rotua, joista 4 on poneja ja yksi aaseja. Kaikista roduista (aaseja lukuunottamatta) löytyy myös yksisarvisina. Pelissä voi myös keskittyä ylläpitämään hevoskeskusta, joka majoittaa pelin hevoiset.

Kuten useat muutkin free-to-play selainpelit, Howrse rahoittaa itsensä myymällä pelaajille passeja. Näillä passeilla voi sittem ostaa hevosia, hyvittää niitä pelin valuutaksi tai ostaa erikoisesineitä, joilla kustomoidaan hevosen ulkonäköä, saadaan hevoselle ylimääräisiä taitobonuksia ja nopeutetaan koulutusta. Passien ostosta voi myös joskus saada palkkioksi ns. ylimaallisen hevosen, joka on suoraan sanottuna useimmiten aivan turha.

No mitä näillä virtuaalihopoteilla sitten tehdään?
No ihan mitä niillä vain tykkää tehdä! Voitetaan kisoja, jalostetaan paremmaksi, osallistutaan Grand Prix-kisoihin ja siinäpä ne tärkeimmät. Ei kovin jännää siis ilman suuria tavoitteita. Jännää on kun saat ensin jostain haalittua loistavan hevosen ja pääset parhaiden jalostajien tai kilpailijoiden listoille, sillä huipulla keikkuminen on todella vaikeaa. Tästä aasinsillasta päästäänkin mukavasti pelin suurimpaan ongelmaan monia aloittelijoita kohtaan: ilman passien ostoa et juuri pärjää. Jos et käytä peliin rahaa, et saa hyviä hevosia, et saa koulutettua hevosia nopeasti, etkä menesty kilpailuissa. Casual-pelaajille siis tiedoksi, jos haluat ilman rahaa pärjätä, saat käyttää elämästäsi lähes kaiken liikenevän ajan tähän peliin. Uskomatonta on se vanhempien naisten (ilmeisesti kotiäitien) määrä, jotka tuntuvat istuvan jatkuvasti Howrsea pelaten, ja jotka todistettavasti käyttävät kuukaudessa satoja euroja ostaakseen passeja. Kun vielä viisi tällaista pelaajaa alkaa yhteistyöhön, on kenenkään mahdontonta haastaa sitä monopoliasemaa.
tausta by Wolffgang
hevonen by Chococookie

Tämä peli on siis melko huono; tosipelaajalle kallis ja aikaavievä, harrastelijalle mahdoton ja tylsä. Miksi ihmeessä minä siis taas aloin tätä pelata?! En todellakaan tiedä. Ehkä tällainen virtuaaliheppailu tyydyttää sisälläni sen pienen heppatytön, joka edelleen haaveilee siitä uljaasta mustasta arabista, jolla ratsastaa hiekkarannalla auringonlaskuun. Niin tai näin, toivottavasti tämä lankeemus uudelleen Howrsen pariin ei kestä kauaa, tai ainakin ajallani saan pahennusta aikaan teinien keskuudessa kasvattamalla kaikkien vihaamia sekarotuisia.

Jonkinlaisena tekosyynä annettakoon, että pienimuotoisena Ubisoft-fanina halusin käsitellä tätä peliä, jonka Us osti ja todennäköisesti sillä nyt tahkoaa rutosti rahaa, vaikkei peli itsessään kovin kummoinen olekaan.
Tässä kuitenkin ilmainen vinkki: Älkää.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo