lauantai 19. tammikuuta 2013

Prepare for battle 2: Feeder / n00b

Prepare for Battle: You are dead. Dead. (Razor)

 Dotan pelaajalajit
1. Well-farmer
2. Feeder / n00b
3. русский (Russki)
4. Lane farmer
5. Uhanalaiset pelaajalajit (progamer, perus-Pertti ja killstealer)

Noob (nub, n00b, newbie), on aloitteleva pelaaja, joka tekee pelissään useita virheitä. Jotkut lähteet erottelevat vielä newbien ja noobin toisistaan sillä, että newbie on vain osaamaton aloittelija ja että n00b on edellisen lisäksi vielä haluton oppimaan. Dotassa kuitenkin KAIKKI virheitä tekevät ovat noobeja riippumatta siitä haluaako nuupio oppia lisää.

Levinneisyys: Tavattavissa koko Dotan laajuudelta, jokaiselta lanelta ja junglesta. Yleensä viettää aikaa kuitenkin basessa, joko kuolleena tai regeniä odotellen.

Elintavat: Nuupion tunnuspiirteisiin kuuluu yleinen tietämättömyys. Nuupio ei tiedä heroista, eikä osaa käyttää hyväkseen abilityja. Haahuilee kartalla sinne tänne tai vaihtoehtoisesti pysyy pelkästään omalla lanellaan. Auto-attack is the best attack.

Gear:  Nuupio aloittaa bootseilla tai pullolla. Yleensä kuitenkin regeneration unohtuu täysin, ja ralli lanen ja basen välillä voi alkaa. Yllättävän vaikeaa on myös pysyä edes suositelluista tavaroissa, vaan nuupio sooloilee ja yleensä tavoittelee damagea riippumatta omasta

Purge kommentoi noob-pub-peliä

Feeder on n00b, joka syöttää itseään vastustajalle. Feeder ei opi virheistään, vaan menee uskollisesti omalle lanelleen yksin ja tulee tapetuksi yksi, kaksi, seitsemän kertaa. Näistä tapoista vastustajan puolen herot saavat kultaa ja kokemusta, tullen kokoajan vaikeammiksi tappaa.
Feedaus voi olla tahatonta, newbie-feedausta, tai täysin tahallista oman joukkueen vahingoittamista. Jälkimmäisestä pelaajan voi raportoida ja toivoa, että hän saa siitä seurauksensa.


***

Tässä vaiheessa muistutan kuitenkin että jokainen on noob alussa. Etenkin Dota vaatii kymmeniä, jopa satoja pelejä ennen kun kukaan voi sanoa hallitsevansa pelin. Siitäkin huolimatta pelissä voi tulla esiin uusia ja yllättäviä käänteitä, joita et osannut odottaa. Nuupioiden tulisi kuitenkin pitää mielessään, että kyllä, tulet olemaan huono. Tulet feedaamaan ja kyllä, tulet tekemään sitä useiden pelien ajan. Nuupioista kirjoitettu lisää esimerkiksi täällä.

MUISTAKAA MYÖS, että pub-peleissä KAIKKI kanssapelaajasi vastaavat taitoluokkaasi. He ovat siis suoriutuneet peleistä suunnilleen yhtä hyvin/huonosti kuin sinäkin. Ehkä tyypillä on vain huono peli tai sitten olet itsekin vielä nuupio.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo