tiistai 15. tammikuuta 2013

"Learn to play idiot!!11"

Oh please, you're embarrassing yourself
Oi Dota! Vaikka kehittäjäsi halusivat kitkeä sen pois jo alkuunsa, olet jo infektoitunut ennen julkistamispäivääsi. Se oli odotettavissa, muttei yrityksistä huolimatta estettävissä... Olet saanut loisihmiset.

Nämä loisihmiset ovat nimensä mukaisesti kiusallisia ja inhottavia olentoja. Ne pääasiallisesti ajavat vain omaa etuaan kykenemättä yhteistyöhön, jota peli valitettavasti vaatii. Loisihmisten tunnusmerkkeihin kuuluu erityisesti yleinen epäkunnioitus toisia kohtaan, itsekkyys, typeryys, oman itsensä ylentäminen ja  kykenemättömyys järkevään kommunikointiin. Olen aivan varma, että kaikki ovat tavaneet tällaisen ihmisen ainakin kerran elämässään. Valitettavasti näihin olioihin ja heidän epämiellyttävään käyttäytymiseensä ei ole lääkettä. Ensiapuna suositellaan välttämiskäytöstä ja raportointia, mikä ei kuitenkaan auta lopullisesti pääsemään loiseliöstä eroon. Typeryydestään huolimatta sitkeä pirulainen.

Chillax! It's just a game
Tunnustan, ehkä hieman kärjistin.


Kokeilin joskus Heroes of Newerthiä. Pelikokemukseni HoNin parissa loppui lyhyeen. Harjoituspeleissä sain ensimmäisen 5 minuutin aikana suunnattoman haukkuryöpyn päälleni, koska en osannut pelata. Kyllä, olin surkea, mutta onko se syy haukkua aloittelija pystyyn jo heti alkumetreillä? Ei kukaan tahallaan ole surkea. Muutaman yrityksen ja erehdyksen myötä päätin, ettei HoN ole minun juttuni. En vain kestänyt kaikkia niitä persläpiä, joissa itsessään ei ollut koskaan vikaa, vaan jotka sylkivät tappion karvaan kalkin muiden pelaajien niskaan ylikehittyneellä solvaamistaidollaan.

Kyseisen kaltaisiin verkkopeleihin en sittemmin koskenut hetkeen, ennen kuin Dota 2:n maailma minulle avautui. Muut pelaajat olivat yhtä huonoja, toisia neuvottiin ja kannustettiin, häviön syy oli koko tiimi, ei yksittäinen pelaaja. Toki tällöinkin vastaan tuli ajoittain pelaajia, joista oli kivempaa herjata muita kuin nauttia pelaamisesta. Mutta nyt Beta-avainten suuren tarjonnan vuoksi, koko peliyhteisö on taas saastunut. Harjoituspelejä pelattaessa useimpien täysin uusienkin pelaajien ainoa tapa kommunikoida on nälviä muita. Ja auta armias, jos yrität hieman kokeneempana antaa uudelle pelaajalle neuvon tai kertoa, miksi et tehnyt suisidaalista ristiretkeä kuolevan tiimikaverin avuksi tilanteessa 4 vs 2, tai siis hetimiten tiimikaverin kuoltua 4 vs 1. Olet loppu pelin ajan kaikkien silmätikku ja virheesi tullaan huomaamaan. Viis siitä olitko tiimin paras tai edes toiseksi paras. Yritit antaa neuvoja, olet siis eittämättä jonkunlainen wanna-be-pro, jota kaikki vihaavat muusta käytöksestäsi huolimatta.

Kiintoisaa olisi tietää, mistä kaikki tämä epäkunnioitus kumpuaa. Miksi on niin vaikeaa yrittää olla kannustava, ymmärtäväinen ja ennen kaikkea ystävällinen toisia pelaajia kohtaan? Tunnustan kyllä itsekin ajoittain päivitteleväni, kuinka joku pelaaja voi toimia typerästi ja olla kertakaikkiaan huono, mutta en ikinä ala fleimaamaan häntä. Se ei ole milläänlailla rakentavaa saati kannustavaa. Ei meistä kukaan ole oppinut harjoittelematta.

Mitä näille ilmapiiriä saastuttaville ihmisloisille tulisi siis tehdä? Lääkettä niihin ei ole, mutta pääasia on, ettei alennu heidän tasolleen. Antaa loisten törmätä toisiin samanlaisiin loisiin ja solvata oma lajinsa sukupuuttoon. En tosin usko että niin tulee tapahtumaan, mutta toivossa on hyvä elää.

0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo