perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 11: Pelialusta

Luukku 11: Suosimani pelialusta / Gaming system of choice

Bow before me, dirty console peasants!
PC MASTERRACE is HERE

Miksi suosin siis PC:tä konsolien sijaan? Suurin syy lienee siinä, että olen tottunut tietokoneeseen ja voin tehdä sillä muutakin kuin pelata. Voin leikkiä Photoshopilla, voin katsoa youtubea, olla yhteydessä tovereihin, kirjoittaa wordilla ja tutkailla kuutta välisivua Operassa. Ja kaikkea vaikka samaan aikaan. Multitasking, man.
Gaben & Steam.
Gaben masterlord ja Steamin alennukset. -60%, -75%, -90%! Taatusti toimivia pelejä taatusti halpaan hintaan. Pelejä, joiden digitaaliset kopiot eivät siis rasita ympäristöä muovikuorillaan, ja jotka päivittyvät automaattisesti uusimpiin patcheihinsä.
Pelikirjastossa säilyvät kaikki pelit tallessa omasta fyysisestä olinpaikastasi huolimatta. Aina asennettavissa. Family sharen kautta voit saada lisää pelejä kirjastoosi jakamalla kirjastonne perheenjäsenten kesken! Double the trouble, nyt voit pelata heidän pelejään kun he eivät itse ole pelaamassa.Ajantasaisuus. Jos koneesi tuntuu jäävän jälkeen, voit aina pimpata konettasi seuraavalle tasolle. Toki konsolit ovat aina ajantasolla peleihinsä verrattuna, mutta pitkällä aikavälillä ne jäävät auttamatta tietokonetta jälkeen sillä tietokoneet kehittyvät jatkuvasti.
60+ frameratet, high definition, multimonitoring - vain taivas on rajana, kun grafiikoilla lähdetään oikeasti keulimaan.


P.S. Ennen kuin kukaan vetää herneenpalkoa poskionteloihinsa saakka... Loppujen lopuksi minulle on aivan sama, millä alustalla pelaan, jos peli on mahtava. :D PC on vain valinta nro.1, se jolla olen tottunut pelaamaan ja se, jolla tunnen oloni kaikista kotoisimmaksi. PC meillä on kuitenkin ollut kotona lähes aina, kun taas konsoleihin kerkesin tutustua oikeasti vasta joskus yläasteikäisenä.

**


2 kommenttia :

 1. Muuten olisin voinut harkita PC:n laittamista 1 sijalle, mutta minua valehtelematta vituttaa sanan täydellisessä merkityksessään joidenkin pelien kanssa tapahtuva jatkuva säätäminen. Sekä yhden komponentin ajureista johtuvat ongelmat jolloin koko kone alkaa temppuilemaan, eikä sovi unohtaa että wanhat klassikko pelit ei välttis pyöri uudella koneella (onneksi on GOG joka on paljon auttanut tässä asiassa) eikä sitäkään sovi unohtaa nimittäin AMD vs NVIDIA nokittelua joissain peleissä. Jokin peli ei vain millään tahdo toimia jos sinulla on "väärä" GPU paikoillaan. Niin ja sitten päästään tähän että ei sitä ilman isompia rahasummia saa edes sellaista tykkikonetta joka jaksaa pyörittää kaikki pelit heittämällä 1080p ja 60fps. Noin, eiköhän siinä isoimmat PC kitinät tulleet. :D

  Itselläni siis on monta eri laitetta millä pelaan ja kaikissa on huonot puolensa...niin kai niissä niitä hyviäkin puolia on. Konsoleilla vaan surettaa tämä sohvapelaamisen kuolema kaverin kans. Kaikki on nykyään online pelejä ja vain harvassa pelissä voi kaksi pelajaa pelata yhdessä jaetulla ruudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säätäminen on joo sellainen asia, jota en minäkään siedä. Toisaalta jos ei halua lähteä hirveästi modailemaan (jonka hienoutta en ainakaan vielä ole keksinyt), niin pääsee säätämisessäkin mielestäni hyvin vähällä. Itse olen siis nyt tämän hetkisen koneen kanssa säästynyt moiselta. Ainakin toistaiseksi :D

   Kokonaisuudessaan minun on tosiaan vaikea edes realistisesti vertailla PC:tä mihinkään muuhun pelialustaan, sillä niistä muista on niin äärettömän vähän kokemusta.

   Onhan se että kaikilla alustoilla on omat ongelmansa, ja joku niistä lopulta vain istuu käteen parhaiten. (: Meikällä se on PC.

   Poista

Blogger Template by Clairvo