tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 1: Ensimmäinen videopeli

JOULUKUU! Hyvä aloittaa joulukalenteri pienellä nostalgiapläjäyksellä. (:

Luukku 1: Very first video game / Ensimmäinen pelaamani peli

Tämä on tullut jo pariin otteeseen esille tässäkin blogissa, että ensimmäinen pelaamani peli oli Amigan Superfrog. Vuosi oli ehkä 1996, kun saimme oman Amigan ja sen ehdoton pelihitti oli Team 17:n Superfrog. (Mistäkö Team 17 olikaan tuttu? No Wormsista tietenkin.)

Superfrog kertoo perinteisen tarinan prinssistä, joka rakastuu kauniiseen prinsessaan. Kateellinen noita kuitenkin kidnappaa prinsessan ja muuttaa prinssin sammakoksi. Prinssin tehtävä on sammakkomuodostaan huolimatta pelastaa prinsessa ja saada Sammakkoprinssi-sadun mukaisesti suudelma, joka muuttaa tämän takaisin prinssiksi.

SuperFrog on vanha kunnon perinteinen tasohyppelypeli, jossa kerätään kolikoita ja pisteitä, väistellään piikkejä ja ansoja, ja naputellaan alas vastaantulevia ökkömöykkyjä. Matkalla vastaan tulee erilaisia power uppeja (kykyjä), kuten hetkellinen kyky lentää tai muuttua näkymättömäksi, jolloin vihollisten syöksemät tulipallot jne. eivät sinua vahingoita. Ahhh, yksinkertaista, mutta toimivaa.


Matkallaan Sammakkoprinssi joutuu kulkemaan 24 kentän läpi, jotka on jaettu kuuteen eri teemaiseen maailmaan: metsään, sirkukseen, linnaan, muinaseen egyptiin, jääpalatsiin ja kuuhun. Jokaisessa maailmassa on omat haasteensa ja salareittinsä, jotka tietenkin naperoina muistettiin ulkoa. Etenkin sirkuksen vesiliukumäet ja reittiputket olivat pikkutytön mieleen. Meillä viimeinen kenttä (kuu) ei kuitenkaan toiminut täysin, enkä siis kyllä muista koskaan pelanneeni peliä täysin loppuun. Harmi sinänsä.

Sirkuskenttä! TEH BEST!
Superfrogista on 2012 julkaistu HD-versio, jonka saa itselleen esim. Steamista. Ostin sen viime vuonna pikkuveljelleni syntymäpäivälahjaksi ja pääsin tietenkin itsekin kokeilemaan nostalgisen hypetyksen maustamana uusintaversiota legendasta. Mutta voi mikä pettymys peli olikaan. En tiedä mikä Superfrog HD:ssa tökki, pitkälti peli oli kuitenkin sama kuin ennen. Kai se oli ne faktat, että kenttiä oli menty muuttelemaan ja jäykkä pelituntuma, jotka lopulta aiheuttivat innon täydellisen lopahduksen. Kehoitan kuitenkin tasohyppelyiden ystävien kokeilemaan, mikäli sen käsiinne saatte! Mikään maailman vaikein peli se ei ole, ottaen huomioon kuitenkin sen että minä olen tämän lähes läpi pelannut n.7 vuotiaana. Viihdyttävä se silti on.

Superfrog HD

Kommentoikaa, mikä oli sinun ensimmäinen pelaamasi videopeli? Millaiset muistot siitä sinulle on?0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo