maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 21: Peli, jossa on parhaat grafiikat


Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse äsken kun näin joulukalenteriniiiii~


Luukku 21: Peli, jossa on mielestäsi parhaat grafiikat tai taiteellinen tyyli / Game you think had the best graphics or art style.

Päätin rajata tässä luukussa valintaani hieman, sillä todella hyviä grafiikoita on oikeasti monessa pelissä... siis mikäli sinulla on tarpeeksi hyvä kone. Ja tarpeeksi hyvän koneen lisäksi tarpeeksi hyvä näyttö, joka tukee esimerkiksi 4K-resoja. Joissain peleissä (esim. Skyrim) pelin saa puolestaan näyttämään päräyttävältä lataamalla muutaman äärimmäisen hienon 4K-modin. Taiteellinen tyyli voi siis olla hieno minkälaisella koneella / konsolilla tahansa.

Hyvä taiteellinen tyyli voi siis olla pikselimaniaa tai realismia, mustavalkoista tai värimaailmaltaan kylläistä, pelkistettyä tai sutturaa. Mikä tekee taiteellisesta tyylistä hyvän, on jälleen sen kyky heijastaa maailmansa tarinaa ja yleistä tunnelatausta.
Mielestäni yksi onnistuneimpia tyylejä on Borderlands -sarjassa, jossa hyödynnetään sarjakuvamaista kuvamaailmaa. Värit ovat yltäkylläisiä, reunaviivat liioitellun korostettuja ja mittasuhteet muutenkin astetta pidemmälle vietyjä kuin realistisesti on syytä olettaa. Cel-shading vastaa pitkälti tyylinä Borderlandsin visuaalista rakentelua, mutta Gearbox on alleviivannut pelinsä olevan cel-shade vapaita.Sarjakuvamaisuus tuo pelin ajoittain melko makaaberiin teurastukseen keveyttä ja huolettomuutta, ja se antaa humoristisen vivahteen esimerkiksi vastaantulevien, mittasuhteiltaan epäsopusuhtaisten, palkkionmetsästäjien ja erämaiden raggareiden lahtaukselle. Se ei kuitenkaan tee pilaa pelin hahmoille tai maisemille, vaan pikemminkin korostaa niiden luonnetta. Ja sehän sarjakuvalla onkin tarkoitus.Toki nopeatahtinen ja näinkin visuaalisesti kylläinen peli voi olla myös esimerkiksi migreenistä kärsivälle pelaajalle tiettyinä päivinä tuskaa. Esimerkiksi Joren kanssa ei ajoittain voi ajatellakaan pelaavansa Borderlandsia! Too much information for her head.
0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo