sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - Luukku 13: Peli, jota olen pelannut enemmän kuin 5 kertaa

Luukku 13: Peli, jota olet pelannut enemmän kuin 5 kertaa / A game you've played more than five times.

Tämän luukku on suomennettu muotoon, jonka voin toteuttaa, sillä lausehan voitaisiin suomentaa myös näin: "Peli, jonka olet pelannut 5 kertaa" eli toisinsanoen peli, jonka olet pelannut LÄPI viidesti. Ja mahdottomaksi tuon tekee se yksinkertainen fakta, että sellaisia pelejä en omaa. En yhtäkään. Minulla ei ole toistaiseksi ollut niin paljoa aikaa ja/tai kärsivällisyyttä, että olisin pelannut yhtäkään peliä kahtakaan kertaa läpi, puhumattakaan viittä. 

Lähimmäs viidesti läpäistyä peliä päässee kuitenkin Need for Speed: Carbon. Carbonin olen pelannut yksin ainakin melkein läpi kerran, kerran miehen kanssa ja kahdesti pikkuveljeni kanssa. Kai se olisi jo maininnan arvoista?


Need for Speed Carbon jatkaa orjallisesti Need for Speedien hyväksi todettua pelisarjaa. Aja nopeasti ja voita toiset ajajat erilaisissa haasteissa. Carbonissa uutta oli se, että kaupunki oli jaettu jengien sisällä neljään osaan, jotka pelaajan piti pikkuhiljaa voittoja kahmimalla saada omiin nimiinsä ja lopulta hävittää toiset jengit päihittämällä heidän pomonsa. Kullakin jengillä oli omat tyylilajinsa ja autonsa, joita kisat mukailivat. Lisäksi pelissä pystyi, ja kannatti, hyödyntää erilaisia tiimikavereita, joiden erityistaidoilla pystyit tähyämään oikoreittejä tai joita käytettiin bodyblokkaamaan vastustajien autoja. Muistaakseni ainoa miinuspuoli pelissä oli se, ettei siinä ollut edellisistä Need for Speedeissä lempilajikseni muodostunutta kiihdytyskilpailuja (en.drag racing), mutta eipä se näyttänyt estävän eikä edes hidastavan pelaamista.

Musiikit olivat tässäkin pelissä mieleisiä, ja vielä päräyttävämpiä niistä tekivät hahmojen esittelyvideot. Musiikillisesti Carbon ei yltänyt aivan Undergroundin tasolle, mutta muutamia erittäin vahvoja yksittäisiä kappaleita sieltä löytyi ja pelillisesti se ajoi asiansa vallan hyvin.


Sitten on tietysti olemassa ne poikkeuspelit, joita ei oikein voi edes ottaa mukaan vertailuun. Dota2, Heroes of the Storm, Counter-Strike: Global Offensive - olen pelannut enemmän kuin viisiottelua. Simsit - olen saavuttanut elämäntavoitteen enemmällä kuin viidellä hahmolla. Mutta ei näitä voi mielestäni laskea läpipelailemiseksi.

**


0 kommenttia :

Blogger Template by Clairvo